Wilderman beweegt zich op de scheiding tussen jazz, punk en het expressionisme van Paul van Ostaijen.

News

About: 
Wilderman beweegt zich op de scheiding tussen jazz, punk en het expressionisme van Paul van Ostaijen.
Artist: 
Wilderman
Place: 
Antwerpen
Date: 
Thursday, 22. February 2018

Wilderman valt te omschrijven als een band die Jazz combineert met het groteske, expressionistische literaire idioom van Paul van Ostaijen. Chris Carlier zorgt voor de composities, Elvis Peeters (Aroma Di Amore, de Legende..)voor de teksten.

Met Wilderman willen zij muziek brengen die in Vlaanderen nog niet eerder in die combinatie werd gehoord. Teksten en structuren die zelden voldoen aan het schema strofe/refrein.

 

Na een jarenlange samenwerking rond muziek voor theaterproducties en als leden van het rockensemble De Legende (de een als bassist, de ander als frontman), besloten Chris Carlier en Elvis Peeters de krachten te bundelen voor een nieuw en eigenzinnig project waarin hun capaciteiten als makers én performers samen aan bod kunnen komen, waarbij ieder uitgaat van zijn eigen sterktes om die te bundelen tot een geheel waarvan de impact groter is dan die van hun afzonderlijke kwaliteiten.

 

De onconventioneel te noemen zangstijl van Elvis Peeters vormt de verbale speerpunt.

“We zijn op zoek gegaan naar de plaats waar Elvis Peeters, de performer, op z’n sterkst staat.

Bij het schrijven ben ik altijd van een live-act uitgegaan. Van het idee, hoe we ons met zijn vieren op het podium in een café, in een kroeg, in een concertzaal, echt zouden kunnen amuseren, als muzikant, composities die een sfeer neer zetten, die een publiek enthousiast maakt, doet huppelen, en dansen (waarom niet?)”

 

Vinyl Release in Anywerpen op 9 maart ( Arenberg)

https://www.facebook.com/events/902154279939231/