SARON CRENSHAW & THE VISIONAIRES - HEYHOEF BACKSTAGE - TILBURG 12 MEI 2018 - Berry Rombouts

Reports

About: 
SARON CRENSHAW & THE VISIONAIRES - HEYHOEF BACKSTAGE - TILBURG 12 MEI 2018 - Berry Rombouts
Artist: 
SaRon Crenshaw & The visionaires
Date: 
12/05/2018
Venue: 
Heyhoef Backstage
Place: 
Tilburg
Your Reporter on the Spot: 
Berry Rombouts

SaRon Crenshaw & The Visionaires       Heyhoef Backstage      Tilburg 12 mei 2018 –  Berry Rombouts

Een week na het geweldige Moulin Blues festival ben ik wel weer toe aan een avond goede live bluesmuziek. De voor mij onbekende Amerikaanse gitarist Saron Crenshaw speelt in de Heyhoef met de Nederlandse band Blind B &The Visionairs.

In Blind B spelen drummer Frank Duindam,  bassist Bart Kamp en Hammond/piano speler Patrick Cuyvers. Patrick wordt vanavond vervangen door Govert van der Kolm.

Bart schijnt een paar jaar in Amerika vertoeft te hebben, en heeft daar Saron Crenshaw ontmoet.  Om een lang verhaal heel kort te maken ,Saron komt naar Nederland om te spelen met de band van Bart en ook dan ook maar meteen n live CD opnemen.  Ja, waarom niet?

Saron Crenshaw heeft in Amerika al met onder andere BB King, Albert Collins en Buddy Guy  gespeeld. Tja, dan ben je toch al wel een grote meneer.

Saron en band openen met 2 up tempo songs en je hoort meteen dat Saron een ‘outstanding guitar player’ is. Ook heeft Saron een erg aangename krachtige soulstem met een groot bereik.  De band is erg goed en goed op elkaar ingespeeld. Govert speelt op zijn Hammond mooi begeleidend als het moet, en treedt op de voorgrond als hij een solo speelt of overneemt van Saron.  Met de song ‘Come on’ laat Saron het publiek het korte refrein zingen.   De sfeer in de goed gevulde zaal zit er nu goed in.

Na een slowblues vertelt Saron een verhaaltje dat veel mensen zullen herkennen, namelijk wie is er de baas thuis? Dit verhaaltje zingt hij met passie en een lach, in de song Don’t roll your eyes’. Zelfs met zijn Gibson speelt hij hetzelfde verhaal. Indrukwekkend.

Bij de band spat het plezier er vanaf, en ook het publiek geniet met volle teugen.

Met de bekende klassieker ‘Wang dang Doodle’ van Willie Dixon wordt een hoogtepunt van deze avond geboren. Vlammende solo van Govert op zijn Hammond,  en een paar gemene solo’s van Saron. Ook het  technische en stevige drumwerk van Frank en de vette baspartij van Bart zijn zeker  belangrijke pijlers van dat hoogtepunt.

Een ander hoogtepunt is de vertolking van de BB King hit ‘After the Thrill is Gone’ door Saron & Band.  Deze song wordt heel gevoelig gezongen en subtiel gespeeld door Saron. De band speelt en begeleid Saron met eveneens veel gevoel. Deze uitvoering zou zeker de goedkeuring hebben gekregen van BB King zelf , mocht de blueslegende nog onder ons zijn!

Na het lange applaus volgen er nog 2 swingende toegiften en lijkt het concert er op te zitten, maarrrr  Saron weet van geen ophouden en na een paar knipoogjes en knikjes wordt een 3e toegift gespeeld.  Een voor mij onbekende song waarin Voodoo Chile van Jimi Hendrix voorbij komt in een geheel eigen versie van de band  compleet met een vette bas solo van Bart.

Na ruim 1,5 uur zetten Saron & The Visionairs er een bluespunt achter. Hoe kan het dat deze Saron Crenshaw niet eerder ontdekt is in Europa? Deze avond is een promotie voor live blues muziek, en voor Saron Crenshaw & Blind B The Visionairs.  Goed gezien mannen.

 

Verslag en foto’s: Berry Rombouts