Tom Odell - Lokerse Feesten 2017 - 08/08/2017 - Verslag Nancy Laeremans - Foto's Michel van Rhijn

Reports

About: 
Tom Odell - Lokerse Feesten 2017 - 08/08/2017 - Verslag Nancy Laeremans - Foto's Michel van Rhijn
Artist: 
Tom Odell
Date: 
08/08/2017
Venue: 
Lokerse Feesten
Place: 
Lokeren
Your Reporter on the Spot: 
Verslag Nancy Laeremans - Foto's Michel van Rhijn

Lokerse feesten 08/08

Tom Odell

Dinsdagavond trek ik opnieuw richting Lokeren, wat mij betreft voor twee namen die ik ten volle ga ontdekken. Tom Odell en Ben Harper worden door de presentatrice aangekondigd als twee fenomenale stemmen op podium. Ik ben benieuwd en laat de muziek volledig op me af komen.

Tom Odell heb ik enige tijd geleden bezig gezien en gehoord als gast in “The Voice”. Afgaande op die ene avond plaatste ik hem in de categorie “tieneridolen”, waarschijnlijk had dit ook te maken met het evenement op zich. Na hem in full concert, live gehoord te hebben herzie ik mijn mening compleet. Jongens wat een stemgeluid en een présence op podium. Hij kan zeker ook de moeders (en vaders) bekoren!

26 jaren jong is hij maar zelfverzekerd als een oude rot. Op zijn vleugelpiano laat hij de nummers door de boxen vliegen. Zijn begeleiding bestaat uit 2 gitaristen en een drummer, allen lijken ze opgestaan uit hetzelfde jeugdhuis.

Zijn stem kan heel veel verschillende timbres aan, hij laat ze klinken als een klok. Ik had dit niet verwacht maar het repertoire is vaak heel erg rock en uptempo, klinkt live helemaal niet melig.

Het publiek joelt luidkeels alle teksten mee, veel gsm’s hebben na dit optreden een compleet lege batterij. Menig filmpje zal hiervan op Facebook verschijnen.  De eerste rijen worden dan ook voornamelijk opgetrokken uit jonge dames, al dan niet vergezeld van hun vriendjes. Tom speelt hier handig op in en “gebruikt” zijn podium ten volle. Meermaals komt hij helemaal vooraan staan om zich te laten “bewonderen, aanmoedigen, fotograferen, … “ door het publiek. Het nodige showelement is aanwezig, al zeker als hij op zijn vleugelpiano kruipt om zijn fans verder op te hitsen. Ik kijk ernaar en zie dat het goed is. Deze artiest barst van potentieel, hier kunnen we nog lang van horen!

Setlist: Still Getting Used to Being on My Own,  I Know,  Wrong Crowd,  Concrete,  Cant’t pretend,  Supposed to Be,  Grow Old With Me,  Hold Me, Antoher Love,  Magnetised.