IDA NIELSEN & THE FUNKBOTS - DE CHAPELLE - HERENTALS 13 MAART 2019 - Walter Vanheuckelom

Reports

About: 
IDA NIELSEN & THE FUNKBOTS - DE CHAPELLE - HERENTALS 13 MAART 2019 - Walter Vanheuckelom
Artist: 
Ida Nielsen & The Funkbots
Date: 
13/03/2019
Venue: 
De Chapelle
Place: 
Herentals
Your Reporter on the Spot: 
Walter Vanheuckelom
IDA NIELSEN & THE FUNKBOTS - DE CHAPELLE - HERENTALS 13 MAART 2019 - Walter Vanheuckelom
 
 
 
 
 
 
De oude kapel van het Instituut van de Voorzienigheid in Herentals kreeg dankzij Erik Thys, Jochen Van Laere en Luc Geysen een tweede leven. Dit trio heeft er een gezellig ingerichte concertzaal van gemaakt waar in de toekomst concerten en theatervoorstellingen zullen plaats vinden. Hun eerste concert was Ida Nielsen & The Funkbots en dat is er meteen eentje die kan tellen. Mocht de naam Ida Nielsen je niets zeggen, zoek het dan maar eens op. Ze was lid van Zap Mama, Third Eye Girl en was bassiste en zangeres bij Prince. Onder de naam Bassida verscheen in 2008 haar debuutalbum 'Marmelade'. Drie jaar later verscheen onder haar eigen naam haar tweede album 'Sometimes A Girl Needs Some Sugar Too'. Door haar drukke agenda bij Prince, was het wachten tot 2016 op een nieuw album. Het kreeg de titel 'TurnItUp' en kreeg heel wat belangstelling en lovende recensies. Ida nam het album op als eerbetoon aan Zijne Purperen Hoogheid Prince. Begin dit jaar kwam er met 'Time 2 Stop Worrying (Bout The Weird Stuff)' opnieuw een album uit van deze geweldige bassiste en de promotietournee voor dit album bracht Ida Nielsen & The Funkbots naar De Chapelle in Herentals.
 
 
 
 
 
 
De Chapelle was gezellig gevuld wanneer om twintig na acht bassiste Ida Nielsen, drummer Patrick Dorcean, gitarist Mika Vendborg en rapper Kuku Agami op het podium verschenen. Het duurde niet lang of het publiek was aan het mee dansen op de funky beats die door de boxen  in De Chapelle rolden. Vanaf het begin van het concert trokken Ida en haar jongens alle registers open met hun funky beats en riffs. Het vocale werk werd afwisselend door Ida en Kuku Agami gedaan. Tijdens 'Rock The Bass' haalde Mika Vendborg uit met scheurende snaren riffs op zijn Fender Stratocaster. Ida bleef heel energiek en erg knap aan de dikke snaren van haar Ida Nielsen signature bas plukken. Kuku Agami liet horen dat hij het rappen helemaal beheerst tijdens 'Funk In The Trunk', waarvan het refrein luidkeels werd meegezongen door het enthousiast publiek. De ritmesectie met drummer Patrick Dorcean en bassiste Ida Nielsen vormden een perfecte tandem, die telkens weer zorgde voor een opwindende funky groove. Het uitstekende 'Heart Of Stone' was voor mij één van de hoogtepunten van het concert. Daarna werd er wat gas teruggenomen voor de ballade 'Love Drug' uit Ida's debuutalbum 'Marmelade'. Dit trager nummer werd op een gevoelvolle wijze gezongen door Ida en in het tweede gedeelte kwamen de talenten van Kuku als rapper nogmaals naar boven. Het kwartet trok opnieuw alle funk registers open in 'U Can't Take The Funk', in dit duet bewees Ida dat ze even goed kon rappen als Kuku. Bovendien toverde ze nog een spetterende funky bas solo uit haar Ida Nielsen signature bas. Gitarist Mika Vendborg wilde niet achterblijven en bewees met splijtend en vlijmscherp snarenwerk dat hij een erg goede gitarist is. Bijna iedereen in De Chapelle was aan het dansen op de funky beats van deze 'U Can't Take The Funk'.
 
 
Voor meer foto’s van dit concert klik je op volgende link : https://www.flickr.com/photos/walter_vanheuckelom/sets/72157679341788938
 
 
 
Ida stuurde iedereen weg van het podium en nam zelf plaats achter het keyboards voor een wondermooie ballade, waarvan ik de titel niet weet. Normaal draagt Ida 'Mr. Magic' op aan Nigel Hart, maar deze keer wilde ze daar verandering in brengen en speelde ze het lied voor alle enthousiaste heren op de eerste rij aan het podium. Daarna ging het de disco funk weg op met 'Disco Dislocation', waarin Ida en Mika beiden nogmaals een fenomenale solo gaven, de ene op haar bas en de andere op zijn Fender Strat. Voor het vurige funky 'TurnItUp' vroeg Kuku Agami de hulp in van het publiek. Hij wilde dat ze na de titel de strijdkreet Yeah Yeah zongen. Ida Nielsen is Prince, van wie ze naar eigen zeggen heel veel geleerd heeft, nog steeds dankbaar voor de kans die hij haar gegeven heeft. Daarom wilde ze in Herentals Prince eren met 'Purple Interlude', waarin ze zelf met een langdurige funky bas solo de kers op de taart plaatste. Het was meteen ook het einde van dit uitstekende funky concert en het enthousiaste publiek liet met een daverend applaus merken dat ze zich geweldig geamuseerd hadden met de muziek van Ida Nielsen & The Funkbots. Even later verscheen Ida alleen terug op het podium en etaleerde ze nogmaals haar klasse op de basgitaar en bewees daarmee waarom Prince haar uitgekozen had als bassiste voor zijn band. Kuku, Mika en Patrick kwamen hun frontvrouw vervoegen voor 'Free Ur Mind'. Het had een erg catchy refrein waarin een reggae vibe zat en instrumentaal haalde Mika voor de laatste maal uit met een verschroeiende Wah Wah gestuurde snarensolo op zijn Fender Stratocaster. Er staan nog een heel deel leuke optredens van uiteenlopende genres op de kalender van De Chatelle, dus is het zeker de moeite waard om hun kalender op https://www.dechapelle-herentals.be/ eens te gaan kijken.
 
 
 
 
Foto's en verslag : Walter Vanheuckelom