Muziekclub De Zwerver optredens

Posters

What: 
Muziekclub De Zwerver optredens
Date: 
30/10/2020
Until: 
30/10/2020
Location: 
Muziekclub De Zwerver

Dinsdag 2 juni, 20u30
CHUCK PROPHET and THE MISSION EXPRESS (us)
Zaal De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
16 euro vvk, 19 euro add, 14 euro Z-pas
rootsrock, americana, exclusieve album release

Dit voorjaar, op 15 mei, komt de veertiende soloplaat uit van Chuck Prophet, de opvolger van het onvolprezen 'Bobby Fuller Died For Your Sins' (2017). De voormalige Green On Red gitarist komt de plaat exclusief in De Zwerver voorstellen met zijn band The Mission Express. De eerste single, het prachtige "Get Off The Stage", werd al gelost (https://www.youtube.com/watch?v=gRLPZvyO4ic).

Chuck Prophet werd in 1984 als 21-jarige bij Green On Red ingelijfd. Wat volgde waren acht wilde jaren met evenveel platen en waanzinnig veel shows. De band was één van de belangrijkste exponenten van de zogenaamde Paisley Underground, samen met The Dream Syndicate en The Long Ryders. In 1992 stopte Green On Red maar nadien kwamen ze kortstondig opnieuw samen voor onder meer een zinderend concert in de N9 in Eeklo (2006). Green On Red lag mee aan de basis van de (alt.)country- en rootsrock revival die in de USA van de jaren 90 ontstond, met bands als Wilco, My Morning Jacket, Ryan Adam en Lambchop als bekende exponenten. Zelf hebben ze nooit onder stoelen of banken gestoken waar ze de mosterd vandaan haalden, The Band, Neil Young, Bob Dylan, verder moet je het niet gaan zoeken.
Chuck Prophet and The Mission Express staat garant voor een topshow in de stijl van Tom Petty and The Heartbreakers of The Jayhawks met subliem gitaarwerk dat doet denken aan het beste van Keith Richards.

Zondag 8 maart, 20u30
KING DUDE (us) + Ignatz
Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
12 euro vvk, 15 euro add, 10 euro Z-pas
dark-folk, exclusieve album voorstelling.

King Dude is de band van TJ Gowgill die voor de gelegenheid zijn nieuwe plaat 'Music To Make War To' solo komt voorstellen. Zijn donkere melancholie grijpt je bij je lurven en slaat een brug tussen neo folk, americana, new wave-goth en blues. King Dude is één van de populairste acts in het duistere folk genre. TJ Cowgill deelt zijn levenservaringen in muzikale vorm en hij wet steeds te verrassen, een hypnotiserend, zwartgallig geluid kan plots eindigen in een filmisch, Spaghetti-Western klinkend arrangement. Met zijn zware bariton stem is een vergelijking met Nick Cave snel gemaakt, maar ook Johnny Cash en Mark Lanegan zijn duidelijk inspiratiebronnen geweest voor de uit Seattle afkomstige zanger.

Ignatz aka Bram Devens maakt prachtige gestoorde, krakende lofi folk. Al vijftien jaar en zes albums solo, sinds enige tijd ook in trio als Ignatz & De Stervende Honden. Afgelopen september kwam hun tweede plaat "Deadbeat freedom" uit op Ultra Eczema. Deze support zal Ignatz solo spelen.

Maandag 18 mei, 20u30
ANNA BURCH (us)
Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
8 euro vvk, 10 euro add, 6 euro Z-pas
indiepop, singer-songwriter

Anna Burch startte haar carrière in folkrockbands als Frontier Ruckus en Failed Flowers, maar doet nu al twee platen lang geheel haar eigen ding, zijnde de gulden middenweg bewandelen tss sixties pop en nineties fuzzy indierock. Begin april komt 'If You're Dreaming' uit, de opvolger van 'Quit The Curse', haar debuut waarin ze haar jarenlang verzamelde demo's verwerkte. Referenties zijn Elliott Smith, Alvvays, Courtney Barnett,...


De rest van de concertagenda van MUZIEKCLUB DE ZWERVER, voorjaar 2020

Zondag 9 februari,
14u00 (EXTRA SHOW - LAATSTE TICKETS)
17u00 (UITVERKOCHT)
SOPHIA AMMANN plays LEONARD COHEN
Sint-Pieters-Kapel, Sint-Pieters-Kapelle
12 euro, 15 euro add, 10 euro Z-pas

Wegens de aanhoudende vraag naar tickets organiseren we een tweede voorstelling. Er zijn og een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de show van 14u.

Sophia Ammann is een Belgische zangeres met Canadese roots die de voorbije jaren vooral in beeld kwam als frontvrouw van Little Dots en Ansatz Der Maschine. Van jongs af aan is Sophia gefascineerd door de muziek van Leonard Cohen. Met Sophia Ammann plays Leonard Cohen brengt ze op eigen wijze het werk van Cohen weer tot leven. Liefst doet ze dat in een kerk. Live laat ze zich bijstaan door Jon Birdsong (trompet, Black Flower) en Joppe Tanghe (zang, ONS/Fruits of Labor).

Woensdag 4 maart, 21u00
Kingsborough (us)
Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
8 euro vvk, 10 euro add, 6 euro Z-pas
classic rock

Kingsborough is een kwartet uit San Francisco waarvan zanger Billy Kingsborough en lead-gitarist Alex Leach de spilfiguren zijn. Hun grootste inspiratiebronnen zijn The Beatles en Led Zeppelin, wat resulteert en het soort all-american rock 'n roll waarin bijvoorbeeld ook The Black Keys heel bedreven zijn. Sterke bluesriffs en knappe melodieën vormen de basis van hun muziek. Op deze tour komen ze hun nieuwe plaat voorstellen.

Zaterdag 7 maart, 21u00
BRLRS + Crackups
Zaal De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
10 euro vvk, 12 euro add, 8 euro Z-pas
EP-voorstelling
after-party met Pablo & Samba

Goeienoene, zèèr an je kop deh?
Op 7 maart stellen BRLRS Pharmaceutics hun nieuwe EP "Aspirin" voor in De Zwerver. Het viertal werkte deze zomer (al dan niet hard) aan een nieuw hoofdstuk met Jeff Claeys (Millionaire, Van Jets, Admiral Freebee). Gin paracetamol, moar wel dikke Ostensche rock 'n roll

BRLRS brengen een mix van punkrock, garage en hier en daar wat metal- of bluesinvloeden, alles waar luide gitaren centraal staan met andere woorden.

Dansende Beren bedacht er een uitmuntende term voor: zandpunk. 
Luminous Dash over hun eerste EP: "BRLRS is een band die rock 'n roll-stad Oostende alle eer aandoet. Nu de rest van het land aan hun voeten krijgen, en met zo'n EP zou dat moeten kunnen."

Leden zijn David Ponette (Gitaar), Olivier Verniers (Gitaar, Stem), David Oto'o Samba (Bas) en Bruno Piers (Drum).

The Crackups maakten vanaf 2007 grote zwier. In 2010 schopten ze het zelfs tot in de finale van Humo's Rock Rally, maar na het verschijnen van hun uiterst explosieve debuut 'Animals On Acid' verdwenen ze van het toneel.
Ondertussen spelen de leden in Double Veterans, Priceduifkes en Psycho 44, maar in 2019 staan ze er plots weer. Muzikaal is er nog niets aan het recept gewijzigd, muzikale terreur met snuifjes Black Flag, Devo en The Stooges.

Vrijdag 13 maart, 20u30
SHHT, BOROKOV BOROKOV, PAARD, WILLY ORGAN + after-party
Zaal De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
12 euro vvk, 15 euro add, 10 euro Z-pas

Je kan maar één keer een eerste indruk maken, dachten de jongens van SHHT op 1 april 2017 toen ze in de finale van Verse Vis stonden, en ze begonnen prompt hun optreden met een cover van 'Bohemian Rapsody'. Ze wonnen die dag overtuigend, eind 2018 kwam hun debuutalbum 'Love Love Love' uit en op korte tijd ontpopten ze zich van publiek geheim tot cultband met grote aanhang. Voorjaar 2020 komt hun tweede plaat al uit, hoogst tijd dus om dit absurd zootje ongeregeld nog eens naar De Zwerver te brengen.

Opener die avond wordt PAARD., een instrumentaal trio uit Gent met vibraphonist Wim Segers (Flat Earth Society, Compro Oro), bassist Owen Perry Weston (Coely) and drummer Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov). Hun experimentele mishmash gaat van eclectische hiphop grooves tot funky vibes met onderweg allerlei vreemde wendingen. Dansbaar, but not as you know it.

Borokov Borokov mocht al eens de Kapel afsluiten op Leffingeleuren en wie daar bij was weet wat je mag verwachten. Choas! Dit Antwerpse kwartet brengt weirde en dansbare electronica en gaat daarbij heerlijk uit de bocht.

Als special guest komt niemand minder dan de held van Leffingeleuren 2019 de affiche vervolledigen, Willy Organ.
Dansende Beren na LL: "Het plein stond propvol en iedereen wilde een glimp opvangen van de mythe uit het meetjesland. Organ was dan ook naar Leffinge gekomen om iedereen rond zijn vinger te winden, en het was al van bij de eerste song raak. Natuurlijk moest het allemaal van de kitscherige beats komen, maar ook de hilarische alledaagse lyrics zorgden ervoor dat al zijn songs echte oorwormen zijn."

Donderdag 26 maart, 20u00
NIKLAS PASCHBURG (de) + Mirek Coutigny
Kaap, Vrijstaat O, Zeedijk, Koning Boudewijnpromenade 10, 8400 Oostende
I.s.m. Kaap
neo-klassiek, electronica
12 euro vvk, 15 euro add, 10 euro Z-pas

De Duitse componist Niklas Paschburg speelde afgelopen september een indrukwekkende set op Leffingeleuren en mag zijn tweede plaat nu komen voorstellen op de Zeedijk in Oostende. Die twee plaat komt op 28 februari uit op 7K!, het neo-klassieke sublabel van het befaamde label K7!
Voorde opnames ging Paschburg in ze met Andy Barlow van Lamb, de man die ook al achter de knoppen zat bij Fink, Damien Rice en David Gray. Je mag je verwachten aan een set vol gelaagde, instrumentale piano songs die afgewerkt worden met een flinke portie electronica wat resulteert in een bij momenten best dansbaar geheel. Voor fans van Nils Frahm en Ólafur Arnalds maar ook van Bonobo en John Hopkins.

https://www.humo.be/muziek/405085/toutpartout-sessions-niklas-paschburg-bonst-neoklassieke-melancholie-in-het-verscholen-hof-van-ryhove

Opener wordt Mirek Coutigny die in april met zijn trio de laatste editie van Verse Vis won. Een klassiek geschoold trio dat met de hoogste eer aan de haal ging op onze eigen wedstrijd, het heeft twintig jaar geduurd maar dit voorjaar was het dan toch zover. Ondanks zijn klassieke achtergrond zoekt Mirek Coutigny zijn eigen sound waarbij hij akoestische en elektronische instrumenten afwisselt wat resulteert in een mix van soundscapes, neo-klassiek en postrock. Muzikaal zijn er gelijkenissen te horen met pakweg Nils Frahm, Ólafur Arnalds en Boards of Canada. Het trio bestaat verder uit Celliste Jolien Deley en percussionist Jonathan Bonny. In januari komt de tweed EP 'The further We Ventured' uit.


Donderdag 16 april
CLOUD RAT + Leechfeast
Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
8 euro vvk, 10 euro add, 6 euro Z-pas
Grindcore, sludge,...

Grindcore cult heroes Cloud Rat brachten met  'Pollinator' hun vierde album uit, de beste en meest intense plaat van de band uit Michigan. Grindcore met roots in beenharde hardcore maar met invloeden uit black metal, noise, doom, goth en folk.

Noisey omschreef een show uit 20015 zo:  "Cloud Rat is one of those rare bands whose music connects instantly, painfully – you feel the words, the riffs, and the all-consuming cacophony deep within the marrow of your bones, vibrating out into a hostile world."

Leechfeast uit Slovenië en Nederland brengt sacrale doom. Loom, traag, herhalend en zwaar, loodzwaar.

zaterdag 2 mei, 21u00
OLD TIME RELIJUN + support
Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
8 euro vvk, 10 euro add, Z-pas gratis
avant-garde garage blues

Band uit Olympia,  Washington die intussen verkast is naar Portland van waaruit het viertal na een onderbreking van 10 jaar de draad weer oppikt. Spilfiguur is multi-instrumentalist en zanger Arrington de Dionyso. In hun hoogdagen tussen 1007 en 2007 speelde de band zo'n 150 shows per jaar en brachten ze zeven platen uit in het segment dat vaagweg als avant-garde garage blues kan omschreven worden. Captain Beefhaert en Jon Spencer zitten ook in dat hoekje en we moeten af en toe ook aan Violent Femmes denken. Razend interessante band die na lang terug is met nieuw werk en een nieuwe reeks shows.

Donderdag 14 mei
CASSELS (uk)
Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
8 euro vvk, 10 euro add, 6 euro Z-pas
Narrow Seas

"Music for misanthropes and malcontents." Een betere omschrijving kan je moeilijk zelf bedenken. Cassels bestaat uit de broers Jim and Loz Beck en de band is niet zomaar in één vakje weg te stoppen hoewel de punkinvloeden ontegensprekelijk aanwezig zijn. De band werd opgericht om de jeugdige verveling tegen te gaan in hun dorpje in Oxfordshire (vaak de beste reden om een band te beginnen). Op hun recentste plaat 'The Perfect Ending' (Big Scary Monsters) behandelen ze eigentijdse, overwegend politiek geladen thema's zoals verkrachting, climate change, far right,...De Britse pers is alvast volledig mee, het grote publiek heeft nog een duwtje nodig.... Wij duwen mee.

Voer voor fans van Idles, Shame, Black Midi,...

"...a cathartic, adrenal shock to the system" - NME
"Brutally poignant, entirely unembellished and painfully honest... Cassels deliver exceptional DIY punk with something real about them" - Kerrang
"One of the most important bands in Britain right now...an emotional, intriguing and captivating journey" - Discovered Magazine

Donderdag 21 mei, 21u00
BAMBARA (us) + support
Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
8 euro vvk, 10 euro add, 6 euro Z-pas
postpunk

Bambara is het New Yorkse postpunk-trio rond de broers Reid en Blaze Bateh, die eerder al in ons café een verpletterend concert verzorgden en nu terugkeren om hun vierde plaat 'Stray' voor te stellen. Op plaat is Reid de zanger/gitarist maar voor de live-shows laat hij zich vervangen door twee gitaristen en ontpopt hij zich tot een begenadigde frontman, in de lijn van Iggy Pop en Joe Talbot.
Muzikaal halen ze de mosterd bij Swans, The Drones en The Birthday Party, wat ook nu weer resulteert in pikdonkere maar sterk groovende, noisy postpunk. De broers Bateh spelen ook in de huidige live-bezetting van Liars.
Laat deze tweede doortocht van Bambara niet aan je voorbij gaan want dit is echt een topband.

Vrijdag 29 mei, 21u00
THE STROPPIES (au) + support
Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
6 euro vvk, 8 euro add, gratis Z-pas

The Stroppies zijn een zogenaamde 'supergroep' uit de DIY-scene van Melbourne. Alle leden hebben een verleden in heel wat verschillende, hier onbekende bands (Dick Diver, The Stevens and Boomgates) waarvan de oprichter Angus Lord is. Samen met Claudia Serfaty net die de vocals voor zijn rekening. Het viertal maakt heerlijk jengelende slackerpop, met invloeden van Pavement, Big Star, Guided By Voices, Camper van Beethoven en The Velvet Underground. Debuutplaat 'Whoosh' zou in twee dagen ingeblikt zijn.

Donderdag 25 juni, 20u30
ANA POPOVIC (US)
Zaal De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
17 euro vvk, 20 euro add, 15 euro Z-pas
blues

Met een nieuwe, door Keb' Mo geproducete plaat  'Like It On Top' komt Ana Popovic naar Europa voor een uitgebreide release tour. Naast Keb' Mo hielpen ook Kenny Wayne Shepherd en Robben Ford haar een handje.

Vrijdag 30 oktober, 20u30
DONAVON FRANKENREITER (us) + support
Zaal De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
The Record Player Tour
18 euro vvk, 21 euro add, 16 euro Z-pas

Na een carrière van 20 jaar met een twaalftal albums op zijn conto bedacht Donavon Frankenreiter een manier om zijn passie voor zijn muziek te combineren met zijn grote liefde voor analoge sound en vinyl in het bijzonder. Afgelopen zomer bracht hij de plaat "Bass & Drums Tracks" uit, geschikt voor fans worldwide om mee te jammen met zijn muziek, maar ook de basis voor zijn nieuwe inventieve show, weerbij hij samen met zijn trouwe sidekick Matt Grundy en een platendraaier tussen hen beide in naar Europa komt.
Donavon Frankenreiter die als professioneel surfer bevriend raakte met Jack Johnson is bekend om zijn soulvolle, funky rootsmuziek die hem in 2011 ook al op Leffingeleuren bracht.
Dit is een exclusief Belgisch concert.