75 JAAR BRUSSELSE MIDDAGCONCERTEN met kamermuziek van barok tot jazz 13/10 tot 13/04

Posters

What: 
75 JAAR BRUSSELSE MIDDAGCONCERTEN met kamermuziek van barok tot jazz 13/10 tot 13/04
Date: 
30/03/2023
Until: 
13/04/2023
Location: 
Muziekinstrumentenmuseum (MIM) Hofberg 2 1000 Brussel

Op donderdag 13 oktober wordt het startschot gegeven met "The Seasons Revisited". Tijdens dit schitterend openingsconcert geeft het 16-koppig Ensemble Ataneres een originele interpretatie van de Vier Seizoenen van Vivaldi, met Nicolas DUPONT als solist. Het is een primeur voor de Middagconcerten om een compleet kamerorkest te ontvangen. De week nadien komen Jean-Claude Vanden Eynden en Patrick Dheur met een programma rond César Franck.
 
Andere hoogtepunten dit seizoen zijn pianiste Thérèse MALENGREAU, die uittreksels brengt uit haar recente CD op 3 november; het duo Jean-Pierre DASSONVILLE (hoorn) en Grégory LEONTI (piano) dat werk van Debussy en Saint-Saëns speelt op 8 december; of violiste Alexandra COOREMAN, begeleid door Christia HUDZIY, jong talent van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, op 22 december.
 
In het voorjaar maken een aantal nieuwe en verrassende geluiden hun opwachting met onder meer de gelauwerde accordeoniste Sara SALVERIUS op 2 februari. Het Erik VERMEULEN TRIO brengt dan weer jazz met grote klassiekers van o.m. Bill Evans, Cole Porter en Thelonious Monk op 9 maart. Afsluiten doet de reeks dit jaar op 13 april met kandidaten van de Elisabethwedstrijd zang 2023.
 
De Middagconcerten belooft een aaneenschakeling van bekende musici in een gedurfd programma te worden, dat zowel de trouwe concertgangers als nieuwe toehoorders zal boeien en charmeren.

Het volledig programma, praktische informatie en verdere achtergrond zijn te vinden op www.concertsdemidi.be. Het programma van de 'JUBILE75’ concerten op zondag 15 januari 2023 wordt later bekend gemaakt.