#LIKEME en CAMILLE - WILD IN HET PARK FESTIVAL - HERENT 8 MEI 2022 - Lex Gemoets en Walter Vanheuckelom

Reports

About: 
#LIKEME en CAMILLE - WILD IN HET PARK FESTIVAL - HERENT 8 MEI 2022 - Lex Gemoets en Walter Vanheuckelom
Artist: 
#LikeMe en Camille
Date: 
08/05/2022
Venue: 
Wild In Het Park Festival
Place: 
Herent
Your Reporter on the Spot: 
Lex Gemoets en Walter Vanheuckelom
#LIKEME en CAMILLE - WILD IN HET PARK FESTIVAL - HERENT 8 MEI 2022 - Lex Gemoets en Walter Vanheuckelom
 
 
 
 
 
 
De slotdag van Wild In Het Park Festival 2022 stond in het teken van de jeugd. Met #LikeMe en Camille hadden de organisatoren een goede keuze gemaakt, want de kaartjes voor deze zondagnamiddag vlogen de deur uit. De vermelding van uitverkocht was dan ook vlug na de aankondiging te lezen op de website van de Wild In Het Park site. Samen met onze jeugdreporter en fotograaf Lex Gemoets vertrok ik met hoge verwachtingen naar Herent. Toen wij om drie uur op het festival aankwamen stonden er al dikke rijen kinderen en ouders in de stralende zon te wachten op hun grote idolen.
 
 
 
 
 
 
 
Rond vier uur begon #LikeMe aan hun energiek concert met een medley uit seizoen één, waarin Pommelien Thijs, Francisco Schuster, Sali Haidara en Maksim Stojanac om de beurt de zang voor hun rekening namen. Na die Medley kreeg het jeugdige publiek voor het eerst Lotte De Clerck te zien. Zij bracht De Kreuners klassieker 'Nee Oh Nee'. Het jonge publiek reageerde heel enthousiast en zong luidkeels mee met Lotte. Maksim bracht 'Niets Voor Niets' en 'Ochtendgymnastiek' van Samson en Gert deden de jongens en meisjes weer samen. De uitbundige en lenige dansers en danseressen waren heel de show uitstekend aanwezig en ze maakten het visuele plaatje helemaal af. De hele festivalweide amuseerde zich en danste, sprong en zong samen met de jongens en meisjes van #LikeMe. Veel tijd om op adem te komen was er niet voor de artiesten en het publiek, want de ene na de andere hit rolde uit de boxen van het Wild In Het Park Festival. Francisco Schuster bracht een heel mooie versie van Ramses Shaffy zijn 'Laat Me'. Alle hits op noemen is onbegonnen werk. Wat ik wel kan zeggen is dat de hele show van #Likeme boeiend en aantrekkelijk bleef. Er was geen enkel dieptepunt in dit energiek en wervelend geheel. Het meezingen was ook gemakkelijk want iedereen kende die Nederlandstalige klassiekers. De ouders van de oorspronkelijke versies en de jeugd van de  bewerkte #LikeMe versies. 
 
 
 
 
 
 
Nog eentje waarbij iedereen uit zijn of haar dak ging was de Isabelle A klassieker 'Dansen voor jou'. Het vijftal begreep dat ze allemaal goed bezig waren en daarom deden ze gezamenlijk 'Wij Zijn Goed Bezig' van De Planckaerts. Andere hoogtepunten waren 'J'aime La Vie' van Sandra Kim. Het enige Belgisch nummer dat ooit het Eurovisie Songfestival won werd in Herent gezongen door Pommelien Thijs. 'Like Me' het lijflied van #LikeMe mocht zeker niet ontbreken op de setlist. Het momenteel heel toepasselijke 'Soldiers Of Love' werd met veel passie gezongen werd door Sali Haidara. Een uur lang zingen en dansen in de stekende zon die vol op het podium scheen kruipt niet in je kleren en dat zal ook het geval geweest zijn voor alle zangers, zangeressen, dansers en danseressen op het podium. Met de Will Tura klassieker 'Mooi, Het Leven Is Mooi' namen Pommelien, Maksim, Francisco, Sali, Lotte en de dansers en danseressen onder een daverend applaus afscheid van hun enthousiaste fans. Ze mogen terugblikken op een erg mooie en energieke show. De stralende glimlach op het gezicht van de soms nog heel jonge fans sprak boekdelen. Hun dag kon niet meer stuk. 
 
 
 
 
 
 
Een half uurtje later was het dan de beurt aan de heel populaire Camille. Een tijd terug stond ze nog samen met de jongens en meisjes van van #LikeMe op het podium, maar ze heeft ondertussen een succesvolle solo carrière uitgebouwd. Ze begon haar concert met haar mega hit 'Vuurwerk', waarvan het refrein luidkeels meegebruld werd door het publiek. Camille had er duidelijk zin in en ze had zich speciaal voor haar fans in Herent helemaal op gesmukt met heel wat zilveren glitters en vlindertjes. 'Vergeten Tijd' was in 2020 haar eerste hit en die speciale debuutsingle, die ze maakte samen met Regi, mocht zeker niet ontbreken op het Wild In Het Park Festival. Regi was er in Herent niet bij, maar dat kon de pret bij de fans van Camille niet bederven. Een zelfzekere Camille voelde zich als een vis in het water op dat grote podium in Herent. Met haar mooie en krachtige stem haalde de zangeres regelmatig geweldig uit. 
 
 
 
 
 
 
Na haar twee hits vertelde ze dat ze buiten Camille nog een tweede carrière had, namelijk van Miss Poes, haar personage in 'The Masked Singer'. Miss Poes won dit razend populaire TV programma. Van de liedjes die ze in 'The Masked Singer' bracht had Camille een medley gemaakt en het mooie resultaat kregen de fans in Herent te horen. Met de prachtige ballade 'Lift You Up' kreeg Camille heel de festivalweide stil. Het is een bewerking van het dance nummer van 2Fabiola, die Camille maakte voor het muziekprogramma 'Liefde Voor Muziek'. Camille's stem kwam volledig tot haar recht in deze wondermooie ballade. 'Lift You Up' zorgde zeker voor het kippenvel moment tijdens Camille haar concert. Het volgende nummer 'Verliefd' van K3 zong Camille als eerbetoon aan K3, omdat haar liefde voor de muziek begonnen is met de muziek van K3. Ook hier zong het heel jonge publiek luidkeels mee. Voor het programma Liefde Voor Muziek maakte Camille een prachtige versie van de Zornik klassieker 'Hey Girl'. Camille gaf haar aanstekelige Nederlandstalige versie 'Hé Jij' als titel. Het was een ideaal nummer om de festivalweide op zijn kop te zetten. Het contrast tussen de tragere stroves en het opdwepende en catchy refrein gaf het nummer nog een extra touch. 
 
 
 
 
 
 
Speciaal voor de actie 'STIP IT (Samen Tegen Iemand Pesten) schreef Camille 'Diamant', waarmee ze de boodschap uitdraagt dat anderen je niet kunnen neerhalen, want een diamant is onbreekbaar. De single 'Diamant' is een meer dan uitstekende opvolger van haar grote hit 'Vuurwerk'. Al de aanwezigen gingen uit de bol met dit ijzersterk en heel dansbaar nummer. Afsluiten deed Camille zoals ze begon, namelijk met haar mega hit 'Vuurwerk'. Het dankbare publiek bedankte de zangeres met een langdurig applaus en het vroeg voor meer muziek. Een bisnummer kwam er niet, maar even later stond Camille wel in de frontstage flyers uit te delen, selfies te maken met de fans en handtekeningen uit te delen. "LikeMe en Camille sloten het Wild In Het Park Festival in Herent op een geweldige wijze af. 
 
 
 
 
 
Verslag: Lex Gemoets en Walter Vanheuckelom
Foto's: Lex Gemoets