Intergalactic Lovers @De Roma, Borgerhout, 10 maart 2022 - report by Luc Nuyts

Reports

About: 
Intergalactic Lovers @De Roma, Borgerhout, 10 maart 2022 - report by Luc Nuyts
Artist: 
Intergalactic Lovers
Date: 
10/03/2022
Venue: 
De Roma
Place: 
Antwerpen
Your Reporter on the Spot: 
Luc Nuyts: text - Sonja Schepers: photos

INTERGALACTIC LOVERS - 10/03/2022 – De Roma, Antwerpen

 

Nu de covid beperkingen opgeheven zijn kan men weer als van ouds naar een concert gaan, geen mondmaskers meer en volle zalen, eindelijk !!!

De Roma was al een tijdje uitverkocht voor het optreden van Intergalactic Lovers, die op 18 februari met hun vierde album op de proppen kwamen namelijk "Liquid Love". Muzikaal is er niet echt een koerswijziging, leuke frisse indie pop nummers waarbij de synths misschien wel een meer belangrijke rol kregen. De teksten van zangeres Lara Chedraoui zijn wat donkerder, een relatiebreuk, het weerzien van haar vader in Libanon en zwaar ziek geweest door covid, het laat een mens niet onbetuigt. Positief blijven is de boodschap en dat heeft ze deze avond ook proberen over te brengen. Van "Liquid Love" werd er trouwens ook een kortfilm gemaakt door Lara Chedraoui en Charlotte De Cort. En de filmambities van Lara gaan nog verder dan dit want ze heeft een hoofdrol in een nieuwe fictiereeks over de aanslagen in Zaventem.

De opener van de avond, de jonge 'girlsband' BLUAI is jeugdig talent van eigen bodem dat we moeten koesteren. Aangename zang van Catherine Smet die de  nummers schrijft en dat met verve doet. Met het nummer "Dime Store" wonnen ze trouwens De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Radiovriendelijke, emotionele popsongs, hebben van Intergalactic Lovers een band gemaakt van internationale allure. Muziek voor jong en oud en het was inderdaad een heel gemengd publiek dat de Roma vulde. Met hun vierde album zijn ze na vier jaar afwezigheid back to business en ze hadden er best wel zin in. De set werd geopend met twee nummers van hun nieuw album, "Lost" en de oorwurm "Bobby" dat onmiddelijk voor de juiste sfeer zorgde. Vroeg in de set ook enkele oudere bekenden, "No Regrets" en het volop meegezongen "Islands". Dat frontvrouw Lara Chedraoui een moeilijke tijd heeft gehad verbergt ze niet "een verpletterend gevoel waarbij je leven plots heel anders is", maar ze blijft positief, met liefde bereik je heel veel, "Crushing" zingt ze heel emotievol. "La Folie" (de waanzin) en "My Old Mind" uit hun nieuw album misstaan zeker niet tussen hun oudere successen, de band speelt solide, Lara met haar gekende dansstijl en haar blik dikwijls op oneindig geeft het beste van zichzelf. Feel good muziek en daar is het publiek voor gekomen, met hits als "Shewolf" en "Northern Rd" wordt er lekker meegezongen.

"De tijd vliegt als je je amuseert" en gelijk heeft Lara,  met hun eerste hit "Delay" en "Between The Lines" besluiten ze de set. Al snel zijn ze terug om te bissen met "Give It Up", een nummer geschreven naar aanleiding van de  aanslagen in Parijs, en het kwellende "Bruises"  uit hun eerste album.

Het is de eerste keer dat de Aalsterse band in de Roma speelde en het zal zeker niet de laatste keer zijn. Wie de band in België nog eens aan het werk wel zien kan terecht op enkele zomerfestivals, Cactus festival 08/07, Rock Olmen 22/07, Midzomer 31/07, Olt Rivierenhof 30/08.

 

Luc Nuyts