Honey Island Swamp Band vervangt Blues Beatles op Blues Peer Festival

News

About: 
Honey Island Swamp Band vervangt Blues Beatles op Blues Peer Festival
Artist: 
Honey Island Swamp

HONEY ISLAND SWAMP BAND USA

Blues Beatles hebben hun komst naar Europa helaas geannuleerd. Maar niet getreurd, we hebben een waardig alternatief in aanbieding:

Honey Island Swamp Band. USA

Stel je even het volgende tafereel voor. Je maakt op een benauwde avond met de platte boot een luie trip door het Honey Swamp-moeras van New Orleans. Er komen duizenden muzieksmaken uit de clubs aanwaaien. Je meert aan en treedt binnen in een zweterige slijterij. En daar staat op het podium: Honey Island Swamp Band.

‘Honey wie?’ denk je nog in eerste instantie. Tot je meegezogen wordt door onweerstaanbare, diepe swampklanken. Is dit een luchtspiegeling? Nope. Het is de band die de ons zopas ontvallen Dr. John laat herrijzen. De muziek van de Honey Island Swamp Band wordt beschreven als ‘Bayou Americana’, met tijdloze liedjes van Aaron Wilkinson en Chris Mulé. Denk aan Lowell George & Little Feat, The Band, Taj Mahal, Earl King en zoals gezegd Dr. John. ‘Dit is een ‘helluva’-band, hoor je jezelf hardop zeggen en je neemt een sip van je American Lager.

‘Hey!’ Je voelt een tik op je schouder en draait het hoofd. ‘Move a side’, zegt een koperharige redneck. ‘I can't see nuthin'. Je schrikt wakker en kijkt om je heen. Je staat op een weide in Peer en op het podium staat de Honey Island Swamp Band met een unieke broeierige mix van country, rock en New Orleans funk. Dit is geen droom. Dit is Blues Peer. Het enige wat je kan uitbrengen is: ‘Hell yeah, dit is granny-slappin' good!’

Tickets zijn hier beschikbaar.

Tot in Peer, alweer!