Drive-By Truckers @ De Roma, Borgerhout 03/06/2022

Reports

About: 
Drive-By Truckers @ De Roma, Borgerhout 03/06/2022
Artist: 
Drive-By Truckers
Date: 
03/06/2022
Venue: 
De Roma, Borgerhout
Place: 
Borgerhout
Your Reporter on the Spot: 
Luc Nuyts

 

DRIVE -BY TRUCKERS @ DE ROMA, ANTWERPEN    3/6/2022

 

“Welcome To Club XIII” heet het nieuwste album van Drive-By Truckers en wordt vandaag officieel wereldwijd gereleased. De heren zelf staan vandaag op het podium van De Roma in Antwerpen.

 

 

Drive-By Truckers werden opgericht in 1996 door Patterson Hood en Mike Cooley. Door de jaren heen kende de band wel wat personeelswijzigingen, onder meer Jason Isbell en Spooner Oldham maakten ooit deel uit van de band. Hun doorbraakalbum “Southern Rock Opera” kwam in 2001 uit, een album geïnspireerd door hun ‘Southern roots’, stevige rocknummers die net als bij Lynyrd Skynyrd met drie gitaren in de frontlinie gespeeld worden. Ruwe Southern rock and roll, zoals we die ook van Neil Young kennen.

Andere bekende albums van de band zijn “Brighter Than Creation’s Dark” en “American Band”. Met een repertoire van veertien albums en een geweldige live reputatie staat de band dan ook hoog aangeschreven bij menig muziekliefhebber.

 

Bij deze tour hebben ze singer/songwriter Jerry Joseph mee als voorprogramma. Jerry Joseph is een echte D.I.Y. artiest die zowat elk jaar een album uitbrengt, zijn laatste “The Beautiful Madness” (2020) werd opgenomen met The Drive-By Truckers en geproducet door Patterson Hood.Met  “Days Of Heaven” het openingsnummer van dat album, geschreven met Patterson Hood, begint hij zijn gepassioneerd optreden. Het gevoelige “Beautiful Child Of God” draagt hij op aan de slachtoffers van de moordpartij in de Robb Elementary School in Uvalde in het ‘schietgrage’ Amerika. Of het nu over een standbeeld gaat of over drugskartels, zijn nummers bevatten meestal wel een boodschap en deze kan hij  uitstekend overbrengen.

Met zijn doorleefde stem, zijn akoestische gitaar en een aantal fraaie nummers  weet hij zijn

publiek  te boeien.

 

Uit het gloednieuwe album “Welcome To Club XIII” beginnen de Drive-By Truckers eraan met het nummer “Billy Ringo In The Dark”. Rustig begin wat al snel veranderd met het door Cooley gezongen “Slow Ride Argument”. Wanneer Jay Gonzalez zijn keyboards inruilt om als derde gitarist te spelen staat er een stevige rockband op het podium.De ruige rock van “Ramon Casiano” en het alt-country nummer “A Ghost To Most” worden enthousiast ontvangen door het publiek. Op het bluesy “Goode Fields Road” speelt Cooley een fijne gitaarsolo, wat hij op wel wat meer nummers demonstreert. Patterson Hood vertelt ons dat het nieuwe album vandaag uitgekomen is en ze er graag enkele nummers zullen van spelen. De al eerder als singles verschenen “The Driver” en “Every Single Storied Flameout” laten een sterk album vermoeden, “Every Single Storied Flameout” wordt met trompet en saxofoon verrijkt.

De altijd lachende bassist Matt Patton en drummer Brad Morgan zorgen voor de stuwende kracht van het nieuwe nummer “We Will Never Wake You Up In The Morning”. Wanneer “Let There Be Rock” en het meezingbare “Marry Me” gespeeld worden, met de drie gitaren in de hoofdrol,  is het publiek uitgelaten enthousiast. Als afsluiter zingt Patterson Hood het fragiele “Angels and Fuselage” uit hun doorbraakalbum “Southern Rock Opera”. Mooie afsluiter van een bijna twee uur durende show waar het muzikaal genieten was van deze band uit het Diepe Zuiden.

 

Luc Nuyts

Thanks @DeRoma

Thanks @LiveNation