Soweto Gospel Choir komt in november naar België met maar liefst 4 shows

News

About: 
Soweto Gospel Choir komt in november naar België met maar liefst 4 shows
Artist: 
Soweto Gospel Choir
 
GreenhouseTalent

NEW ANNOUNCEMENT

 
 
 

 

Soweto Gospel Choir komt in november naar België met maar liefst 4 shows

 
 

 

 
    Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 

DO

17.11.2022

CC De Werf, Aalst
Tickets te koop vanaf 11.06 om 13u00

 

VR

18.11.2022

Stadsschouwburg, Brugge
Tickets te koop vanaf 04.06 om 09u00

 

ZA

19.11.2022

De Roma, Antwerpen
Tickets nu te koop

 

ZO

20.11.2022

Het Depot, Leuven
Tickets nu te koop

 

Het Soweto Gopsel Choir, bekroond met een Grammy Award voor hun laatste album 'Freedom’ (2019), grijpt je al bij hun eerste klanken naar de keel. Hun prachtige liederen zijn een eerbetoon aan de Zuid-Afrikaanse bewegingen in hun strijd voor vrijheid en democratie. In november 2022 zal het nog nooit zo warm geweest zijn in België, want dan brengt het Soweto Gospel Choir hun 'Freedom’ concert naar CC De Werf in Aalst (17/11), Stadsschouwburg Brugge (18/11), De Roma in Antwerpen (19/11) en Het Depot in Leuven (20/11).

 

Het Soweto Gospel Choir werd in 2002 opgericht in Soweto, Zuid-Afrika. Sindsdien brengt het meer dan 30-koppig koor een eigenwijze mix van traditionele liederen, spirituele songs, reggae en internationale klassiekers. Tot het koor behoren enkele van de meest indrukwekkende vocalisten uit Zuid-Afrika. Al bijna twee decennia inspireren ze wereldwijd het publiek met hun shows waar hoop en vreugde van het podium spatten en geweldige vocale harmonieën nog lang nazinderen.

 

Met een goed gevuld erelijstje aan samenwerkingen en optredens veroveren ze de harten van een zeer divers publiek. Zo deelden ze reeds het podium met enkele grote namen uit de muziekwereld zoals U2, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Robert Plant, Céline Dion, Red Hot Chili Peppers en Josh Groban.

 

In 2019 sleepte het Zuid-Afrikaanse koor hun derde Grammy Award in de wacht voor hun laatste album 'Freedom’. Met een opzwepend repertoire brengen deze kleurrijke stemmen vrijheidssongs ter ere van de vader van hun Regenboognatie, Nelson Mandela, maar ook internationale gospelklassiekers staan op het programma, waaronder een wervelende interpretatie van Leonard Cohens 'Hallelujah’ en een buitengewone vertolking van 'Amazing Grace’ met meer dan 15 miljoen views op YouTube.

 

"Meticulous and unstoppable…spirited and spectacular.”  

(The New York Times)

 

"Soweto Gospel Choir is nothing less than an international treasure. You simply can’t fake the type of joy that the singers pour into the music….fans were swept away.”  

(JazzTimes, Montreal)

 

"It’s impossible to spend an hour with them and not leave with a big smile on your face.”  

(In Daily * * * *)

 

Tickets voor De Roma (19/11) en Het Depot (20/11) zijn vanaf nu te koop. Tickets voor de Stadsschouwburg Brugge (18/11) zijn te koop vanaf zaterdag 4 juni om 09h00, tickets voor CC De Werf (17/11) zijn te koop vanaf zaterdag 11 juni om 13h00. Alle tickets zijn te koop via greenhousetalent.com