AJ PLUG BAND – CULTUUR FESTIVAL – VALKENSWAARD 9 SEPTEMBER 2023 – Berry Rombouts

Reports

About: 
AJ PLUG BAND – CULTUUR FESTIVAL – VALKENSWAARD 9 SEPTEMBER 2023 – Berry Rombouts
Artist: 
AJ PLUG BAND
Date: 
09/09/2023
Venue: 
Cultuur Festival
Place: 
Valkenswaard
Your Reporter on the Spot: 
Berry Rombouts

AJ PLUG BAND – CULTUUR FESTIVAL – VALKENSWAARD 9 SEPTEMBER 2023 – Berry Rombouts

 

Tijdens het jaarlijkse bloemencorso in Valkenswaard, wordt er gelukkig ook aandacht geschonken aan muzikale cultuur. Zo is er op het Staatsie plein een podium opgezet voor de optredende bands, met een groot gezellig terras.

Helaas is er op dit vroege tijdstip (19.30 en warm) nog niet veel volk op het terras. Volgens Sandra (AJ Plug) konden er nogal eens wat mensen aan het BBQen zijn. Maar om 19.30 begint de band aan haar set van 1 uur.

Het wordt een lekker rockende set met diverse songs van de 4 albums die Sandra al heeft uitgebracht. En natuurlijk worden er een paar songs van haar nieuwe album Killer King gespeeld. Dit is een heel persoonlijk album geworden, met songs die Sandra geschreven heeft over haar ziekte, slokdarmkanker. Een album met een paar alleszeggende titels zoals; The Sky turned Black- Tears Ran Dry en The Shape I am IN.  Maar ook een titel met een positieve inslag, It Will Be Allright. Helaas is een uur tekort om ook al die nieuwe songs te laten horen.

Sandra is vocaal gelukkig weer op een hoog niveau, gewoon top, en ze is in haar element op het podium.  Sandra is op pad met een erg goede band die bestaat uit; Haar vriend Klaas Kuijt-rhythm gitaar-bv. Roelof Kleijn-bas-bv. Sebas Fledderman-gitaar. Matt Daniel-toetsen-bv. Tommy Parker JR-drums. Gelukkig kwam er halverwege de set meer volk opdagen, en dat kwam de ambiance ten goede. De thuisblijvers hebben een gedreven optreden van Sandra en haar mannen gemist.

Na afloop had ik nog een gesprekje met haar. Het is heel knap hoe ze omgaat met haar overwonnen ziekte, ze praat er (kort) over als ze een song van haar laatste album KillerKing gaat zingen tijdens de show. Na een show komen er wel eens mensen, die hun verhaal aan haar kwijt willen, of die Sandra een hart onder de riem willen steken. Dat kan soms een lotgenoot zijn, die zijn/ haar hart uitstort bij Sandra, maar natuurlijk heeft Sandra wel eens steun aan lotgenoten en betrokken fans. Ook beleeft ze het leven nu intenser en bewuster, en ze verdoet haar tijd niet met futuliteiten. Haar tijd is van haar, en te kostbaar om te verkwisten. En ze heeft groot gelijk.

 

 

Verslag en foto’s: Berry Rombouts