Rock Oasis 06/10.

Reports

About: 
Rock Oasis 06/10.
Artist: 
“The Tringlers”, “Berry Quincy” en “Guy Verlinde & the Mighty gators”.
Date: 
06/10/2018
Place: 
Evere
Your Reporter on the Spot: 
Nancy Laeremans: Tekst - Michel Van Rhijn: Foto's

Rock Oasis 06/10.

Door Nancy Laeremans.

Rock Oasis, een festival dat verspreid ligt over 4 dagen en evenveel maanden, telkens georganiseerd in “Espace Toots” te Evere.

Op 6 oktober, dag drie van de affiche, 3 namen: “The Tringlers”, “Berry Quincy” en “Guy Verlinde & the Mighty gators”.

Alweer begeef ik mij, samen met fotograaf Michel van Rhijn naar “the place to be”.           Door omstandigheden missen we “The Tringlers”. We hebben minder geluk dan tijdens de vorige editie om een parkeerplaats te vinden, hebben al een goed deel van de buurt ontdekt eer we onze auto kunnen achterlaten.

Bij het binnenkomen krijgen we nog ruim de tijd om iets te drinken en te eten, “Berry Quincy” heeft een lange sound check nodig en start dan ook met ruim een uur vertraging. Berry Quincy is een groep uit het Leuvense bestaande uit 6 mannen. Hun muzikaal genre neigt naar rock, pop, soul en blues en een mix van dit alles! Hun electric sound vergelijken ze graag met “The black Crowes” en “The Doors and Ween”. Op een paar jaar tijd zouden ze een stevige livereputatie opgebouwd hebben. Ik ben benieuwd!

We worden getrakteerd op een wervelend concert gespeeld op  2 keyboards, 2 gitaren, drum en zang. Voor mezelf is het een ontdekking. Deze mannen geven het beste van zichzelf, alsof ze op een uitverkocht Werchter spelen maar niets is minder waar, er zijn schandalig weinig mensen op de been vanavond! De paar dames in de zaal, laten het niet aan hun hart komen, deze “cuties” worden duchtig gefilmd met alle soorten smartphones!

De klank is voor mij een beetje bombastisch met momenten, de klanken gespeend met speciale effecten en veel echo op de stem. Af en toe herken ik precies de klanken van Lloyd Cole and the Commotions, steengoede muziek uit ver vervlogen tijden.

Na een stevige set, verlaten deze mannen het podium. Ze nemen afscheid van het publiek in een eigen Franse versie en neen er worden geen verzoeknummers gespeeld die niet op de playlist staan. Als ik de kans krijg zal ik niet nalaten om nogmaals naar de sound van “Berry Quincy” te gaan luisteren.

Het is bijna middernacht als Guy Verlinde en de zijnen het podium betreden! Guy Verlinde (zang, slidegitaar & harmonica) & The Mighty Gators ; Stijn Bervoets (gitaar), Karl Zosel (bas) en Benoit Maddens (drums). De band wordt gezien als de Belgische blues ambassadeurs en pakken steevast hun publiek in met strakke, eerlijke riffs. Elk optreden is een feest. “Laissez-le-Bon Ton Rouler!” roept hij dan ook heel regelmatig. Hoe geweldig ze ook zijn, ze zijn na hun 10-jarig jubilieum aan hun afscheidstoernee begonnen. Beetje spijtig vind ik persoonlijk, ik heb ze verschillende keren gezien en zag elke keer dat het goed was. Tegenwoordig zijn ze vergezeld van een heel jonge “Honky Tonk” pianist wat alleen een meerwaarde is voor het geheel.

De band is professioneel, ze brengen blues met klasse, stuk voor stuk geweldige muzikanten. Ze krijgen menig opa aan het dansen en swingen, elk op hun eigen soms aandoenlijke wijze.

De nummers wisselen elkaar snel af: “Drivin’Home to You”, “Goin’down to Missy Sippy”, “Treat Me Right” en oa een heel eigen versie van “Ain’t no Sunshine when she’s gone”, …

Na dik anderhalf uur overgave in de blues is het feestje afgelopen. Veel te laat maar tevreden keren we terug huiswaarts. Ik ben benieuwd naar de nieuwe projecten van Guy Verlinde en zijn muzikanten.

Met dank aan JP Rock & Rock Oasis