Ramkot maakt ramrock.

Posters

What: 
Ramkot maakt ramrock.
Date: 
18/06/2023
Until: 
18/08/2023
Location: 
Be NL

Bio

Ramkot maakt ramrock.

Dit trio weet, conform aan de eeuwenoude rocktradities, met een eigen visie songs te maken waarbij headbangen en dansen perfect hand in hand gaan. Gevormd eind 2017 te Gent vonden de broers Leyman met Hannes Cuyvers de perfecte derde broer om hun passie voor afbraakwerken te vertolken in hun herkenbare compacte sound.

Voor fans van Queens of the Stone Age, The Raconteurs, Millionaire, Soulwax, De Staat, Triggerfinger en STAKE.

Met het nummer ‘Red’, dat verscheen op hun debuut-EP, zijn ze finalist van ‘De Nieuwe Lichting 2021’ van Studio Brussel.

Quotes:
Studio Brussel: "De Gentenaars vielen de jurybeluistering binnen met een song die bouwt op een coole groove, maar nooit verveelt door de onverwachte tempowissellingen. Dansen maar!"
daMusic: "Ramkot zijn smeerlapjes en blijven je op je middenrif mikken. Gelukkig dat pijn en genot dicht bij elkaar liggen"
Dansende Beren: "Angstaanjagende strofen die uitmonden in een uiterst meezingbaar – meebrulbaar – refrein"
Zeverrock: "Hebt u het op Helmut Lotti of Soulwax zo niet begrepen, dan is er nog altijd Ramkot om uw gevoelens van regionale trots op los te laten. Van alle decibelduivels die we voor ons tuinfeestje hebben uitgenodigd, maakt dit trio uit Gent misschien wel het meeste kabaal. Aanhangers van de volle petrol-liveshow, om dag één meteen op kruissnelheid in te zetten. Jongens - euh, excuseer - mannen met een grootse toekomst: ga dat vooral zelf zien!"