La Pegatina met ’Gira 20 Aniversario Tour’ op 7 december in La Madeleine in Brussel

News

About: 
La Pegatina met ’Gira 20 Aniversario Tour’ op 7 december in La Madeleine in Brussel
Artist: 
La Pegatina
Place: 
La Madeleine in Brussel
Date: 
Thursday, 7. December 2023
    Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 

DO

07.12.2023

La Madeleine, Brussel
Tickets vanaf maandag 15 mei om 11u

 

Fiesta! La Pegatina, de Catalaanse achtkoppige ska- en rumbaband, blaast twintig kaarsjes uit en brengt zijn "Gira 20 Aniversario Tour” naar La Madeleine in Brussel op 7 december. Verwacht een opzwepende mix van rumba, merengue, ska met een vleugje punk en een flinke dosis speelplezier! De Chileens-Nederlandse latin zanger MAURINO trekt het feestje op gang. De ticketverkoop start op maandag 15 mei om 11u via greenhousetalent.com.

 

La Pegatina heeft zijn thuisbasis in het bruisende Barcelona. Na groot succes in thuisland Spanje, verovert La Pegatina al sinds 2010 de rest van Europa en de wereld. Goed voor 1200 concerten in 24 landen in de afgelopen 18 jaar. Manu Chao hielp ze op weg bij hun eerste album waarmee de vergelijking meteen is gelegd. La Pegatina komt uit de zeer vruchtbare mestizo-scene en zingt hoofdzakelijk in eigen taal, het Catalaans. Deze energieke jongens uit Barcelona hebben maar één missie: ze willen iedereen met hun Spaanse feestmuziek aan het dansen krijgen.

 

 
 

 
 

La Pegatina bracht acht studioalbums, een documentaire en videogame uit. De band is altijd op zoek naar nieuwe geluiden en samenwerkingen. Collabs zijn er voornamelijk met Spaanse bands maar meer recent werkten ze samen met Youthstar (UK): 'Where Do We Go’, Queer Beat (DU): 'Nothing But A Lie’, Chef’s Special (NL): 'Down for Love' en zonet dropten ze hun nieuwe single 'Esperanza’ samen met MAURINO (NL). Die laatste trekt het feestje op gang op 7 december in La Madeleine.

 

Deze tour is extra speciaal want de band viert zijn twintigjarig bestaan. Ze serveren een sprankelende nieuwe show met eindeloos veel power, energie en adrenaline. Geen enkel podium of festivalweide blijft gespaard van hun high energy. De vrolijke Spanjaarden zetten ongetwijfeld van bij hun eerste noten La Madeleine op zijn kop op 7 december!