JETT REBEL @Het Depot - Leuven - 2016/04/20

Reports

About: 
JETT REBEL @Het Depot - Leuven - 2016/04/20
Artist: 
JETT REBEL
Date: 
20/04/2016
Venue: 
Het Depot
Place: 
Leuven
Your Reporter on the Spot: 
Gieke Merckx Text and Photos
Woensdag 20 April
Het Depot Leuven

 

 
 
Gisteren was Jett Rebel in Het Depot in Leuven . Een jaar geleden stond hij daar ook al ,en omdat dat concert voor ons zo een positieve verrassing was wilden we graag teruggaan . Ik had dan ook afgesproken met 2 van zijn grootste fans die heel Belgie en Nederland doorkruisen om hun idool te volgen .
De ene had dit jaar al 50 concerten van Jett op haar teller en de andere deed daar niet veel voor onder .
 
Trouwens een concert met Rebel en zijn band is niet zomaar een concert , dat is eigenlijk een feestje , want je komt maar zelden iemand tegen met zoveel energie .
 
Het is niet makkelijk om een label op de band te plakken , want je hoort wel 20 invloeden die variëren van Sly & the Family Stone , Prince , The Beatles en zo kan je nog wel even doorgaan .
 
Jett Rebel is trouwens nog maar 25 en heeft al tal van awards gewonnen in Nederland , zo won hij verleden jaar meer dan terecht de award voor beste life act .  Jett Rebel luistert trouwens ook af en toe naar de naam ‘Jelte Tuinstra’ en is geboren in Den Haag.
 
Maar zelden kom je zo een multitalent tegen , hij speelt piano , gitaar , synthesizer , mondharmonica en drums . En wat kan die man zingen!!.. Hij veranderd zo vaak van stijl dat je niet weet wat je hoort en het verveeld nooit . 
 
Ik heb zelden zo een passie en beleving gezien bij een band , en alhoewel de zaal niet echt vol was , deed dat gewoon niet terzake . Er werd geramd , geswingd en heel af en toe werden gevoelige snaren geraakt , maar het donderde verder als een zeer comfortabele trein , waarin je de tijd vergat , en je steeds nieuwe dingen opmerkte .
 
Na anderhalf uur vraagt jelte steevast of je het leuk vind ? en zo ja , dan beaamt hij dat hij het ook leuk vind en dat ze dan nu gaan beginnen , dat klopte in leuven , want daarna heeft hij er nog 2 uur aan vastgeknoopt.
 
Jett Rebel is geen band waarin het geld op de eerste plaats komt , dat is natuurlijk meegenomen , maar het gaat bij hen duidelijk over passie en beleving maar vooral ook goesting! , en dat merk je gewoon aan alles .
 
Maar ik moet toch ook wel wat vertellen over de andere bandleden , want die zijn meer dan een ondersteuning . Je merkt dat het vrienden zijn en elkaar graag zien .
 
Ik was gisteren ook danig onder de indruk van Amber Gomaa , ik kan me voorstellen dat ze een beetje de grote zus is voor Jelte en hem in de gaten houd , maar wat een stem !. Gisteren kreeg ze iedereen op haar hand door een prachtversie van ‘nutbush city limits’ van Tina Turner . Ze lijkt er ook wel op met haar prachtige krullen .
 
Maar ook Mark Alberto was geweldig, die speelde altsax en saxofoon , en weet je wie de bas bespeelde?…Xander Vrienten , zijn Pa was vroeger de zanger van Doe Maar .
 
Jett rebel houd van zijn fans , zo nam hij een duik tussen de menigte en speelde gewoon tussen het volk . en als hij echt had gedurfd , dan had hij zonder twijfel iedereen een zoen gegeven .
 
Want al is hij beetje schuchter van aard , eens op het podium veranderd dat en voelt hij zich als een vis in een oceaan vol liefde .
 
Vandaag speelt hij in TRIX en binnenkort komt hij naar de AB in Brussel , en ik kan iedereen aanraden om eens een kijkje te gaan nemen , al moet je kijkje misschien wat ruimer interpreteren , want het kan 3 uur duren .
 
Ik heb gisteren gemerkt dat muziek mensen bij mekaar brengt , je schept een band , iedereen is gelijk en komt voor hetzelfde , en dat is in tijden waarin volgens sommigen iedereen boven zijn stand leeft een verademing .
 
En laat er geen twijfel over bestaan , ik heb het trouwens zelf gelezen , Elvis is the grand pa van Jett Rebel!
 
©Gieke Merckx.