Op 26 oktober werd LeWis's debuut single “Mathilda” door Starman Records gereleased in Groot Brittanië en de Benelux.

News

About: 
Op 26 oktober werd LeWis's debuut single “Mathilda” door Starman Records gereleased in Groot Brittanië en de Benelux.
Artist: 
LeWis
Place: 
Brussels
Date: 
Wednesday, 31. October 2018

L e W i s (Louis De Roo) is een jonge Belgische beloftevolle songwriter en performer die zijn muzikale ambities kracht bijzet met studies aan LIPA in Liverpool, het befaamde door Sir Paul McCartney opgerichte  Liverpool Institute for Performing Arts. Hij schreef zijn eerste songs op z’n elfde, was op z’n zeventiende reeds buskend on the road en zocht en vond een publiek in de straten van Londen tot Barcelona, van Amsterdam tot Rome, zelfs de oversteek wagend  en tevens naar Australië en Canada trok. Hij werd op jonge leeftijd onder hoede genomen door een voormalig EMI UK manager, wat resulteerde tot een eerste album en scoort hoog in de finale van de Internationale Imagine wedstrijd in 2015 waar hij o.m. de Sabam prijs wegkaapt. Na heel wat  live optredens in binnen en buitenland was hij ook te zien in de Vlaamse versie van The Voice en werd geselecteerd voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Eind Augustus 2018 wordt hij als enige Belg ook geselecteerd voor het prestigieuze internationale Copenhagen Songwriter Festival.

Zijn roots liggen  in folk, indie-rock, shoegazer, new wave en dream pop. Emotionele lyrics die melancholische verhalen vertellen en die het publiek meteen in het hart treffen, gecombineerd met klassieke songwriting en een eigentijdse sound met veel oor voor detail en avontuur.

Electrisch, akoestisch, solo of met zijn Belgische/Britse band, L e W i s geeft altijd zijn hart en ziel, en zingt alsof elke noot zijn laatste kan zijn. Een artiest pur sang die geen keuze heeft, die moét schrijven, die zijn verhalen moét  kunnen delen met een publiek.

Op 26 Oktober wordt zijn debuut single “Mathilda” door Starman Records gereleased in Groot Brittanië en de Benelux. De track werd in Liverpool opgenomen met producer Tony Draper die met heel wat jonge Britse bands werkt zoals Blossoms en Rival Bones, en onderscheiden werd voor zijn werk met de Engelse charity band The Justice Collective met daarin o.m. Paul McCartney, Mick Jones (The Clash), Shane MacGowan (The Pogues) en Robbie Williams.

https://www.facebook.com/louisderoomusic/