LAURENCE JONES BAND - SPIRIT OF 66 - VERVIERS 24 JUNI 2022 - Walter Vanheuckelom

Reports

About: 
LAURENCE JONES BAND - SPIRIT OF 66 - VERVIERS 24 JUNI 2022 - Walter Vanheuckelom
Artist: 
Laurence Jones Band
Date: 
24/06/2022
Venue: 
Spirit Of 66
Place: 
Verviers
Your Reporter on the Spot: 
Walter Vanheuckelom
LAURENCE JONES BAND - SPIRIT OF 66 - VERVIERS 24 JUNI 2022 - Walter Vanheuckelom
 
 
 
 
 
In november 2015 stond Laurence Jones voor de eerste keer in de Spirit Of 66 in Verviers. Toen was het nog samen met Samantha Fish. Laurence moet toen een goede indruk nagelaten hebben op Francis Geron, want een paar maanden later, in februari 2016 stond Laurence met zijn eigen band op het podium van één van de beste muziekclubs van België. Vrijdagavond 24 juni was Laurence opnieuw te gast in Spirit Of 66. Bassist Jack Alexander Timmis, toetsenist Bennett Holland en drummer Samuel Jenkins stonden samen met Laurence op het podium. Begin juni had ik dit kwartet nog een fantastisch concert horen spelen op het Blues Peer Festival. Het was voor mij één van de beste optredens van het festival in Peer. Dus trok ik vrijdag weer met heel veel goesting richting Verviers.
 
 
 
 
 
 
Toen ik daar aankwam stonden de deuren open en hoorde ik al aan de soundcheck dat het die avond helemaal in orde zou komen. De band opende met het stevig rockende 'What's It Gonna Be', de titeltrack van hun album uit 2015. Jones tekende onlangs een contract met Marshall versterkers en met gitaarbouwer PRS en die combinatie leverde meteen vuurwerk af op het podium. Met bassist Jack Alexander Timmis en drummer Samuel Jenkins beschikt Jones over een stevige en erg sterke ritmesectie. De samenzang met toetsenvirtuoos Bennett Holland zorgde voor prachtige harmonieën. Uit datzelfde album kwam het strakke 'Good Morning Blues', een prachtige cover van Leadbelly. De diepe basklanken van Jack kriebelden in je buik en de dertigjarige Laurence, steeds met de glimlach van een blije en enthousiaste jonge kerel, bleef het publiek vermaken met zijn uitstekende vocale prestaties, maar nog meer door zijn fantastisch gevarieerd gitaar werk. De nummers voor het nieuwe album dat later dit jaar zal verschijnen zijn geschreven. Live optredens zijn natuurlijk het ideale instrument om het publiek te laten kennis maken met deze nieuwe songs. Aan het applaus te horen was de kennismaking met  'Anywhere With Me' en 'Can't Keep From Loving You' zeker geslaagd. Het zijn twee lekker groovende songs met een aanstekelijk en sterk refrein. Bennett Holland schitterde tijdens deze nieuwe songs op zijn Hammond en Laurence zorgde weer voor het nodige vuurwerk op zijn sixstring.
 
 
 
 
 
 
We kregen de tijd niet om op adem te komen want drummer Samuel Jenkins begon onmiddellijk aan het uitstekende 'Everything's Gonna Be Alright', uit Jones zijn recentste album 'Laurence Jones Band' uit 2019. Het was wel degelijk in orde in Spirit Of 66 want het enthousiaste publiek zong en danste mee op de tonen van 'Everything's Gonna Be Allright' en dat tot grote tevredenheid van Laurence, Bennett, Jack en Samuel. Daarna werd er wat gas terug genomen met de wondermooie slowblues 'Thunder In The Sky', het eerste nummer dat Laurence Jones schreef en de titeltrack van zijn debuutalbum uit 2012. Toetsenist Bennett Holland en gitarist Laurence Jones lieten horen dat ze niet alleen kunnen schitteren tijdens catchy bluesrock songs, maar dat ze ook erg gevoelvol uit de hoek kunnen komen. Met het aanstekelige en radiovriendelijke  'Said And Done', dat in Verviers voor het eerst voor een publiek gespeeld werd, zou Laurence wel eens een grote hit kunnen scoren. Het antwoord op Laurence's vraag of er Jimi Hendrix fans in de zaal waren kan je natuurlijk al raden. Na een massaal jaaaaaaa kregen we een verschroeiende versie van 'Purple Haze'. 
 
 
 
Voor meer foto's van Laurence Jones in Spirit Of 66 Verviers, kijk op mijn fotoalbum: https://www.flickr.com/photos/walter_vanheuckelom/albums/72177720300071961
 
 
 
Na deze klassieker kregen we weer een paar nieuwe nummers met 'In Too Deep', waarin meer scheurend gitaarwerk te horen was en met het melodieuze 'I Won't Lie Again' en de wondermooie en sfeervolle ballade 'Holding Back'. Met een paar heerlijke gitaar riffs zette Laurence' Foolin’ Me in gang, een nummer uit het album 'Temptation' uit 2012.. Deze lange up tempo rocksong kende verscheidene tempo wisselingen en Laurence imponeerde weer met splijtend en scheurend gitaarwerk. Het uitzinnige publiek begeleidde de muziek met ritmisch handgeklap. Het concert eindigde met een sterke cover van 'Fortunate Son' van Creedence Clearwater Revival. Onder een waanzinnig applaus groette het viertal nog uitgebreid het publiek en verdween dan in de kelder achter het podium. Even later verschenen ze terug voor een paar toegiften. 'Tonight' was een ietwat melige ballade, al maakte het fenomenale gitaarwerk van Jones en het wervelende toetsenwerk van Bennett Holland wel veel goed. Met de geweldige bluesrock shuffle 'Walking By Myself', een cover van de Ierse bluesrock legende Gary Moore, namen Laurence, Bennett, Jack en Samuel afscheid van een zeer tevreden en enthousiast publiek. Ze mogen terugblikken op een fantastisch concert en ik kijk nu al uit naar het nieuwe album van Laurence, dat later dit jaar verschijnt. 
 
 
 
Foto's en verslag: Walter Vanheuckelom