Vrijdag 16/8 om 19u30 start de zevende editie van het Street Art Piano Festival '123-piano'.

News

About: 
Vrijdag 16/8 om 19u30 start de zevende editie van het Street Art Piano Festival '123-piano'.
Artist: 
123-Piano 2019
Place: 
Gent
Date: 
Tuesday, 13. August 2019

Vrijdag 16/8 om 19u30 start de 7de editie van het Street Art Piano Festival 123-piano. Een initiatief van muzikant Sioen, Quatre Mains Klaviercentrum - Gent en de Mijn Stad Gent om het sociale netwerk van een stad op een muzikale manier te versterken. Muziek in zijn volle kracht in onze UNESCO Creative City Of Music!

Van 16 augustus tot 22 september 2019 staan opnieuw 5 piano's op 5 verschillende locaties in de stad Gent. De piano's worden eerst bewerkt door verschillende kunstenaars, en daarna mag iedereen er 5 weken lang gratis op spelen. Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Voor en door het publiek.

123-piano is dit jaar aan zijn 7de editie toe. Er staat opnieuw een piano onder de Stadshal van Gent (met een prachtig nieuw kunstwerk ‘The 123-megaphone'), aan Bibliotheek De Krook print de '123-print-piano' jou een poëtische partituur op basis van wat je hebt gespeeld, en ook aan het ziekenhuis AZ Sint-Lucas Gent - wat vorig jaar een toplocatie bleek gezien zijn diverse bezoekers - mag een piano niet ontbreken. Nieuwe locaties zijn Café-restaurant ENTR powered by De Centrale in Ham, waar wereldcultuurhuis De Centrale het peterschap van de piano op zich neemt, en de Bisdomkaai, een prachtige nieuwe plek in Gent na het openleggen van de Reep. Daar zal een '123-vinyl-piano' staan, een samenwerking tussen platenzaak Music Mania Gent (50 jaar!) en 33-45 Magazine.

Ook de 123-take-away-piano rijdt dit jaar opnieuw van deur tot deur. In 5 buitenwijken van Gent kan je op één van de 5 woensdagen tijdens het festival een liedje aan huis bestellen. Meer dan ooit werken we samen met verschillende sociaal-culturele verenigingen en leefstraten om ook in de wijken tot een fantastische muzikale interactie te komen. Bestel uw liedje aan huis !

Voor de officiële opening op vrijdag 16/8 wordt een muzikale wandeltocht langs alle 5 piano's georganiseerd. We starten om 19u30 aan De Krook en eindigen onder De Stadshal. Onderweg verrassen we jou met 5 pianoconcertjes van diverse pluimage: Köhn&KaOs brengen 'robotpianopoetry', Guy Tallo (live) brengt ‘Italo disco: piano vs.turntables’, Congolese zanger/danser TK Russell & 123-huispianist Ilja van Braeckel gaan een unieke samenwerking aan, internationaal gerenommeerde Gentse sopraan Emma Posman - Soprano (jawel!) brengt pianist Bert De Rycke mee voor het klassieke werk, en afsluiten doen we omstreeks 22u met een uniek concert van piano-wizzard Poltrock tijdens een 'Silent Concert' in samenwerking met Yamaha Music Europe: 600 bezoekers kunnen via een hoofdtelefoon meeluisteren naar een concert ‘in stilte’. Een concept dat vorig jaar een enorm succes bleek te zijn!

Voor het ‘Silent Concert’ van Poltrock is het best om jou te registreren via deze link, om zo een hoofdtelefoon te bemachtigen (toegang is gratis) => https://www.eventbrite.be/e/silent-concert-123-piano-ticket
Alle info over het Street Art Piano Festival op www.123-piano.be .