Z.E.N. TRIO @Korean Cultural Center - Brussels - 2016/06/06 - Photo reportage by JP Daniels

 

Alle 3 muzikanten van het Esther Yoo Trio werden geselecteerd als “BBC New Generation Artists”, een prestigieus steunprogramma van de Britse omroep aan internationale muziektalenten.

 


 

Esther Yoo, viool (Korea, VS)

Esther Yoo  kwam voor het eerst in de internationale schijnwerpers terecht in 2010, wanneer ze op 16-jarige leeftijd de jongste laureate werd van de 10de Internationale Sibelius Vioolwedstrijd. In 2012 werd ze vervolgens één van de jongste laureaten ooit op de Koningin Elisabethwedstrijd. Esther Yoo werd geboren in de VS en groeide op in Europa. Ze begon te spelen op vierjarige leeftijd en maakte haar concertdebuut op 8-jarige leeftijd. Momenteel perfectioneert ze haar talent verder aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in België.

 

Narek Hakhnazaryan, cello (Georgië)

Narek Hakhnazaryan is geprezen door de Washington Post als “een gepeperd fenomeen”, en wordt wereldwijd stevig erkend als één van de sterkste cellisten van zijn generatie. Hij won op 22-jarige leeftijd de Gouden Medaille op de  Internationale Tchaikovskywedstrijd in 2011, en speelde onder meer met het Mariinsky Orchestra, het Seoul Philharmonic, het Filarmonica de la Scala, en het London Philharmonic.

 

Zhang Zuo, piano (China)

Zhang Zuo’s unieke muzikaal talent werd voor het eerst opgemerkt in Duitsland, waar ze aan haar opleiding begon op vijfjarige leeftijd. Bij haar terugkeer in China werd ze één van de meest gezochte jonge muzikanten van het land, en trad ze op met vrijwel alle grote Chinese orkesten. Daarop volgde successen met toporkesten uit de rest van de wereld, waaronder het London Philharmonic Orchestra en het Nationaal Orkest van België. Zhang Zuo trad op in zalen zoals de Carnegie Hall, het Lincoln Center, het Kennedy Center fort he Performing Arts, Bozar in Brussel en in de grote zaal van het Conservatorium van Moskou.

 

- See more at: http://brussels.korean-culture.org/nl/522/board/256/read/74207#sthash.52...

Z.E.N. TRIO
Z.E.N. TRIO
Z.E.N. TRIO
Z.E.N. TRIO
Z.E.N. TRIO
Z.E.N. TRIO
Z.E.N. TRIO
Z.E.N. TRIO
Z.E.N. TRIO
Z.E.N. TRIO
Z.E.N. TRIO
Z.E.N. TRIO
Z.E.N. TRIO