Slongs Dievanongs @Marktrock - Leuven - 2015/08/14

Reports

About: 
Slongs Dievanongs @Marktrock - Leuven - 2015/08/14
Artist: 
Slongs Dievanongs
Date: 
14/08/2015
Venue: 
Marktrock
Place: 
Leuven
Marktrock Leuven 
Oude Markt  14 Augustus 
 

Gisteren afgezakt naar de oude Markt in Leuven ..Slongs Dievanongs kwam daar namelijk rappen !!. ik heb daar echt wel naar uitgekeken en ik had hoge verwachtingen .Want ik kende Slonske haar muziek al wel , maar sinds dat programma :” liefde voor muziek” is mijn interesse alleen maar gegroeid .

Rappers zijn onderschat , en fascinerend , en ze zijn meesters in het vertellen van een verhaal of een emotie , en das wat mij betreft dus ook wel kunst .Maar rappers boezemen ook wel angst in ..die doen wat God en klein Pierke hebben verboden , dragen gouden kettingen , gaan er meestal met de schoonste vrouwen vandoor , hebben minsten 1 gouden tand en vloeken er zo op los dat uw oren ervan beginnen te suizen . Je zou dus voor minder jaloers worden !!

 

Maar niks van dat alles bij Slongs dievanongs. Okee die heeft ook wel bling bling , maar voor de rest stopt die vergelijking . Slongs is een straffe madam , die haar teksten zijn pareltjes , soms zijn ze vrolijk , soms mag je al eens nadenken , maar altijd zijn ze actueel ! .  

Slongs is ook genomineerd als beste zangeres ergens op de radio hoorde ik , dat is wat mij betreft meer dan verdiend , ik zou niet weten wie daar anders voor in aanmerking zou komen , maar toch las ik op de sociale media , dat er azijnpissers zijn die heel wat verwijten naar haar hoofd slingerden …Das geen muziek ! , das alleen maar tekst en dat gaat veel te rap !.., ja daaaag !…dat zijn dan ook rappers he ! . 

Maar Slongs heeft de markt in brand gestoken, iedereen van voor naar achter danste , zong mee en was in vervoering . Het rockte en swingde tegelijk , en wat ik allemaal gezien heb tart de verbeelding ! ..Zo zag ik 2 nogal knappe madammen met hun billen tegen mekaar shaken , en iets verder stond een iets oudere man die zijn mond van verbazing zo wijd openhield , dat je duidelijk kon zien dat hij bruine schoenen aanhad . Zelfs Ella Leyers stond op de front row mee te dansen . Ik zag ook een papa dansen met zijn dochtertje en zijn zoontje in zijn nek , om maar te zeggen dat iedereen genoot .

 

Slongs was sexy ass hell ! , dat heeft echter niet alleen te maken met haar verleden als danseres , het is gewoon wie ze is , spontaan , altijd een lach , en ze drinkt al eens een borrel !.Trouwens Sista Flex moest niet onderdoen , die rapte mee , op het einde hees ze de vlag en gaf ze slons nen dikke knuffel .

Maar ik heb toch nog een vraagje voor Slongs of Sista Flex : wie was de papa van Flex die op de eerste editie van marktrock in Leuven meespeelde? , ik ben niet nieuwsgierig , maar ik weet graag veel .

Wat ook wel mooi is , Slonske stak de markt in brand , maar heeft ze achteraf ook eigenhandig geblust , en ze heeft die avond meer energie gegeven dan alle kerncentrales die ons land rijk is . 

Mijn hoge verwachtingen zijn meer dan ingelost , het was leuk , grappig en nog beter dan ik had gedacht ..het hele plaatje was af , ik weet het zeker , iedereen is met een lach en met vele melodietjes in zijn hoofd huiswaarts gekeerd en wat mij betreft ; ik was erbij , samen met nog 10.000 andere kenners .

Slongs is inderdaad van ons !…maar toch ook wel een beetje van mij .

zeker en vast tot binnenkort!.

©Gieke Merckx.