SVEN HAMMOND - DE BOSUIL WEERT 20 DECEMBER 2018 - Berry Rombouts

Reports

About: 
SVEN HAMMOND - DE BOSUIL WEERT 20 DECEMBER 2018 - Berry Rombouts
Artist: 
Sven Hammond
Date: 
20/12/2018
Venue: 
De Bosuil
Place: 
Weert
Your Reporter on the Spot: 
Berry Rombouts

Sven Hammond – De Bosuil Weert 20 december 2018 – Berry Rombouts

 

De Nederlandse rock-soul band Sven Hammond speelt vanavond hun voorlaatste gig van hun Nederlandse klubtoer 2018 in Weert.

De band heeft in Juni een personele wisseling ondergaan. Zanger Ivan Peroti besloot om na 7 jaar op te stappen, en hij is vervangen door Jared Grant. Een beweeglijke zanger met een soulvolle stem en een groot stem bereik. De band bestaat verder uit; Glenn Gladdum,bas- Tim Eijmaal, gitaar- Joost Kroon,drums. En natuurlijk Sven Figee, Hammond orgel,en Korg keys.

Sven zet met een organ intro het instumentale ‘Greasy Chops’ ingang, een heerlijk greasy nummer met veel tempo wisselingen. De heren tonen al meteen hun skills, Glenn met een vette bassolo, Tim met een geraffineerde gitaarsolo, en Sven natuurlijk met zijn Hammond spel. Meteen gevolgd door een 2e  funky instrumentaaltje ‘A right Pickle’.

Sven vraagt het niet talrijk opgekomen publiek wat naar voren te komen, want dat vinden de band en zeker de nieuwe zanger Jared Grant prettiger. Jared opent met ‘Diamond Drink’, een relaxte song met wat Prince invloeden. Ook in het gevoelige ‘Rapture’ haalt Jared nog eens uit met hoge noten. Maar in het rockende ‘Ceasar’ laat Jared horen dat hij zeker niet onder doet voor Ivan Peroti, alleen Jared zijn stem klinkt wat gepolijster.  In het opzwepende door Joost geopende ‘Hero’ pakt Sven n paar keer uit met gierend Hammond spel. Ook Jared leeft zich helemaal uit in deze song. Iets heel anders is ‘Raven’, een lange spooky song met sober Hammondspel en drumwerk, maar met  mooie zangkoortjes.

In het catchy nummer ‘Choosy Lover’ mag Jared zich nogmaals uitleven op de hoge noten, en Sven gaat nog eens tekeer op zijn Hammond. De ritmesectie is heel goed met groovend basspel en strak drumwerk met functionele fills erin verweven. Na het groovy en rockende ‘Aftersmoke’ spelen de heren vanavond ook nog 3 nieuwe songs, waarvan het catchy ‘Lost in Paradise’ opvalt door een smaakvolle meerstemmige zang.

Er zijn nog meer voornamelijk swingende songs gespeeld, waarin de band laat horen dat ze veel stijlen beheersen, funk, soul, en blues. Het zijn hele goede muzikanten, goed op elkaar ingespeeld, en ze zijn live echt boeiend. Het is daarom jammer dat er vanavond niet meer publiek op af is gekomen.

Dan helaas nog een minpuntje mbt de rook, en belichting podium. Voordat de band begon was de hele zaal al erg mistig met podium rook.(rookmachine kapot?) en de band heeft schat ik wel 3 kwart deel van hun optreden toch wel op een overwegend donker belicht podium gespeeld. Jammer. 

 

Foto’s en verslag : Berry Rombouts