An Pierlé Quartet en Sylvia Plath

News

About: 
An Pierlé Quartet en Sylvia Plath
Artist: 
An Pierlé Quartet’
Place: 
Brussels
Date: 
Thursday, 7. November 2019

In 2017 namen Hendrik Lasure en Casper Van de Velde (oa SHNTZL, Bombataz) hun eerste gelijknamige CD voor SCHNTZL op bij producer (en partner van An) Koen Gisen in studio La Patrie in Gent. Door het veelvuldig samen hangen in de keuken waar An Pierlé hen van eten voorzag, ontstond er veel zin om ook samen muziek te spelen. Het viertal besloot samen verder te gaan als het in de simpelste Jazztraditie genaamde 'An Pierlé Quartet'. 
 
Pierlé's composities zijn bewust compleet open gelaten om genoeg ruimte te laten voor experiment en improvisatie, maar nemen je ook bij de hand door de duidelijke vastheid en hooks in de melodieën. Het quartet brengt veelzijdige experimentele popmuziek met een twist, die zich strekt van serene en open landschappen naar expressieve Brechtiaanse Cabaret- fun, met een gezonde dosis noise en trompetgeschal versmolten met psychedelisch grooves. 

Inmiddels voorzag het Quartet de veelgeprezen theatraal-filmische voorstelling "Sylvia" van Fabrice Murgia -voor het Théâtre National – Artara in coproductie met De Munt- van een fel gesmaakte jazzy en sferische, doch bij momenten wilde soundtrack.  (downloadlink naar de volledige bio onderin)

In november wordt "Sylvia" hernomen in Théâtre National  ( nog tot 9 november) alvorens de internationale wateren te bevaren, en het APQuartet zal in maart april in België touren met zowel dit als nieuw repertoire alvorens aan een nieuwe plaat te werken. Deze data werden reeds aangekondigd: 
16/04 - ABclub - Bxl
25/04 - De Studio - Antwerpen 
15/05 - l'Entrepôt - Arlon
17/05 - Mithra Jazz Festival - Liege

In november 2019 komt het live album "Sylvia" uit in een gelimiteerde vinyl oplage. Het is opgevat als een hoorspel om nog beter de energie van de voorstelling  te kunnen vangen.

 

https://www.facebook.com/events/343523566334409/