'Wicked' de nieuwe bezwerende Dez Mona single uit 'Loose Ends' (album dat 14 okt verschijnt) is uit

News

About: 
'Wicked' de nieuwe bezwerende Dez Mona single uit 'Loose Ends' (album dat 14 okt verschijnt) is uit
Artist: 
Dez Mona
Place: 
Brussels
Date: 
Friday, 27. May 2022

Wicked' is de eerste single uit het nieuwe Dez Mona album 'Loose Ends' (14.10.2022).

De song gaat over het betoverd raken door de fascinerende verschijning en verleidelijke attitude van een sexy onbekende in een nachtclub.
Op compositorisch vlak gaf Gregory Frateur dit keer het stuur in handen van gitarist Sjoerd Bruil en accordeonist Roel Van Camp. Dat droeg ertoe bij dat Dez Mona op 'Loose Ends' uit zijn comfort zone trad en met een nieuwe sound begon te experimenteren. Zo speelt Van Camp op de nieuwe plaat vaker piano dan accordeon, is het aandeel van de elektronica toegenomen en bevatten sommige nummers ook ietwat bevreemdende, uitgesponnen instrumentale passages. "Sjoerd stopt inderdaad soms rare angeltjes in zijn composities", stelt de zanger vast. "Tijdens optredens nopen die mij ertoe me als zanger even opzij te zetten en helemaal op te gaan in de muzikale trip".
 
De nadruk ligt meer dan ooit op het ritme en de groove. Drummer Karel De Backer, de nieuwkomer in de band, geeft de muziek extra punch, terwijl de afwezigheid van een bassist op een ingenieuze manier wordt opgevangen door Bruil en Van Camp. "Op Loose Ends gaan we ‘back to basics", geeft Gregory Frateur toe.
 
Multi-instrumentalist Tijs Delbeke, die vele jaren deel uitmaakte van Dez Mona, maar inmiddels naar Balthazar verkaste, tekende voor de productie. Frateur omringt zich nu eenmaal het liefst met mensen bij wie hij zich op zijn gemak voelt en die het DNA van Dez Mona in zich dragen.
- Live -
 
07/10/22: RONSE - CC De Ververij (Try-out) 
08/10/22: DIKSMUIDE - 4AD (Try-out) 
 
13/10/22: HASSELT - Café Café (Try-out) 
14/10/22: RIJKEVORSEL - De Singer (Try-out) 
19/10/22: BRUSSEL - Ancienne Belgique 
 
29/10/22: GENT - Handelsbeurs
04/11/22: KORTRIJK - Wilde Westen
16/11/22: ANTWERPEN - De Roma