Anna Rune @Gentse Feesten Francois Laurentplein - Gent - 2015/07/19

Reports

About: 
Anna Rune @Gentse Feesten Francois Laurentplein - Gent - 2015/07/19
Artist: 
Anna Rune
Date: 
19/07/2015
Venue: 
Gentse Feesten - Francois Laurentplein
Place: 
Gent
Your Reporter on the Spot: 
Gieke Merckx Text & Photos

Soms ga ik met grote verwachtingen naar een optreden , en toen ik las dat Anna Rune kwam optreden op de Gentse feesten , dan heb ik die datum meteen in mijn agenda gestopt.


Maar omdat niemand Anna Rune kent zal ik dat hier zo helder mogelijk proberen neer te pennen.
Anna heeft verleden jaar ( als Vlaamse! ) meegedaan aan The beste Singer Songwriter van Nederland !, en omdat ze daar nu eenmaal toch was , dat dan ook maar gewonnen .
 
Dat is echter niet zo vanzelfsprekend te noemen , omdat daar de 2 laatste jaren ook wel straffe zangers zijn geboren . Zo won 2 jaar geleden Nielson  ( Sexy als ik dans …Beauty&the Brains ) en verleden jaar : Michael Prins …Die heeft zo’n breekbare en mooie liedjes dat de pluisjes en het stof zo in je ogen vliegt . Die heeft trouwens nog niet zo lang geleden een duet opgenomen met Carice van Houten !..De Pietzak!
 

Maar terug naar Anna…Toen ik haar de eerste keer hoorde dacht ik : Hierse daarse : Tori Amos !…maar toen ik haar dan zag besefte ik meteen dat die vlieger niet helemaal op ging . De muziek mag wel op dezelfde leest geschoeid zijn , maar voor de rest zijn er geen overeenkomsten . Anna bezit niet de rossige haarkleur , maar wel het temperament , en ze zit ook niet zo te wiebelen op haar kruk als ze op haar piano speelt . Die piano van Anna is voorlopig ook nog ietsje kleiner .
Ik heb ook nog een babbeltje mogen maken met Anna , en ik kan alleen maar zeggen dat ze een ongelofelijke openhartige en lieve dame bleek te zijn . Ik kan wel een tip geven voor als er nog iemand op dat idee zou komen,: Kijk niet te diep in haar ogen zonder zonnebril !.

 

Maar Toen het optreden begon heeft Anna Rune het hele plein ingepakt , met net dezelfde breekbare liedjes , en met een stem waar je alleen maar kan mee geboren worden , ..Zo mooi !.
Ze bracht ook het liedje dat er onder andere mee voor heeft gezorgd dat ze met een straat voorsprong de wedstrijd heeft gewonnen: “ that's life” die ze zong voor haar moeder..
De Nederlanders gingen volledig voor de bijl en zelfs de jury hield het niet droog! ..We hebben het hier wel over Nederlanders he ! :-) 

 

Het concert duurde veel te kort , en soms , heel soms hoorde je tussen de nummers een muis lopen , zo stil was het. 
Toen ik later thuiskwam heb ik meteen Anna in mijn muziekdoosje gestopt , om het later bij speciale gelegenheden weer open te doen  ( wel beetje oppassen , want Rammstein zit daar ook in )..maar die ruige rakkers palmt ze ook wel in . 

 

Momenteel heeft Anna zo veel werk in Nederland , dat ze voorlopig in Rotterdam woont , al pendelt ze heel vaak naar haar thuisbasis in Sint Niklaas . In Februari plant ze een tournee in Vlaanderen , dus een gewaarschuwd man /vrouw /transgender , …Jullie zijn gewaarschuwd !.

©Gieke Merckx.