Antwerp Spring Festival

Posters

What: 
Antwerp Spring Festival
Date: 
15/04/2024
Until: 
21/04/2024
Location: 
Antwerpen
Antwerp Spring Festival is terug van 15 tot 21 april in de fantastische Handelsbeurs Antwerpen Events met een dubbel zo groot programma
 

Een programma met een twist

Antwerp Spring Festival kleurt ook graag buiten de lijntjes. Op 16 april brengt het Belgische barokensemble Musica Gloria van Beniamino Paganini La Folia! Naast Vivaldi’s en Corelli’s versie van La Folia! staat er ook een creatie voor chef-kok, sopraan en barokensemble op het programma. In deze nieuwe compositie in barokstijl zingt een sopraan de instructies van een bekend Italiaans gerecht, die de geliefde Italiaanse Njam-chef Peppe Giacomazza live op het podium uitvoert. Het belooft een muzikaal en culinair hoogstandje te worden, en natuurlijk een primeur. 

Ook Clara Cleymans waagt zich aan iets nieuws. De Antwerpse actrice maakt op 21 april haar regiedebuut met een oer-Antwerps sprookje in een nieuw jasje: De Lange Wapper. Deze familievoorstelling neemt kinderen vanaf 6 jaar mee op een spannend muzikaal avontuur met Cleymans zelf in de hoofdrol en rapper Prince K. Appiah aan haar zijde. De jonge componist Noah Senden schreef speciaal voor deze voorstelling de muziek.

Ook het splinternieuwe VOLT Kamerkoor van dirigent Jan Schweiger maakt zijn debuut op Antwerp Spring Festival met een muzikale reis van de middeleeuwen tot vandaag, en Schönbergs fantastische Friede auf Erden als summum op 17 april.

Daags nadien kruisen drie pianisten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth de degens voor de pianobattle Diabelli Mystery. De pianisten nemen elk 11 variaties van Beethovens 33 Veränderungen über einen Walzer von A. Diabelli voor hun rekening.

Tijdens Bach by Night, op 19 april, baadt de Handelsbeurs voor even in gezellig kaarslicht, voor een intieme avond met Bachs solowerk voor viool en cello.

Op 20 april zakt Musique Militaire Grand-Ducale de Luxembourg voor de eerste keer af naar het festival voor Vibrant Winds. Naast het internationaal gerenommeerde professionele harmonieorkest staan ook enkele jonge Vlaamse topsolisten met internationale glanscarrières op het podium: Jappe Dendievel op fagot, Glenn Van Looy op euphonium en Tim de Maeseneer op althoorn hebben elk ook hun roots in de wereld van de harmonieorkesten, en zorgen voor een onvergetelijke en spectaculaire namiddag.

Een Fado-concert laat al dromen van de zomer op de voorlaatste dag van het festival. Want na het klinkende succes vorig jaar, wordt de Handelsbeurs weer even omgetoverd tot een zwoele nachtclub uit Lissabon. Fadista Maria Emília, de nieuwe Amália Rodrigues, tovert met haar band ongetwijfeld een grote glimlach op de gezichten van de luisteraars. Stilzitten is niet toegestaan!