NAJAAR concertkalender muziekclub De Zwerver

Posters

What: 
NAJAAR concertkalender muziekclub De Zwerver
Date: 
22/11/2019
Until: 
06/12/2019
Location: 
Muziekclub De Zwerver Hennepstraat 8 8400 Oostende

Zaterdag 28 september
PIV HUVLUV 'De Vinylvreter'
Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
10 euro vvk, 12 euro add, 8 euro Z-pas
gemengd staand/zittend

Comedian Piv Huvluv heeft vinylplaten verheven tot zijn idioom. Voor wie hem volgt is dat geen nieuws meer. Geen voorstelling zonder platen, geen platen zonder grap of verhaal. In deze voorstelling gaat het over platen, hoezen, idolen, concerten, signeersessies, collector items, Rod Stewart, nog meer platen, meer concerten,... Kortom de soundtrack van zijn leven.

Dinsdag 1 oktober, 21u00
HAMISH ANDERSON (au)
Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
8 euro vvk, 10 euro add, 6 euro Z-pas
blues, rock, singersongwriter

De Australische zanger en gitarist Hamish Anderson verkaste op jonge leeftijd naar LA om er zich volledig op de blues en de rock te storten. Zijn opvoeding kreeg hij immers van de drie Kings (BB, Albert en Freddie), maar hij dweept net zo goed met The Rolling Stones, Tom Petty en Bob Dylan. Na één EP in Australië nam hij er intussen en tweede EP en een debuutplaat 'Trouble' op. Daar kreeg hij hulp van klassemuzikanten die ook al werkten met Ryan Adams, John Mayer, Los Lobos, Gary Clark Jr. en Angus & Julia Stone. De tweede plaat werd intussen opgenomen en verschijnt op 3 mei. Hamish Anderson is één van die grote talenten zoals er in de blues al vaker zijn opgestaan. Geen toeval dat hij de allerlaatste support was van BB King en al mocht touren met Gary Clark Jr.

Zaterdag 5 oktober, 21u00
ONIPA (GB/GH) + Huna Sounds
Vrijstaat O., Zeedijk /, Koning Boudewijnpromenade 10, 8400 Oostende
9 euro vvk, 7 euro Z-pas, 12 euro add
Afrobeat, afrofuturism,...

Onipa betekent 'mens' in het Akan, de oude taal van de Ashanti uit Ghana. Dit Londense kwartet staat voor verbinding en samenwerking. De groep is het geesteskind van Kweku of Ghana (K.O.G.) van K.O.G. & The Zongo Brigade en Tom Excell van Nubiyan Twist, en katapulteerde zich in september 2018 plots de internationale muziekscene in met hun 'Open My Eyes' EP.
Geen wonder, want men hun vernieuwende mix van diepe afro grooves, electronica en hun rauwe, explosieve live-show weten ze het publiek op te zwepen. Repeterende soukous-riffs, rap, electronica en nog veel meer. Denk aan een energieke mix waarin Konono No. 1. Shangaan Electro, Débruit en Songhoy Blues samen met elkaar gigantisch uit hun dak gaan.

Het Gentse Huna Sounds, het DJ-collectief achter de gelijknamige avonden, neemt je mee op een trip vol Arab Techno, Maghreb Bass, Afro Futurism en Eastern Hip Hop.

Vrijdag 11 oktober, 20u30
IDRIS ACKAMOOR & THE PYRAMIDS (us) + Azmari
Zaal De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
16 euro vvk, 19 euro add, 14 euro Z-pas
jazz, afrofuturism

Idris Ackamoor stamt uit de Chicago jazz scene, meer bepaald die rond freejazzpionier Cecil Taylor. Die motiveerde hem om naar Afrika te reizen wat natuurlijk en enorme invloed had op zijn latere werk. Het eerste deel van de carrière situeert zich halverwege de seventies met een reeks klassieke albums als 'Lalibela', 'King Of Kings' en 'Birth/Speed/Merging' alvorens de groep er door omstandigheden het bijltje erbij neerlegde.
Sinds 2012 is de band weer bij elkaar, door de heroplevende interesse in afrojazz werden de oude platen heruitgebracht (Disko B), tussendoor reikte Gilles Peterson een Lifetime Achievement Award uit en er werden twee uitstekende platen uitgebracht, 'We Be All Africans' en 'An Angel Fell'.

Het Brusselse Azmari versmelt al sinds 2015 verschillende geluiden als psychfunk, afrobeat, ethiojazz en oosterse klanken. Hun invloeden zijn bijzonder divers, gaande van Temiz, Herbie Hancock, Cymande, The Heliocentrics, Fela Kuti, John Berberian, The Soul Jazz Orchestrasa tot Mulate Astatke van wie ze ook een song herwerken op hun nieuwe EP 'Ekera' (sdban). De hypnotiserende sound van Azmari wordt gedragen door een een dominante sax en de wilde afroritmes.

Vrijdag 18 oktober, 21u30
LAGUNA
Café De Zwerver
gratis inkom - rough diamonds

Diepgeworteld in de Belgische postpunk, combineert LAGUNA donkere sferen met heldere melodieën. Live komt de energie van de mijmerende stem, monumentale synths en verschroeiende gitaren nog meer tot hun recht.
Ondanks hun jong bestaan hebben ze al een indrukwekkend parcours achter de rug, op hun eerste optreden wonnen ze meteen De Beloften 2017, amper 7 maanden later behaalden ze zilver op Humo's Rock Rally 2018.

Dinsdag 22 oktober, 20u30
WALTER TROUT (us)
Zaal De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
25 euro vvk, 28 euro add, 23 euro Z-pas
Exclusieve show van deze blues-grootheid en gitaarheld.

Walter Trout heeft een nieuwe plaat 'Survivor Blues', een coverplaat vol langvergeten, obscure pareltjes die hij zo redt van de vergetelheid en nieuw leven inblaast. De plaat werd live opgenomen in de studio van Robbie Krieger (The Doors), met de hulp van zijn vaste muzikanten Michael Leasure, Johnny Griparic en Skip Edwards. 
Walter Trout is inmiddels 67 jaar en zijn carrière overspant 5 decennia. Zijn eerste muzikale interesse werd gewekt door The Beatles. Later ontdekte hij Bob Dylan en Muddy Waters, maar het was Paul Butterfield die hem definitief tot de blues bekeerde. Hij speelde bij Canned Heat, John Lee Hooker, Big Mama Thornton en was bandlid van de legendarische John Mayall's Bluesbreakers voordat hij in 1989 verkoos op eigen benen te gaan staan. Een beslissing die hem geen windeieren legde want hij groeide uit tot één van de grootste en succesvolste bluesartiesten aller tijden. Een grote eer dus om het rijtje John Mayall, Peter Green, Robert Cray en Fabulous Thunderbirds aan te vullen met Walter Trout.

Vrijdag 1 november, 21u00
DEAD MAN RAY
Zaal De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
25 euro vvk, 28 euro add, 23 euro Z-pas

Na een pauze van maar liefst 16 jaar verzamelden Rudy Trouvé en Daan Stuyven hun kompanen van Dead Man Ray om redelijk onverwacht een reünie aan te kondigen. Na een eerste uitverkochte show in de AB volgde eerst een EP en nadien ook een plaat, hun vierde, getiteld 'Over'. 
Dead Man Ray werd bij oprichting al een supergroep genoemd en maakte eind jaren '90 furore met de culthits 'Chemical', 'Copy of '78' en 'Woods' uit hun eerste platen 'Berchem' en 'Trap'. Hun derde plaat 'Cago' werd in 2002 opgenomen in Chicago bij Nirvana- en Pixies-producer Steve Albini. Daarna hield Dead Man Ray het voor bekeken.
Daan Stuyven kende een succesvolle solo-carrière. Rudy Trouvé, toen al ex-dEUS richtte zich nog meer op zijn schilderkunst maar bleef actief in verschillende bands zoals Kiss My Jazz. Karel De Backer ging drummen bij o.a. Flip Kowlier maar ook Kapitein Winokio, gitarist Elko Blijweert speelt in tal van bands al Gruppo Di Pawlowski en zijn eigen Franco Saint De Bakker. Wouter Van Belle werd één van de bekendste producers van ons land.
Dit najaar is Dead Man Ray te zien in een select aantal clubs waaronder natuurlijk De Zwerver.

Zondag 3 november, 20u30
THE LONG RYDERS (us)
Zaal De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
countryrock, Paisley Underground
12 euro vvk, 15 euro add, 8 euro Z-pas

Voor het eerst in dertig jaar bracht de legendarische alt.country band The Long Ryders nog eens een nieuwe plaat uit, 'Psychedelic Country Soul'. The Long Ryders die samen met Green On Red en The Dream Syndicate de harde kern van de Paisley Underground vormen zijn op de tijdslijn van de countryrock te situeren tussen The Byrds en The Jayhawks in. Dat ze nooit de bekendheid van die andere bands hebben bereikt doet niets af van hun verdienste, met hun klassiekers 'State Of Our Union' and 'Two Fisted Tales' zetten ze het genre mee op de kaart. De band tour in originele bezetting met Sid Griffin, Stephen McCarthy, Tom Stevens en Greg Sowders.

Dinsdag 12 november, 21u00
MILES NIELSEN and The Rusted Hearts (us)
Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
8 euro vvk, 10 euro add, 6 euro Z-pas
rock

Als zoon van een bekende vader wordt er altijd met een vergrootglas gekeken naar je prestaties, maar de zoon van Cheap Tricks Rick Nielsen slaagt er vakkundig in om alle valkuilen te vermijden en een eigen sound te smeden. Een mix van classic rock, de vocal harmonies, roots-invloeden die doen denken aan vroege Wilco en zelfs Tom Petty, de pop factor van Fleetwood Mac en Electric Light Orchestra, en vleugje glamrock... Veel invloeden die allen samenvallen in knappe, tijdloze, vaak melancholische songs die op een podium ongetwijfeld nog een pak beter tot hun recht komen.

Donderdag 7 november, 20u00
ERICKSON-DELCROIX + THE GOLDEN GLOWS
Zaal De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
zitplaatsen
bluegrass, roots, americana

Na hun debuut 'Forever' uit 2014, de opvolger 'Heart Out Of Its Mind' uit 2016 en het een jaar later verschenen 'Magic Marker Love' voelen Bjorn Eriksson, Nathalie Delcroix en hun vijfkoppige orkest de onbedwingbare behoefte om de melancholie, die de rode draad van deze drie albums vormde, even op te bergen en een zwierig dansje te placeren.
Het was tijdens een uit de hand gelopen opnamesessie dat de band plots in een vreemde, aangename en bovenal zéér dansbare groove terechtkwam. Het spelplezier spatte van de snaren, de zon verdreef de schaduw en een driest plan was geboren. Nog altijd met één been in het Amerikaanse moeras, vastgezogen in de bluegrass, rockabilly en de cajun, maar het andere been in de zompige Belgische klei.

Twee werelden, één verlangen: let's dance!

The Golden Glows lopen warm voor lang vervlogen melodieën: voor een samenzang bij het kampvuur, voor een bezwerende traditional in een katoenveld of voor een jazzballad in een rokerige 'speak easy'.

Betoverd door de eeuwenlange muzikale historie van vooral Engelse en Amerikaanse traditionele muziek slepen ze ons mee naar de eerste pagina's van deze invloedrijke muziekculturen waaruit blues, country, jazz en soul zijn onstaan.

Voor de gelegenheid treden The Golden Glows aan in kwintet.

Vrijdag 22 november, 21u00
THE SHEILA DIVINE (us) + support
Zaal De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
20 euro vvk, 23 euro add, 18 euro Z-pas
NIEUWE DATUM
Iconische nineties band terug met nieuw werk.

Naast hun thuishaven Boston is België altijd al het grootste wingewest geweest voor deze sympathieke band rond de charismatische frontman Aaron Perrino. Singles 'Hum' en 'Like A Criminal' zijn echte indie-classics en hun sound is onlosmakelijk verbonden met die van tijdsgenoten als Buffalo Tom, Afghan Whigs en Magnapop. Hun comeback duurt intussen al langer dan hun oorspronkelijke carrière en voor volgend jaar is er opnieuw een album gepland. Daarnaast viert de band in 2019 het twintigjarige bestaan van hun klassieke debuut 'New Parade'.
(Tickets van het concert dat was aangekondigd voor 21 april blijven geldig)

Zondag 1 december, 20u30
THE LOW ANTHEM (us)
Zaal De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
16 euro vvk, 19 euro add, 14 euro Z-pas
ongenummerde zitplaatsen
10th Anniversary classic album tour of their album "Oh My God Charlie Darwin"

Ben Knox Miller and Jeff Prystowsky richten The Low Anthem op in 2006, in Providence Rhode Island. Hun tweede plaat 'Oh My God Charlie Brown' werd een instant classic. Het leverde hen in 2010 Mojo's Breakthrough Award op en heel veel airplay in Duyster. Inhoudelijk lijkt de band geïnspireerd door John Steinbeck, muzikaal zijn de invloeden divers, gaand van Blind Willie McTell, Karen Dalton tot Tom Waits. Vergelijkingen met Iron and Wine, Bright Eyes of Fleet Foxes liggen voor de hand. Deze show draait volledig rond de tiende verjaardag van dit meesterwerk.

Vrijdag 6 december, 21u00
SX + support
Zaal De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
20 euro vvk, 23 euro add, 18 euro Z-pas
i.h.k.v. Autumn Falls

Eind 2018 bracht SX hun derde album 'Eros' uit voorafgegaan door de opvallende single 'Desire'. SX is nog steeds het duo Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet die in 2011 als een komeet naar het popfirmament schoten na de release van hun eerste single 'Black Video'. De band bracht de platen 'Arche' ('12) en 'Alphabet' ('16) uit en tourde in wisselende bezettingen doorheen Europa, o.a. als support act voor Yeasayer.
HUMO gaf 'Eros' vier sterren en schreef "Met feeërieke klanken en een stem die tegelijk koel en dromerig klinkt, bouwen zij een muzikaal altaar voor De Liefde. Op hun derde worp lijken elk bliepje, elke sfeer en elke kreet te kloppen. Het is een bij wijlen magische trip, altijd. Dit is een plaat die bij elke luisterbeurt groeit, waardoor ze tegen het einde van de week mijn huis niet meer binnen kan. Wereldklasse."