Not Quite The American Dream is in Diesel Park West's 33-jarig bestaan hun tiende album.

News

About: 
Not Quite The American Dream is in Diesel Park West's 33-jarig bestaan hun tiende album.
Artist: 
Diesel Park West
Place: 
Brussels
Date: 
Sunday, 3. July 2022
Robbie Klanderman:
Het moet eind jaren tachtig zijn geweest, toen ik werd geconfronteerd met eerst wat single en toen een geweldig album wat de naam droeg van Shakespeare Alabama.
Ik herinner me nog dat ik een jaarlijstje moest inleveren bij mijn toen huidige werkgever Boudisque, de beste platenwinkel met het grootste assortiment dat ik in dubio was met dit album Shakespeare Alabama van Diesel Park West of Nirvana's Bleach album. Het werd met lang wikken en wegen Nirvana's Bleach album op het befaamde Sub Pop Records label. U weet Nirvana is historie maar Diesel Park West is er nog steeds en wat zijn deze mannen goed! Ik volgde band tot midden jaren negentig en was verbaasd toen ik een paar maanden geleden wederom geconfronteerd met de band!
Met Not Quite The American Dream  levert de  groep, die in Amerika altijd al wat populairder was dan in hun thuisland, een absoluut meesterwerk . Nog steeds klinkt de liefde voor de Amerikaanse westkust-muziek uit de jaren zestig van Buffalo Springfield, Moby Grape en Byrds duidelijk door. Maar wat ook geconstateerd kan worden, is dat leider John Butler gewoon de Ray Davies van deze tijd is. Geweldige teksten, catchy liedjes, Diesel Park West klinkt als The Kinks in topvorm. Het maakt van Not Quite The American Dream een van de allerbeste platen van 2022.
Tracks
1.  Best of You

2.  Secondary Modern Man

3.  Surrender Shuffle

4.  Don't Mention the War

5.  Gonna Need a License

6.  Peace March

7.  Can't Just Give it Away

8.  Lunch on the Moon

9.  Keep on the Track
10. Gone Gone Gone

11. One Shot of Happiness
12. If Had Yesterday

 

https://www.facebook.com/DieselParkWest/