Laurence Jones- Bibelot in Dordrecht – 20 april 2019 – Berry Rombouts

Reports

About: 
Laurence Jones- Bibelot in Dordrecht – 20 april 2019 – Berry Rombouts
Artist: 
Laurence Jones
Date: 
20/04/2019
Venue: 
Bibelot
Place: 
Dordrecht
Your Reporter on the Spot: 
Berry Rombouts

Laurence Jones- Bibelot in Dordrecht – 20 april 2019 – Berry Rombouts

 

Vanavond speelt Laurence met zijn band het 3e optreden van hun korte Nederlandse tour die bestaat uit 6 optredens. Op zondag zijn zelfs 2 optredens gepland. Ik had  gehoopt op (een paar) nieuwe songs van het 6e album, dat als het goed is in september gereleased word. Maar er worden songs gespeeld van zijn vorige 5 albums. Het is zeker geen straf om weer eens wat ouder werk van hem te horen.

De band speelt vanavond voor de 2e keer in een goed gevulde Bibelot. De bezetting is vanavond hetzelfde als toen, ruim 1 jaar geleden. Dus met Greg Smith-bas, Phil Wilson-drums. Bennett Holland-keys &vocals, Laurence Jones-guitar & vocals. Voor deze bliksem tour is de band uitgebreid met 2 zangeressen, namelijk; Tizzerena & Conny.

De band opent met ‘Good Morning Blues’ waarin een scherpe solo van Laurence op zijn nieuwe rode Gibson SG. Phil zet met strak drumwerk ‘Gone Away’ in gang. Hierin hoor je voor het eerst de dames en Bennett die met hun zang de song mooi kleuren. Ook mooi wah wah  spel van Laurence.

Van zijn 2e album wordt ‘Wind me Up’ gespeeld. Hierin vlijmscherpe solo’s van Laurence met begeleidend organ spel van Bennett,  maar later gaat Bennett helemaal los op zijn Hammond in een lange solo. Weer later n vette organ/gitaar battle van Laurence en Bennett. De backing vocals maken deze song nog mooier. ‘Never good Enough’ wordt gekenmerkt door de geweldige zang van Laurence en de mooie koortjes van Tizzy, Conny en Bennett. Tizzy mag op het einde nog eens ferm uithalen. Dit alles in n lange versie. Met ‘Before you accuse Me’ speelt Laurence een song van een van zijn grote helden, namelijk Eric Clapton. Laurence betrekt het publiek bij deze song en pakt uit met gevarieerd  solo geweld op zijn Fender. Bennett draagt bij met sprankelend piano spel.

Laurence begint ingetogen aan zijn eigen blues klassieker ’Thunder in the Sky’ met echo op zijn micro. De dames ondersteunen hem met  gevoelige vocals. Laurence trekt nu alle registers open en haalt alles uit zijn Fender. Na het terechte applaus bedankt Laurence het publiek met een dutch ‘dank je wel’. Na het catchy ‘What would you Do’ pakt Laurence n break en neemt Bennett de zaak over. Het toeval wil dat Joe Cocker en Bennett allebei uit Sheffield komen. Joe Cocker is ook n favoriet van Bennett, en ja, dan kan je het beste een song van Joe uitzoeken, waarbij je je goed voelt. ‘Feelin Allright’ is dan een perfecte keuze.  Bennett speelt de pannen van het dak met hamerend piano spel, en met virtuoos Hammond spel. Bennett kan trouwens erg goed zingen, mooie soulvolle warme stem. Dames koortje is top in deze song, die eindigt in een climax. Het publiek joelt en klapt, maar ook Joe zou deze uitvoering zeker goedkeuren, mocht hij nog onder ons zijn!!

Het ietwat zoete en gevoelige ‘Take Me’ is live een geweldige song geworden. Het gaat van gevoelig en subtiel naar een bijna rockend einde. Goed hoor. De ritme sectie is ook weer in topvorm. Stuwend vet baswerk van Greg op zijn Fender, en strak, afwisselend drumwerk van Phil op zijn Ludwig. Na het krachtige en rockende ‘What’s it gonna Be’ wordt er met ‘Fortunate Son’ van Creedence Clearwater Revival weer n cover gespeeld. Op enig moment zit ‘’Gimme some Lovin’ van Stevie Winwood  er in verweven. Lekker massief Hammond spel, originele vondst. Dit is tevens de laatste song van de set.

Nadat de band het publiek bedankt heeft, komt Laurence alleen terug op het podium. Met ‘Driftin’ Blues’ speelt Laurence zijn 2e Eric Clapton cover. Laurence betovert het publiek met gevarieerd snarenspel op zijn Blondie. En hij zingt zonder micro, de zaal is er redelijk stil van gelukkig. Hoogte punt. Laurence vindt trouwens dat je alles uit het leven moet halen, en daar heeft hij ook een song over geschreven. Hij geeft met het catchy ‘Live it Up’ het publiek  als afsluiter een optimistische boodschap mee. Op het eind nog een sing a long met het publiek.  Na afloop was het druk bij de merchandise van Pa Jones. Laurence heeft er weer fans bij sinds vanavond. Het was een energieke avond met topmuziek, dit is eigenlijk altijd zo met de Laurence Jones band.  Ze stellen je nooit teleur.

Nog een welgemeend dank je wel, voor de gastvrijheid aan het Bibelot personeel.

 

Verslag en foto’s : Berry Rombouts