ASHE @ Ancienne Belgique 10/06/2022

Reports

About: 
ASHE @ Ancienne Belgique 10/06/2022
Artist: 
ASHE
Date: 
10/06/2022
Venue: 
Ancienne Belgique
Place: 
Brussels
Your Reporter on the Spot: 
Luc Nuyts

ASHE @ AB, BRUSSEL   10/06/22

 

Al een uur alvorens het optreden van Ashe moest beginnen, was de zaal reeds meer dan half gevuld met geestdriftige fans, vooral jonge meisjes. Samen zingen en plezier maken, wat kan het leven mooi zijn!

De amerikaanse popzangeres Ashe is dus helemaal geen onbekende meer in België. Met slechts een handvol singles, een paar EP’s en het vorig jaar verschenen debuutalbum “Ashlyn” is ze erg populair bij het pop minnend publiek.

 Ashlyn Rae Willson scoorde in 2020 een hit met het nummer “Moral Of The Story” uit de Netflix film “To All The Boys: PS I Still Love You”. Haar daaropvolgende EP werd geproducet door Finneas O'Connell, broer van popster Billie Eilish, die met zijn elektronische klankkleuren de muziek van Ashe richting electropop stuurt .De samenwerking met Finneas is er nog altijd, “Till Forever Falls Apart” is een nummer dat ze samen schreven en de openingstrack is op haar album “Ashlyn”. Ashe is dus niet alleen een steengoede zangeres maar ook een bekwame liedjesschrijfster. Ze studeerde aan het Berklee College of Music in het schrijven van nummers en dat hoor je in haar muziek.

 Haar liedjes klinken fris met leuke arrangementen en grootse refreinen, soms luchtig als in een kindermusical, soms dramatisch met een groots broadway geluid.

Niet alleen Ashe mocht vandaag blinken op het podium ook de Australische zanger Sam Fischer was er bij. Sam Fischer scoorde, in samenwerking met Demi Lovato, in 2021 een hitje met het nummer “What Other People Say” en had in 2019 ook al veel succes met het nummer “This City”.

 Als voorprogramma voor Ashe haar ’The Fault Line Tour’ in Europa, was het zijn debuut, Voor de shows in Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland moest hij wegens ziekte verstek geven.

In Brussel werd hij alleszins enthousiast onthaalt, zodra hij het podium opkwam hoorden we een hysterisch gegil en  was het duidelijk dat ook Sam Fischer hier geen onbekende is.

Overladen met cadeautjes door zijn fans die zijn nummers luidkeels meezingen, wat kan een artiest meer wensen. Attent was hij wel toen hij opmerkte dat een fan zich slecht voelde, even stoppen en checken of alles ok was. “Hopeless Romantic”, nieuwe single “All My Loving” en zijn doorbraak “This City”, leuke popnummers die gesmaakt werden door een uitgelaten publiek.

Hoofdact Ashe werd als een echte popdiva ontvangen, de Californische spring in het veld weet met haar fraaie stem, haar toffe popnummers en haar jeugdig enthousiasme de fans een zeer aangename show te geven. Bijgestaan door drums,gitaar,viool en keyboards zingt ze een groot deel van de nummers uit haar debuutalbum “Ashlyn”. Heel wat smartphones staan op ‘rec’ en de a4 velletjes met boodschappen zijn haast niet te tellen. Ashe is erg beweeglijk en rent van de ene naar de andere kant van het podium, ‘I love you Brussels” roept ze meermaals met als repliek ‘We love you too!’. Om deze moeilijke tijden door te komen zingt ze als opsteker “Save Myself”. Even zet ze zich achter de keyboards om een klein stukje van “The Climb” van Miley Cyrus te spelen gevolgd door “Not Mad Anymore”. Ashe scheidde in 2018 van haar man en veel van haar liedjes zijn dan ook break-up nummers.  We krijgen een kort akoestisch intermezzo te horen wanneer ze samen met haar gitarist de nummers “Taylor” en “When I’m Older” brengt.

 

En net als bij Sam Fischer is ook hier een fan onwel geworden en grijpt Ashe meteen in, ‘iedereen moet voor elkaar zorgen’ ! Met een roze cowboyhoed op haar hoofd zingt ze het countrynummer “Another Men’s Jeans”. Haar fans wil ze verrassen met het spelen van een gloednieuwe single, het meer rock georiënteerde “Angry Woman”, maar de die hard fans kenden het nummer reeds en zongen het uit volle borst mee, ‘how is this possible’ reageert Ashe verrast. Ashe belooft dat er dit jaar nog een nieuw album komt als er meer dan 50.000 presales komen voor het nieuwe nummer. Altijd fijn als zowel de artiest als de fans genieten van het optreden en dat was vandaag wel echt het geval. Met haar bekendste nummer “Moral Of The Story” beëindigd ze dit concert mededelend dat dit echt wel het laatste nummer is en er dus geen bisnummers komen. 

De zeer getalenteerde Ashe laat horen dat ze alles in huis heeft om een grote te worden laat 

maar komen dat tweede album.


 

Luc Nuyts

Thanks to Mom + Pop Music