Katleen Scheir stelt haar CD ‘Border Guards’ op in de Rataplan op 6 december

News

About: 
Katleen Scheir stelt haar CD ‘Border Guards’ op in de Rataplan op 6 december
Artist: 
Katleen Scheir
Place: 
Antwerpen
Date: 
Saturday, 24. November 2018
Bio:
Na haar studies jazz zang aan het conservatorium van Antwerpen, sloeg Katleen Scheir al snel een andere richting uit.

Al jarenlang raakt ze de harten van menig muziekliefhebber als zangeres bij The Golden Glows. Ze verdiende haar sporen ook al bij onder meer Hugo Spencer (wijlen bassist van Ferre Grignard), de Amerikaanse bluesman Guy Davis en haar eigen band Het Muzikament, waarmee ze de favoriete muziek van ziekenhuispatiënten speelt.

Al enkele jaren werkt ze aan een eigen repertoire. De dertig voorbij en heel wat ervaring op de teller, is de tijd rijp om haar eigen band aan je voor te stellen. Geen pure jazz, wel sterke folky tekstnummers in de traditie van Joni Mitchell en Alela Diane, maar in een eigen uitgepuurde stijl. De teksten zijn poëtisch en graven diep in haar eigen leven.

Op “Border Guards”,  het solo-debuutalbum van Katleen Scheir, hoor je sterke folky tekstnummers in de traditie van Joni Mitchell, Alela Diane en Beth Gibbons. Border Guards bevat een selectie van 12 uiterst persoonlijke, emotionele maar vaak ook hoopvolle songs. Katleen Scheir vertelt in de songs haar persoonlijke verhaal: van opgroeien in een ontwricht gezin, volwassen worden met vallen en opstaan en het proces van een slepende ziekte waaraan haar moeder in 2016 overlijdt.
Katleen deed voor de opnames van “Border Guards” in de Sputnik Studio beroep op haar vaste bandleden: Martine de Kok op piano en accordeon,  Lotte De Blieck op bas en Hans Dockx op drums.
Daarnaast hoor je op het album bijdragen van trompettist Jon Birdsong (Black Flower, Beck, Jan Swerts), gitarist Geert Hellings (Guido Belcanto, Jim White), zangeres Nel Ponsaers (The Golden Glows, Stef Kamil Carlens), violist Toon Dockx (And They Spoke in Anthems), celliste Charlotte Vavourakis , trombonist Maarten Scheir (Ambrassband) en de Italiaanse Grammy-genomineerde mondharmonicavirtuoos Fabrizio Poggi (Garth Hudson, Robert Plant, The Blind Boys of Alabama).

 
' Border Guards' zal bij Starman Records uitkomen op 7 december!