Team Hell binnenkort

Posters

What: 
Team Hell binnenkort
Date: 
22/09/2023
Until: 
30/09/2023
Location: 
café Hell Diest

Woensdag 2 augustus

ALL HAIL THE YETI

19:00 Deuren open - 21:00 Showtime! - TICKETS

Deze show werd ons zeer last minute aangeboden, maar tegen ALL HAIL THE YETI zeg je niet neen. Al sinds hun eerste ep uit 2010 kan deze band rekenen op een trouwe fanbase, en vier full albums later is die fanbase enkel maar gegroeid. Onderweg naar WACKEN maken ze een tussenstop in HELL.

 

Zaterdag 5 augustus

WHITE SPANDEX

19:00 Deuren open - 21:00 Showtime! - GRATIS

Anderhalf uur lang de ene rock/metal klassieker uit de gouden jaren 80 na de andere. Stilstaan of niet meebrullen is geen optie bij onze Nederlandse vrienden van WHITE SPANDEX ! Een greep uit het repertoire: Y&T - IRON MAIDEN - UFO - DIO - QUEENSRYCHE - KISS

DEF LEPPARD... en nog veel meer van dat!

 

Zaterdag 19 augustus

FIREBORN & ALL I KNOW

19:00 Deuren open - 21:00 Showtime! - TICKETS

In juni verscheen het debuut album van deze Duitse sensatie, en meteen kwamen er maar liefst twee songs terecht in de Duitse rock & metal charts! FIREBORN (22:30) krijgt dan ook overal lovende kritieken en staat live als een huis, mede door de krachtige stem van frontvrouw Jennifer Gruber. We zijn dan ook bijzonder trots dat de band hun album komt voorstellen in HELL ! ALL I KNOW (21:00), Amerikaans getinte stadion/glam rock, maar dan gewoon uit Vlaanderen! Hun album "Vanity kills' dateert reeds van 2008, maar de muziek is tijdloos. Op 31 juli brengt de band na 10 jaar een nieuw nummer met bijhorende clip uit. Zeer benieuwd!

 

Zaterdag 26 augustus

KRAS PLAYS JOPLIN (JANIS JOPLIN TRIBUTE)

19:00 Deuren open - 21:00 Showtime! - GRATIS

Hadewig Kras zingt rhythm & blues/rock/soul -songs van Janis Joplin, en doet dat met hart en ziel. Ze laat de geest van de bevlogen zangeres los op het publiek en zet de ruimte in vuur en vlam samen met Jan Bijvoet (acteur in o.a. Peaky Blinders en 'Van Vlees en Bloed') op gitaar, Tom Meeuws op drums, Arno de Motte op orgel en Tim Pensaert van de populaire groep MELTHEADS op bas. KRAS PLAYS JOPLIN doet het icoon dat JANIS was, en nog steeds is, alle eer aan met deze tribute! Ik ruik spontaan de geur van wierook en patchouli...

 

Zaterdag 2 september

NO ESCAPE FEST III

EXOTO - SERPENT'S OATH - THE CURSE OF MILLHAVEN

MASK OF INSANITY

18:00 Deuren open - 19:00 Showtime! - TICKETS

De derde editie van ons NO ESCAPE festival. MASK OF INSANITY (19:00) uit Nederland werd opgericht in 2015. Hun debuut album verscheen 2 jaar geleden, voor de liefhebbers van melodic black/death metal een absolute must! THE CURSE OF MILLHAVEN (20:15) blies vorig jaar iedereen in de Marquee op Graspop omver. Ondertussen is de band volop aan het werken aan een nieuw album, maar nemen toch de tijd om het podium van HELL te bestijgen. EXOTO (21:30) is bezig aan de laatste concerten alvorens de band voorgoed de metalgeschiedenis boeken ingaat. Ze zijn er wel in geslaagd om een monster van een afscheidsalbum na te laten als erfenis. Het optreden in HELL is één van de allerlaatste keren dat dit stuk Vlaamse geschiedenis nog op een podium zal staan. Zorg mee voor een waardig afscheid! SERPENT'S OATH (23:00) behoeft ook geen introductie meer. Deze jonge band, opgericht in 2020, heeft reeds twee albums op hun naam, en hun live rituelen zijn inmiddels legendarisch. Een waardige afsluiter!

We verloten een origineel exemplaar van EXOTO's demo 'And then you die'. Wie een vvk ticket koopt maakt hier automatisch kans op!

 

Zondag 3 september

SLEAZY SUNDAY

MR.MYST - BEYOND THE LABYRINTH - STRAWBERRY STORM

15:00 Deuren open - 16:00 Showtime! - TICKETS

Het Brusselse STRAWBERRY STORM (16:00) opent de Sleazy Sunday. en doet dat stevig met hun Amerikaans getinte old school hard rock. Het zal stormen in HELL! BEYOND THE LABYRITNH (17:30) vierde in 2021 hun 25-jaroge bestaan, met een album met de toepasselijke naam 'XXV'. Geert is toen langs geweest om dat album op geheel eigen wijze voor te stellen, door te vertellen over het album, afgewisseld met een track ervan. Rare corona tijden... Nu staat hij er met zijn band!

MR.MYST (19:00) komt hun nieuwe album voorstellen, dat twee dagen eerder het levenslicht ziet. Zeer curieus naar wat ze deze keer uit hun glam mouw geschud hebben!

 

Vrijdag 8 september

SCIENCE OF DISORDER & GUESTS

19:00 Deuren open - 21:00 Showtime! - TICKETS

We hebben op dit moment nog geen idee wie de guests gaan zijn, we zijn in blijde verwachting. SCIENDE OF DISORDER uit Zwitesrland is in 2011 gevormd uit de assen van SOULLESS. Een perfecte match tussen de old school vibes en een moderne sound

 

Zaterdag 9 september

INFANTRY & POSEYDON

19:00 Deuren open - 21:00 Showtime! - GRATIS

Twee thrash/death veteranen op ons podium. Het Nederlandse INFANTRY (21:00) dat reeds in 2006 ontstaan is, en het Belgische POSEYDON (22:15) dat zijn door death beïnvloede thrash al sinds 1992 verspreid. Deze laatste is in volle afwerking van hun nieuwe album, waar we misschien al wel een tipje van de sluier opgelicht krijgen...

 

Dinsdag 12 september

GLUTTONY & DRAP

19:00 Deuren open - 20:00 Showtime! - TICKETS

Swedish fucking death metal, dat zou een gepaste naam zijn voor deze nu al legendarische tour. GLUTTONY (21:15) tourt naar aanleiding van hun nieuwste album 'Drogulus' dat net zoals zijn voorgangers bol staat van Zweedse vakkundigheid. Ze brengen hun landgenoten DRAP (20:00) mee. Op tijd aanwezig zijn is de boodschap, als je houd van Zweedse death metal met dat crustige randje.

 

Zaterdag 16 september

ARS VENEFICIUM - GWENDYDD - OBJECTOR

19:00 Deuren open - 20:00 Showtime! - TICKETS

Vanavond maken we een trip door een divers landschap. Thrash, death en black/death kleurt de avond. Kempense thrashers OBJECTOR (20:00) bijten de spits af. Ze gaan zich eerst opwarmen op WACKEN alvorens hun furieuze thrash op ons los te laten. GWENDYDD (21:15) is een vaste waarde geworden in HELL. Zij komen voor één enkele gig vanuit Bulgerije naar Belgie afgezakt, omdat naar hun eigen zeggen HELL aanvoelt als thuiskomen. We verwelkomen hen graag! ARS VENEFICIUM (22:45) blaast 10 zwarte kaarsjes uit, en dat vieren ze met een ceremonie in HELL. Met recht één van de beste black/death bands die ons land rijk is.

 

Vrijdag 22 september

BEAST OF MAIDEN (IRON MAIDEN TRIBUTE)

19:00 Deuren open - 21:00 Showtime! - TICKETS

Scream for me Hell! We kijken er nu al naar uit om spontaan te beginnen meebrullen. BEAST OF MAIDEN is één van de beste IRON MAIDEN tribute bands die te vinden is in de Lage Landen. Onder leiding van zangeres Katja komen alle klassiekers aan bod. Een must see!

 

Zaterdag 23 september

WOYOTE - NOORD - VLOED - SUBVERGENCE - SUCH GREAT HEIGHTS

17:00 Deuren open - 18:00 Showtime! - TICKETS

SUCH GREAT HEIGHTS (18:00) is een band die balanceert op een koord tussen alternatieve rock en post hardcore, die stevig aan de weg aan het timmeren is. SUBVERGENCE (18:50) liet een diepe indruk na bij hun vorige passage in HELL. Ook nu zullen ze HELL vullen met hun aanstekelijke deathcore. VLOED (19:50) os niet simpel te omschrijven. Donkere melodic metal, met doom invloeden en een vleug new wave erdoorheen. Hun debuut was in sneltempo uitverkocht. Deze is terug heruitgebracht met 2 bonus live tracks, opgenomen in HELL. Ok geen onbekende meer in de scene is NOORD (20:50). De band heeft zonet de opnames afgerond voor hun nieuwste album, die ze graag aan je voorstellen! WOYOTE (22:30) met onder andere CHANNEL ZERO'S Mikey Doling in de rangen is zwaar op weg om the next big thing te worden! De vorige keer in HELL was een sold out show, en dat gaat nu niet anders zijn. Bestel dus tijdig je tickets!

 

Zondag 24 september

CATALYST - HUNTER - AXIDENT

Een album release dag! Iedere band stelt hun nieuwste release aan je voor, uiteraard zijn de albums ook te koop.

Meer info binnenkort! Houd deze datum alvast vrij. Er is geen vvk voor dit event, inkom aan de deur slechts €5 !

 

Zaterdag 30 september

DRAKKAR & RAMSES

19:00 Deuren open - 21:00 Showtime! - TICKETS

RAMSES (21:00) is reeds ontstaan in 1991, maar slechts enkele jaren later splitte de band. In 2016 werd het oude werk uitgebracht, en hadden ze er terug zin in. Teksten gebaseerd op Egyptische mythologie, ondersteund door knappe melodieuze hard rock. Ook DRAKKAR (22:15) is een oudgediende. Hun eerste stappen in de metal wereld zette deze heavy/speed band reeds in 1983. Het is steeds een verhaal met vallen en opstaan geweest, maar de band is terug, met vorig reeds een optreden op het ALCATRAZ festival. Warme welkom terug aan beide bands!