ROSEDALE - FIESTA CITY - PLACE DU MARTYR - VERVIERS 24 AUGUSTUS 2019 - Walter Vanheuckelom

Reports

About: 
ROSEDALE - FIESTA CITY - PLACE DU MARTYR - VERVIERS 24 AUGUSTUS 2019 - Walter Vanheuckelom
Artist: 
Rosedale
Date: 
24/08/2019
Venue: 
Fiesta City Verviers
Place: 
Place Du Martyr, Verviers
Your Reporter on the Spot: 
Walter Vanheuckelom
ROSEDALE - FIESTA CITY - PLACE DU MARTYR - VERVIERS 24 AUGUSTUS 2019 - Walter Vanheuckelom
 
 
 
 

De tweede band die zaterdag haar opwachting mocht maken op de mainstage van Fiesta City was de Franse bluesrock band Rosedale. Rosedale werd in 2016 opgericht door zangeres Amandyn Roses en gitarist Charlie Fabert. Deze laatste is vooral bekend als gitarist van Fred Chapellier, Paul Cox en Janet Robin. Inmiddels hebben ze met 'Long Way To Go' uit 2017 en 'Wide Awake' uit 2018 al twee schitterende albums uitgebracht. Rosedale is vooral bekend in Frankrijk, maar ze beginnen ook naam te maken in Duitsland, België en Nederland. Buiten Amandyn en Charlie bestaat de band nog uit bassist Pili Tempo, drummer Denis Palatin en toetsenist Séraphin Palmeri. Het vijftal begon hun concert met de verschroeiende rocker 'Racing At The Wheel'. Drummer Denis Palatin en bassist Pili Tempo zorgden voor de uitstekende rock groove en gitarist Charlie Fabert bewees meteen al het goeds wat over hem gezegd wordt. Hij haalde in deze 'Racing At The Wheel' uit met vlijmscherp snarenwerk op zijn Cort Cr sixstring en drukte zo meteen zijn stempel op deze rocker. Séraphin Palatin was constant en uitdrukkelijk aanwezig met wervelend toetsenwerk en zangeres Amandyn Roses gaf de song met haar stem de juiste vocale touch. Met 'Smoking Gun' ging Rosedale meer de blues weg op. Het nummer had een sterk refrein dat uitnodigde om mee te zingen. Het zal niemand verbazen als ik zeg dat snarenvirtuoos Fabert ook in dit nummer weer geweldig tekeer ging op zijn gitaar. Het korte duel tussen Charlie en toetsenist Séraphin was erg genietbaar. Met Amandyn op haar knieën voor hem plaatste Charlie zelf de kers op de taart met een weergaloze gitaar solo. 

 

Met een langgerekte toetsen solo trok Séraphin de slowblues 'Fireplace' op gang.  Deze ballade is op het lijf van Amandyn Roses geschreven en ze leverde dan ook een sterke vocale prestatie af. Haar stem klonk klagend en heel emotioneel in deze gevoelvolle ballade. Séraphin Palmeri droeg het nummer met zijn warme orgel klanken. Wanneer Charlie met de gitaar de stem van Amandyn overnam slaagde hij erin om dezelfde emotie weer te geven op zijn instrument. Met de Ike & Tina Turner cover 'Nutbush City Limits' volgde de eerste cover. Iedere aanwezige kende deze klassieker en dat merkte je meteen aan de sfeer op Place Du Martyr. Rosedale bleef met hun versie kort bij de originele versie, maar slaagde er toch in om hun eigen accenten aan het nummer toe te voegen. Drummer Denis Palatin nam met strak slagwerk de intro van 'Soul Possesion' voor zijn rekening. Er zat in deze soulvolle song, ook nog voldoende funk, blues en rock en deze mix zorgde er voor dat 'Soul Possesion' een uitstekende song was. De geweldige goede en krachtige stem van Amandyn Roses zong het nummer met veel overtuiging. Ook hier haalde gitarist en songwriter Charlie Fabert uit een verschroeiende gitaarsolo op zijn Cort gitaar. De ritmesectie met drummer Denis Palatin en bassist Pili Tempo zorgden voor een heerlijke groove. Amandyn vroeg aan het publiek om het refrein mee te zingen, maar daar had het publiek op het warme plein nog geen zin in. Pas wanneer Charlie het vroeg schoot het publiek wakker, hij kreeg eigenaardig genoeg wel respons van de aanwezigen.

Drummer Denis Palatin nam met tromgeroffel de intro van de soulvolle bluesrock shuffle 'The Sun Won't Rise Today' voor zijn rekening. Net als in de vorige nummers wist Charlie Fabert ook hier weer uit te pakken met imposant snarenwerk op zijn sixstring. In 'The Sun Won't Rise Today' hoorden we veel vintage invloeden uit de jaren zeventig. Het beukend slagwerk en de fuzzy gitaar riffs beheersten de midtempo rocker 'When Evil Sets It Sights On You'. De twee uitstekende melodieuze gitaarsolo's van Charlie gaven het nummer nog meer cachet, maar de man in de kijker was zondermeer Denis Palatin met een langdurige gevarieerde en imposante drum solo. De Franse band sloot hun concert af met de bijna vijftien minuten durende epische ballade 'The Kind Of Man You Are'. De krachtige stem van Amandyn kwam volledig tot haar recht in deze sterke ballade, waarin Charlie Fabert weer kwistig rondstrooide met uitstekende en vlijmscherpe gitaar riffs. In zijn weergaloze snarensolo etaleerde de Fransman nogmaals dat hij een subliem gitarist is, die een band naar een hoger niveau kan tillen. Op het moment dat iedereen in Verviers dacht dat het nummer ten einde was, nam Charlie een andere gitaar en breide hij op zijn sixstring nog een geweldig mooi minutenlang instrumentaal stuk aan 'The Kind Of Man You Are'. Rosedale had het beste voor op het einde bewaard, want 'The Kind Of Man You Are' was zondermeer het beste nummer van hun uitstekende concert. Wie Rosedale in de nabije toekomst aan het werk wil zien, kan dat op 20 oktober in LSA Music in Aalten (NL) en een dag later op 21 oktober in Spirit Of 66 in Verviers.

Foto's : Fons Kersbulck
Verslag : Walter Vanheuckelom