Casco Phil kondigt nieuw seizoen aan "Because we're versatile and we love it"

Posters

What: 
Casco Phil kondigt nieuw seizoen aan "Because we're versatile and we love it"
Date: 
08/03/2021
Until: 
13/06/2021
 • PERSBERICHT

  CASCO PHIL IS GENOODZAAKT ALLE CONCERTEN
  TOT MIDDEN DECEMBER 2020 TE ANNULEREN

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Samenwerking met drie absolute topviolistes: Stella Chen, Sylvia Huang, Julia Pusker
 • Vernieuwende cross-over projecten met o.a. Isolde Lasoen en Guy Joosten
 • Zes nieuwjaarsconcerten over heel Vlaanderen
 • Nieuwe (inter)nationale podia met De Doelen Rotterdam en Antwerp Spring Festival 

 
Vandaag stelt CASCO Phil zijn seizoen 2020 - 2021 voor. Het is misschien wel het meest versatiele seizoen dat dit ondernemend professioneel orkest in hun 12 jaar lange geschiedenis te wachten staat. “We werden nog meer dan anders geprikkeld om out-of-the-box te denken en dat resulteert in originele ideeën over hoe we klassieke orkestmuziek willen presenteren in een post-coronatijdperk. We stellen daarnaast met trots enkele sprankelende topproducties voor waar onder andere Sylvia Huang (Publieksprijs KEW 2019), zangeres Isolde Lasoen en Guy Joosten in participeren”, aldus artistiek leider Benjamin Haemhouts. 
 
Wij zijn geen struisvogels
“Toen de coronacrisis in al zijn hevigheid door de wereld waarde, besloot CASCO Phil zich niet als een struisvogel te gedragen”, gaat Haemhouts verder. “In de eerste plaats stonden we voor de moeilijke taak om zoveel mogelijk concerten te redden door ze te verplaatsen naar het najaar of naar volgend jaar. We mogen niet vergeten dat we midden in het Beethovenjaar zitten - 250 jaar geleden werd dit muzikaal genie geboren - en we als Mechels orkest een bevoorrechte positie hebben. We kunnen nu wel de garanties geven dat Beethoven door deze prachtige stad én in de rest van Vlaanderen zal weerklinken. De stad Mechelen bleef ons onaflatend steunen.” (Beethovens integrale pianoconcerti met Liebrecht Vanbeckevoort, Beethovens Vioolconcerto met Stella Chen en Sylvia Huang en de Beethoven Revisited-productie met Roeland Hendrikx waarbij het Vioolconcerto van Beethoven geherinterpreteerd wordt.)
 
Een ‘sprekende’ seizoensbrochure
Maar er is nog meer goed nieuws. Tussen al dat Beethovengeweld richten er zich ook tal van vernieuwende projecten op zoals spectaculaire XXL-showcases met drumster en zangeres Isolde Lasoen. CASCO Phil slaat daarnaast ook de handen in elkaar met de International Opera Academy Ghent. Onder impuls van hun algemeen directeur Guy Joosten, werken we samen rond de productie ‘Love Musik’ een opera van de hand van Kurt Weill. (Uitvoeringen in de Minardschouwburg in Gent en de Vlaamse Opera in Antwerpen.) 
 
Het ensemble betreedt ook opnieuw een prominent internationaal podium. De Doelen Rotterdam zet haar deuren open voor een avond met CASCO Phil en vocale en instrumentale weelde in Beethovens Negende Symfonie. (Met solisten als Daniel Norman, Klemens Sander, Eleanor Lyons en Katrin Wundsam.)
CASCO Phil wil al deze interessante partners ook letterlijk aan het woord laten en koos daarom voor een ‘sprekende’ seizoensbrochure. In deze reeks video’s spreken deze compagnons de route het orkest toe en vertellen waarom zij uitkijken naar de toekomstige samenwerkingen.
 
Business as Unusual
Vanuit onze versatiele aanpak zijn een aantal concepten in de maak onder de noemer ’Business as Unusual’. Daarin laten we onze creativiteit, vindingrijkheid en ondernemerszin de vrije loop. Samen met onze vaste partner Stad Mechelen ontwikkelden we twee verrassende concepten die, geheel binnen de veiligheidsregels, voor intense muziekbelevingen zullen zorgen deze zomer: met onze Morning Dew Concerts op zondagen in augustus, garanderen we momenten van pure betovering en tijdens het Raindropfestival zal een natuurwandeling in het bucolische Mechelsbroek worden opgeluisterd met kamermuziek rond het meer dan actuele thema vrijheid. Binnenkort meer op onze social media…
 
Een adres voor alle informatie over de projecten, producties en artistieke partnerships van het seizoen 2020-2021: www.cascophil.be

 

http://www.cascophil.be/kalender/

 

VOLGEND OPTREDEN 23 FEBRUARI