Feeling Blues @ SYNTRA Campus - Genk - 2017/03/18

Reports

About: 
Feeling Blues @ SYNTRA Campus - Genk - 2017/03/18
Artist: 
Tensfield (BEL) - MadCat's (BEL)
Date: 
18/03/2017
Venue: 
SYNTRA Campus
Place: 
Genk
Your Reporter on the Spot: 
Jacque Bloemen: Text & Photos

Feeling Blues in Genk

Na drie gezellige eerdere edities met één band pakte de organisatie van Feeling Blues ditmaal uit met meerdere bands. Een nieuw Blues Festival is geboren.
Voor deze eerste "festival"-editie kregen een startend muziekduo en drie echte bands het podium. Luna & Luca hadden voor het eerst een podium en publiek.
De eerste echte Bluesband van de avond was Tensfield. Hier stond een rock-solid Bluesband. Zij brengen een Jazzy-Funcky bluesspektakel.
Hun nummer Freeze The Clock (van de gelijknamige CD) is een prachtig Slow Blues nummer. Elk instrument dat zij bespelen komt tot zijn recht, voor je het weet zit je echt midden in hun muziek.
Van snelle tot echte trage snaartrekkers, alles komt aan bod. Het publiek is zo enthiousiast over hun optreden dat zij niet mogen vertrekken zonder een bisnummer.
De Madcat's Roughriders nemen het podium over. Het samenspel van hun drums-gitaar-bass-mondharmonica en diepe stem van MadCat Frank geven je het gevoel dat je vijftig jaar terug in de tijd gecatapulteerd wordt in een Amerikaand Bluescafe.
Zij spelenn o.a. nummers van hun CD Moonshine Whiskey. Funkie Wunkie, Killing floor en Moonshine Whiskey zijn enkele ronkende titels.
Voor de start van een Blusfestival waren deze twee Bluesbands in ieder geval een schot in de roos. 

Tensfield (BEL)
https://www.tensfield.org/
https://www.facebook.com/Tensfield
Gitaar / Zang: Raffe Claes
Bass : Geert Zonderman
Keybord: Koen Geudens

MadCat's (BEL)
https://www.facebook.com/MadCatsRoughriders/
Harp / Zang : MadCat Frank (Frank D'Heye)
Gitaar : Blue Cat (Kenneth Vanbrabant)
Bas : Bramaconda (Bram Gourmand)
Drums : Mr. XXX (Niels Deglin)