CD-voorstelling 'Dichter bij de meester' door Gezelle Gezongen in Het Goudblommeke in Papier / La Fleur en Papier Doré, Brussels, 10 februari 2019

Met de luister-CD ‘Dichter bij de meester’ wordt aangetoond hoe Guido Gezelle de inspiratiebron is van menig poëet in dichte of verre relatie. Liederen op tekst van o.a. Albrecht Rodenbach, Alfons Mervillie, René Declercq en Eugene van Oye worden naadloos verweven met een muzikale ode aan Gezelle door Alice Nahon. Uiteraard worden Gezelles eigen gedichten niet vergeten met composities van o.a. Willem Vermandere, Cesare Palange, Remi Ghesquiere en nooit eerder uitgegeven liederen van Jules Van Nuffel.
Gezelle Gezongen, bestaande uit Bart Vandekerkhove (zang) Stan Driesen (piano) en Johan Vandendriessche (fluiten), verkent de grenzen van het klassiek lied, de kamermuziek en de jazz.
De luisteraar wordt rijkelijk verwend met een keur aan gasten : Riet Muylaert, Simone Milsdochter, Kurt Defrancq, Katelijne Verbeke en Matteo Di Leonardo tillen de CD naar een nog hoger niveau. Lieve Hoet schreef een kortverhaal en cartoonist Marec verzorgde de covertekening.
De CD is een uitgave van Hans Kusters Music.
 
meer foto's Luk Stiens