Blues in Schoten 17/11/2018 - Foto's en verslag door Jacques Bloemen

Reports

About: 
Blues in Schoten 17/11/2018 - Foto's en verslag door Jacques Bloemen
Artist: 
Blues in Schoten
Date: 
17/11/2018
Venue: 
Blues in Schoten
Place: 
Schoten
Your Reporter on the Spot: 
Jacques Bloemen - Foto's en tekst

Blues in Schoten

Zoals elk jaar weet "Blues in Schoten" een muzikale selectie bijeen te brengen die toegangkelijk is voor het breede publiek.
De Traveling Kings openden dit boeiende festival. De vierkoppige band speelt zijn nummers vol overgave. Een zeer mooi moment is als de zanger 'I Don't Wanna Stop' opdraagt aan zijn net overleden moeder.
Beginnen doen de Slow Burners met vier muzikanten om verder in het optreden versterkt te worden door twee backing vocals. Ondanks enkele technische problemen weten zij het publiek in beweging te krijgen. Gene van het Gene Taylor Trio, versterkt met Genevieve Dartevelle, is wel echt een ambiancemaker van de speciale soort.
Klaarblijkelijk heeft hij geen playlist maar stuurt zijn muzikanten van nummer tot nummer aan. Deze topmuzikanten kunnen desondanks alles vlotjes aan elkaar spelen. Recht uit hun hart en vol overgave. Als afsluiter kwam de kleurrijke Little Victor met zijn band on stage. Dit gemengd gezelschap, USA-BEL, trekt de mensen met hun muziek naar het podium en krijgt de allerlaatsen zover toch nog te dansen.
De organisatoren in Schoten verwennen jaarlijks de mensen met een boeiend toegankelijk muziekrepertorium.