Laurence Jones @Zomerpark Festival - Venlo - 10-08-2019 - Report and photos by Berry Rombouts

Reports

About: 
Laurence Jones @Zomerpark Festival - Venlo - 10-08-2019 - Report and photos by Berry Rombouts
Artist: 
Laurence Jones
Date: 
10/08/2019
Venue: 
Zomerpark Festival
Place: 
Venlo
Your Reporter on the Spot: 
Berry Rombouts: Report and photos

Laurence Jones brengt op 27 september zijn nieuwe album uit. Dit is alweer zijn 6e album.  Dit en een gepland interview zijn natuurlijk goede redenen om naar het mooie en grote Juliana park in Venlo te gaan, waar het Zomerpark festival al weer voor de 43e x wordt gehouden.  Het is een gratis toegankelijk festival wat 4  avonden en 3 middagen duurt.

 

Gedurende die tijd treden er een keur aan artiesten op, met voor elk wat wils. En men komt natuurlijk ook vanwege de sfeer op zo’n festival. Er is theater, dans, film, sprekers en kunst. Deze activiteiten vinden binnen en buiten plaats in tenten, houten kerk(?) en diverse podia. En er is natuurlijk volop te eten en te drinken. Ik ga vooral voor de muziek, meer bepaald voor de Laurence Jones Band.  De band heeft een personele wijziging ondergaan. De 2 achtergrond zangeressen van de vorige tournees zijn er niet meer bij.  Er is nu geopteerd voor een achtergrondzangeres, en met ingang van de nieuwe tournee maakt de jonge  Britse  Abbie Adi deel uit van de band.

Op de grote mainstage en voor heel veel publiek opent de band met het rockende ‘I am Waiting’, het 1e  nummer van het nieuwe album. Hierna volgen een paar up tempo nummers van het laatste album ‘The Truth’.  Onder meer ‘What would you do’ en ‘Never good Enough’ komen voorbij.  Laurence speelt natuurlijk ook ‘Thunder in the Sky’ zijn eigen bluesklassieker, maar wel in een ingekorte versie. Deze set duurt namelijk maar 1 uur, en daar wil Laurence zoveel mogelijk muzikale variatie in hebben.  Er wordt ook een 2e nummer van het nieuwe album gespeeld nl ‘Everything is Allright’. Dit is een catchy nummer met een onvervalste Stones intro en met sprankelend pianospel van Bennett en mooie koortjes.  Abbie Adi is een aanwinst, zowel vocaal als visueel. Ze staat geen moment stil, ze heeft de goede moves en uitstraling, ze geniet op het podium.

Ook aan de dames in het publiek wordt gedacht met de song ‘Take Me’. Laurence nodigt de dames uit om het refrein mee te zingen, en daar wordt massaal aan voldaan. Halverwege gaat Laurence nog eens op de rand van het podium zitten, om zonder micro verder te zingen.  Midden en achteraan in het veld zal het niet gehoord worden, maar het wordt enorm gewaardeerd met een ovationeel applaus aan het eind. Laurence heeft het publiek al weer ingepakt.

De Creendence  Clearwater klassieker ‘Fortunate Son’ gaat er in als de spreekwoordelijke koek bij oud ,maar ook bij jonger publiek. Laurence geeft het publiek ook n boodschap mee, probeer van het leven te genieten, want het leven is kort. Deze boodschap zit in de aanstekelijke afsluiter ‘Live it Up’. Laurence maakt er een mooi duet van met het publiek, dat massaal meezingt en klapt. Hierna schreeuwt en fluit het publiek nog om een toegift, maar de spreekstalmeester staat al op het podium om het optreden af te kondigen. Hij is onverbiddelijk en zal wel gebonden zijn aan het tijdschema, want hierna treedt Wende Snijders nog op.

Laurence heeft weer flink aan klanten binding gedaan. Na afloop is het druk bij de merchandise,  en gaat Laurence met veel fans(alle leeftijden) op de foto. Het is opvallend hoeveel jeugd (10-17)er komt en een praatje aanknoopt met Laurence en n selfie maakt.

Laurence heeft het goed gezien om de blues muziek wat meer mainstream te maken, wat poppyer misschien. Maar hij zal zijn muziek blijven maken vanuit zijn geweldige gitaar skills. Altijd.