Leon Bridges @Anciennne Belgique - Brussels - 2015/09/06

Reports

About: 
Leon Bridges @Anciennne Belgique - Brussels - 2015/09/06
Artist: 
Leon Bridges
Date: 
06/09/2015
Venue: 
Ancienne Belgique
Place: 
Brussels
Your Reporter on the Spot: 
Gieke Merckx Text & Photos

Grace .

Gisteren gaan kijken naar Leon Bridges….Ik keek daar nogal naar uit , vooral om dat de Soul van de jaren 70&80 toch wel inspirerend waren voor mij . Het waren ook de beginjaren van mijn : "op stap" gaan carrière , en dus blijft dat je voor altijd bij .

Ik wil toch wel eerst een woordje kwijt over het voorprogramma , want dat was meer dan okee . Er kwam daar een Australische zangeres van amper 18 jaar zingen met een stem als een klok.
Grace coverde zonder enige moeite Macy Gray en andere goden uit die tijd , maar ze kreeg de zaal laaiend enthousiast , en terecht!…Het duurde amper een halfuurtje , en dat mocht gerust wat meer geweest zijn . je kan dat helaas niet van elk voorprogramma zeggen.

Leon Bridges ( From Fort Worth - Texas ).

Wat onze Leon betreft , …die voldeed alle verwachtingen …Je wordt gewoon blij van zo een muziek . Zelfs voor een stijve hark als ik is stilstaan onmogelijk :-) 
En hij heeft geweldige bindteksten tussen de liedjes door , echt wel een grappige man. 

Het is echter heel gevaarlijk om Leon te vergelijken met iconen als Sam Cooke of Otis Reading ; maar wat mij betreft kan hij schouder aan schouder gaan staan met die 2 , want al is Mister Bridges nog maar 26 hij heeft de kwaliteiten om een hele grote te worden . 

Hij bracht met veel bijval zijn hits “coming home” en “Better man” …maar het pareltje was toch wel “Lisa Sawyer”…dat ging volgens hem over zijn mama die prachtige lange benen had , en dat was de reden waarvoor zijn papa als een blok voor haar gevallen was . Persoonlijk vond ik dat een goeie reden !.
Maar of het allemaal klopte?..ik geloof er geen reet van :-) .

De saxofoonspeler was een geweldige muzikant , maar helaas van de rest van de band ben ik niet echt warm geworden , want alhoewel de achtergrondzangeres 2 keer op mij heeft gelachen heb ik er trouwens al veel beter gezien …
Gelukkig had dat echter niet zo heel veel invloed , want Leon Bridges draagt heel het optreden . Op het laatst gaf hij nog een dansact weg waar mensen zoals ik alleen maar kunnen van dromen .

Een minpuntje was echter dat LB het al na een uur voor bekeken hield ondanks het enthousiasme van de hele zaal , maar niemand heeft de zaal verlaten zonder een glimlach op de mond , en meer moet dat niet zijn ( denk ik ).