Emma Bale @Gentse Feesten - Francois Laurentplein - 2015/07/19

Reports

About: 
Emma Bale @Gentse Feesten - Francois Laurentplein - 2015/07/19
Artist: 
Emma Bale
Date: 
19/07/2015
Venue: 
Gentse Feesten - Francois Laurentplein
Place: 
Gent
Your Reporter on the Spot: 
Gieke Merckx Text & Photos

Sommigen onder ons zullen Emma nog wel kennen van : “ The Voice for Kids “ . Dat ze die wedstrijd niet heeft gewonnen kan trouwens nooit erg zijn , omdat er later van de winnaar geen spoor meer overblijft , het enige dat je dan nog kan zien is een vale krijtlijn .
Op die manier zit het dus wel snor voor Emma , want kleine meisjes worden groot , en sinds ze onder de vleugels van Milow een beetje de wereld mag verkennen blijkt alles wel in een stroomversnelling te belanden.

.

Er waren veel vragen of de vuurdoop op de Gentse feesten niet iets te vroeg kwam , want zo voor een vol plein spelen , je zou voor minder den bibber krijgen .
Emma leek wel een elfje toen ze opkwam in haar spierwitte sprookjesjurk , en was beetje zenuwachtig , maar glunderde net zoals Messi toen hij voor het eerst groen gras onder zijn voeten voelde .

Emma brengt heel breekbare liedjes , beetje in de trend van Birdy .  De liedjes zijn op haar lijf geschreven , breekbaar , dromerig maar vooral heel mooi.
Ik hou wel van dat soort van muziek…Ook coverde ze : “ Entity “ Van Oscar and the Wolf en ze deed dat geweldig. 
Maar wat me echt het meest verbaasde is het feit dat Emma een meer dan goeie zangeres is , soms nog een heel klein beetje onzeker , maar wat een mooie stem !.
In Gent heeft ze heel wat harten veroverd , ook wel het mijne , want buiten een geweldige stem is het ook nog eens een lieve en bloedmooie zangeres , want geef toe het oor is bij muziek het belangrijkste , maar het oog is op zo’n momenten toch ook wel een heel belangrijk zintuig .

Emma speelde het plein plat , en ik weet zeker , als ze met dezelfde goesting blijft verder zingen , dan wordt dat een hele grote . Volgens mij is de omkadering en de steun die ze krijgt ook wel dik in orde , en binnenkort zullen de mama en de zus het heel druk krijgen om de verkoop van de CD’s bij te houden.

Ik persoonlijk vond het een Cool en intiem concert en ik was blij dat ik er bij was ..De volgende keer kom ik weer …naar het Sportpaleis . :-)

©Gieke Merckx.