RUBEN HOEKE BAND - HEYHOEF BACKSTAGE TILBURG - 15 SEPTEMBER 2018 - Berry Rombouts

Reports

About: 
RUBEN HOEKE BAND - HEYHOEF BACKSTAGE TILBURG - 15 SEPTEMBER 2018 - Berry Rombouts
Artist: 
Ruben Hoeke Band
Date: 
15/09/2018
Venue: 
Heyhoef Backstage
Place: 
Tilburg
Your Reporter on the Spot: 
Berry Rombouts

Ruben Hoeke Band          Heyhoef Backstage   Tilburg.       15-9-2018

De Heyhoef Backstage opent het nieuwe blues jaar met de Nederlandse blues rockband van Ruben Hoeke.  Ja, inderdaad de zoon van Rob Hoeke die als boogiewoogie pianist furore maakte in Nederland en Europa in de 70er jaren.

De huidige bezetting van Ruben’s band bestaat verder uit broer Eric achter de drums, zanger Lucas Pruim en bassist Mike Kamp.  Eric  wordt vanavond vervangen door Leon Klaasse, die drumde bij onder andere de Pilgrims.

De band begint deze avond met de blues klassieker; Baby, what do you want me to do, van Jimmy Reed. Ruben laat met een felle solo meteen horen dat hij meer dan een gemiddelde gitarist is. Ik mis eigenlijk wel de harp in deze song.

Met de songs Liar Liar en Backdoor Blues komt het steviger rock en blues werk aan bod.  In deze songs hoor je dat Lucas hier de ideale krachtige stem voor heeft. Na nog een paar swingende songs toont Ruben in een slow blues song zijn gitaar skills met mooi bottleneck spel.

Juist voor de pauze komt een vette song van wijlen Johnny Winter aan bod, namelijk Rock and Roll Hoochie Koo.  Deze song is een hoogtepunt van vanavond, met groovy baswerk van Mike, strak drumspel van Leon, puike gitaarsolo van Ruben, en met veel passie gezongen door Lucas.

De 2e set start met een mooie cover van Paul Weller; You do something to me, wordt mooi klein vertolkt. Gedragen zang van Lucas en subtiel gitaarspel van Ruben en sober ondersteund door Leon en Mike. Goed hoor. 

Ook het toch wel rustige nummer 4 Seasons mag niet onvermeld blijven. Dit wordt ook sober gespeeld. Oorspronkelijk een Nederlandstalig nummer van The Lau, vertaald naar het Engels door Lucas Pruim. Hierna volgen nog wat stevige blues rock songs.

Met nog 2 bekende covers wordt de set beeindigd.  Hey Joe van Jimmy Hendrix wordt  verrassend gespeeld in een up tempo versie.  Let the good times Roll  van Ray Charles wordt swingend gebracht en de band leeft zich helemaal uit in dit laatste nummer. Na een welverdiend applaus speelt de band als toegift een bekend nummer van Joe Cocker; Feelin’ allright.

Dit is een waardige afsluiting van een fijne avond in een sfeervolle zaal. Het publiek zal denk ik ook met een goed gevoel naar huis gaan.

Verslag en foto's: Berry Rombouts