Starman Records verwelkomt SJ Hoffman, een nieuwe artiest op hun label

News

About: 
Starman Records verwelkomt SJ Hoffman, een nieuwe artiest op hun label
Artist: 
SJ Hoffman
Place: 
Brussels
Date: 
Saturday, 12. January 2019

Steven Borgerhoff (°1975), de helft van het uitgeversduo Borgerhoff & Lamberigts, wachtte tot zijn 43 om zijn eerste muziekalbum uit te brengen – zijn momentum duurde dus wel erg lang, zie de titel van het album.

Ondanks het lange uitstel was het voor Borgerhoff nooit een kwestie van if , altijd van when. Het album en zijn muziek zaten er altijd al, wachtend om het levenslicht te zien. Er was een duwtje nodig om tot bestaan te komen, en dat kwam van Shameboy Luuk Cox (Stromae, Tim Vanhamel, Girls in Hawaii) die Borgerhoffs pad kruiste. Cox selecteerde 9 songs uit de honderden demo’s die al jaren stof lagen te vergaren en produceerde ook het album.

Ziedaar, het eindresultaat: “The Long Now”, het eerste album van SJ Hoffman, een anagram van Steven Borgerhoff zijn voornamen en achternaam. De muziek is geheel van SJ Hoffman hemzelf, de teksten schreef hij samen met Joe Hamill, de frontman van de Britse band Cattle & Cane.

“The Long Now” werd tussen november 2016 en februari 2018 opgenomen in de ICP studios in Brussel waarbij SJ Hoffman kon rekenen op een top-team met o.m. Mickey Rowe (de muzikale rechterhand van Noel Gallagher, piano en synths), Arnout Hellofs (Hooverphonic, drums), Seb Leye (Delvis, Slow Pilot, elektrische gitaar) & Ilse Goovaerts (beter bekend als Neeka, backing vocals). Steven Borgerhoff nam de vocals en de akoestische gitaren voor zijn rekening.

Een eerste single ' Falling' werd zopas geclipt!

https://www.facebook.com/sjhoffmanmusic/