KRIS BARRAS BAND – DE BOSUIL – WEERT 28 SEPTEMBER 2019 – Berry Rombouts

Reports

About: 
KRIS BARRAS BAND – DE BOSUIL – WEERT 28 SEPTEMBER 2019 – Berry Rombouts
Artist: 
Kris Barras Band
Date: 
28/09/2019
Venue: 
De Bosuil
Place: 
Weert
Your Reporter on the Spot: 
Berry Rombouts

KRIS BARRAS BAND – DE BOSUIL – WEERT 28 SEPTEMBER 2019 – Berry Rombouts

 

Kris Barras, die in Engeland hard aan de weg timmert,en daar al erg succesvol is, heeft eerder deze maand zijn 3e album uitgebracht, ‘Light it up’. In het kader van dit album is Kris gestart met zijn Euro tour. Nederland wordt niet vergeten, en Kris geeft met zijn band 3 concerten in Nederland.  Na Zoetermeer gisteren, is Kris vanavond in de Bosuil, en morgen volgt nog een optreden in Amsterdam.

Naast Kris bestaat de band uit;  Josiah J Manning-keys,  Elliott Blacker-bas, en Billy Hammett.- drums.

In een vrij volle Bosuil opent de band met de titelsong van het nieuwe album, het rockende ‘Light it Up’, met vet basspel van de imposante Elliot Blacker. De aangename ietwat hese stem van Kris doet je denken aan Bryan Adams. In de up tempo song ‘Counterfeit People’ pakt Kris uit met een rauwe gitaarsolo. Ook ouder werk komt aan bod, het lome ‘Rock n Roll running through my Veins’ met jankend slide spel van Kris.  Na ‘Propane’ en I got Time’ volgen 2 nieuwe catchy songs ‘What you Get’ wat klappend met het publiek wordt ingezet, en ‘Vegas Son’ met scherpe gitaarsolo’s van Kris en met mooie koortjes.  Dit klinkt Amerikaans en roept herinneringen op aan Bon Jovi.  Will Beavis toont vervolgens zijn kunnen in een gevarieerde drumsolo, zowel zittend en staand uitgevoerd.

In  ‘I am Gone’ laat Kris het publiek nog eens genieten van gierend slide spel. Op dit nieuwe album staat ook n song met de intrigerende titel ‘’Broken Teeth’. Deze titel verwijst naar Kris zijn vorige job. Kris is namelijk jaren kooivechter geweest. Bassist Elliott en Josiah zetten zich in de spots met pompend bas, en stuwend organ spel, met aan het eind nog een tempo wisseling. In de bluesrock song ‘Watching over Me’ (opgedragen aan zijn vader) soleert Kris er nog eens fel op los, en ondersteunt Josiah hem met vloeiende organ klanken. Met rete strak drumwerk eist Will de aandacht op in het rockende ‘Not Fading’. Veel tempowisselingen kenmerken de (laatste) rocksong ‘Devil’s done Allright’. Op het eind nog een organsolo van Josiah en een snarenduel tussen Kris en Elliott.

Het publiek schreeuwt om een toegift, maar daar moet iets tegenover staan volgens Kris. Van de song ‘Hail Mary’ krijgt Kris altijd een thuisgevoel, en hij vraagt het publiek om het refrein mee te zingen. Op het eind van deze lang uitgesponnen sing a long stelt Kris zijn geweldige band nog eens voor. In de mid tempo song ‘Lovers or Losers’ trakteert Kris het publiek nog eens op spannende gitaarrifs.

Vanavond heeft het publiek genoten van een erg  goede Engelse rockband die er duidelijk zin in had. In Engeland zijn de concerten van de Kris Barras band vaak uitverkocht, en na vanavond zal dat in Nederland ook gaan gebeuren, vermoed ik. De kaartverkoop van de 3 Nederlandse shows zijn al goede graadmeters voor de toekomst  van de Kris Barras band.

 

Verslag: Berry Rombouts

Foto’s: Walter Vanheuckelom