EELS, Courtney Barnett en Gregory Alan Isakov op tweede editie Once In A Blue Moon op 24 augustus in Amsterdamse Bos

Agenda

Artist: 
EELS, Courtney Barnett en Gregory Alan Isakov op tweede editie Once In A Blue Moon op 24 augustus in Amsterdamse Bos
Date: 
24/08/2019
Venue: 
Amsterdamse Bos
Place: 
Amstelveen
Greenhouse Talent   FESTIVALNIEUWS
 
 
EELS, Courtney Barnett en Gregory Alan Isakov op tweede editie Once In A Blue Moon
 
 
Once In A Blue Moon Festival
 
SHARE   Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 
24.08.2019   Amsterdamse Bos, Amsterdam
Tickets in verkoop vanaf zaterdag 2 februari om 10u
 
  TICKETS  
 
 

EELS is één van de artiesten die op de tweede editie van Once In A Blue Moon in het Amsterdamse Bos zal optreden. Andere in het oog springende namen op het voorlopige affiche zijn Courtney Barnett en Gregory Alan Isakov. Daarnaast zullen er ook shows te zien zijn van John Moreland, Tyler Childers, Michelle David & The Gospel Sessions, Israel Nash, The Grand East, Eriksson Delcroix en Blank Range. Once In A Blue Moon vindt plaats op zaterdag 24 augustus.

Dat het festival een vervolg zou krijgen, was direct na de eerste en uitverkochte editie van vorig jaar al bekend. Once In A Blue Moon richt zich in de programmering op americana, country, folk, blues en rootsrock, maar toont met de aangekondigde artiesten aan zich niet volledig door die kaders te laten leiden. De line-up is nog niet compleet, maar op korte termijn zullen er meer namen aangekondigd worden. In totaal treden er circa 20 acts op, verdeeld over drie podia binnen een comfortabel opgezet festivalterrein in een bosrijke omgeving. De kaartverkoop voor Once In A Blue Moon start op zaterdag 2 februari om 10u en loopt via Ticketmaster.

Niet alleen het uithangbord 'uitverkocht’ was een indicatie voor het succes van de vuurdoop van OIABM. De vele lovende recensies spraken ook boekdelen. "Wat OIABM onderscheidt van al die andere festivals is een heel duidelijke muzikale identiteit", schreef het Parool bijvoorbeeld. "Het overzichtelijke festivalterrein, met drie podiumtenten, loopt vol voor een programma dat bedachtzaam lijkt samengesteld”, constateerde de Volkskrant. "OIABM ontsteeg op verschillende manieren de beperkingen van een blank, stoffig en nostalgisch programma", was het oordeel van NRC.

Tom Ketelaar, programmator en organisator bij Greenhouse Talent, licht toe hoe ze in de samenstelling van de line-up te werk gaan. "We laten ons als organisatoren leiden door ons gevoel. We zijn liefhebbers, net als ons publiek. De gemiddelde bezoeker van Once In A Blue Moon houdt van pure roots acts als John Moreland of Tyler Childers, maar weet ook EELS of Courtney Barnett naar waarde te schatten. Die laat zich in zijn muzieksmaak niet beperken door genres.”

De samenwerking met Paradiso en de Sugar Mountain Stage krijgt ook in 2019 een vervolg. Sugar Mountain is de concertreeks waaronder de Amsterdamse poptempel Paradiso shows presenteert die onder roots, country en aanverwante stromingen vallen en vormt een inhoudelijke één op één match met dat waar Once In A Blue Moon voor staat. Om die reden heeft één van de drie podia de naam Sugar Mountain Stage gekregen.

Line-up tot nu toe (in alfabetische volgorde): Blank Range; Courtney Barnett; EELS; Eriksson Delcroix; Gregory Alan Isakov; The Grand East; Israel Nash; John Moreland; Michelle David & The Gospel Sessions; Tyler Childers.

Over Once In A Blue Moon (OIABM)

OIABM wil een zo volledig mogelijk programma presenteren van wat er speelt binnen de Amerikaanse rootsmuziek en wat daaraan grenst, van gelauwerde namen tot veelbelovende nieuwkomers. Deze brede kaders spreken een brede doelgroep aan, in een ruime leeftijdscategorie van begin twintigers tot 60-plussers. Met daarbinnen een onderverdeling van enerzijds de trouwe basis die de ontwikkelingen binnen de roots genres al jarenlang volgt, en anderzijds een groeiende groep jongeren die de authenticiteit en zeggingskracht van deze acts aanspreekt.

Wat betreft de randprogrammering put de organisatie inspiratie uit de Amerikaanse cultuur. Zo kent het cateringaanbod hoogwaardige en smaakvolle BBQ- en TexMex-gerechten en Kentucky soul food. Het zijn deze elementen die in het idyllische decor van het Amsterdamse Bos een beleving creëren die zowel de kritische en goed ingevoerde muziekpurist als de festivalganger op zoek naar ontspanning en ontdekkingen kan bekoren.