Jazz maestro Gregory Porter komt naar Vorst Nationaal op zaterdag 23 april 2022

News

About: 
Jazz maestro Gregory Porter komt naar Vorst Nationaal op zaterdag 23 april 2022
Artist: 
Gregory Porter
Place: 
Vorst Nationaal
Date: 
Saturday, 23. April 2022
GreenhouseTalent

Persbericht

 
 
 

 

Jazz maestro Gregory Porter komt naar Vorst Nationaal op zaterdag 23 april 2022

 
 

 

 

 

ZAT

23.04.2022

Vorst Nationaal, Brussel
Ticketverkoop start op woensdag 23 juni om 10u

 

Gregory Porter, de meest soulvolle en charmante jazz-sensatie, komt naar België. Met zijn waanzinnige baritonstem doet hij op zaterdag 23 april 2022 Vorst Nationaal op zijn grondvesten daveren. De ticketverkoop start op woensdag 23 juni om 10u via greenhousetalent.com.

Met Nat King Cole aan zijn zij, breekt de Afro-Amerikaanse zanger internationaal door met het album Water in 2010. Sindsdien rijgt hij succes na succes op zijn palmares: met zes albums waarvan drie bij het fameuze Blue Note Records, twee Grammy Awards voor beste jazzalbum voor Liquid Spirit (2013) en Take Me To The Alley (2017), meerdere Grammy nominaties en uitverkochte shows van Lowlands tot North Sea Jazz en van Glastonbury tot Couleur Café, Gent Jazz en Ancienne Belgique. Porter, die lak lijk te hebben aan genres, maakt vibrerende jazz die flirt met soul, blues, gospel of zelfs R&B. Samen met zijn bonte muziekband zorgt hij keer op keer voor een vonkende en unieke live belevenis. 

De immer goed gemutste Porter bracht in augustus 2020 zijn zesde studio-album All Rise uit. De plaat nam hij samen op met een tienkoppig koor, een strijkorkest en producer Troy Miller (Laura Mvula, Jamie Cullum, Emili Sandé). Het album is een terugkeer naar de originele composities waar Porter van houdt: teksten die emotioneel geladen zijn, doordrenkt met alledaagse filosofie, en met detail voor de doorleefde werkelijkheid. 

Kippenvel en heerlijk afdwalen bij Porters eigenzinnige songs staan steevast op het programma. ’s Mans imposante stem, waarmee hij zowel intiem als groots weet uit te pakken, blaast het publiek ongetwijfeld omver. Afspraak op zaterdag 23 april 2022 voor een pittige show met klasse waar het pure talent van Gregory Porter ervan afspat.
 

In afwachting van deze hartverwarmende avond kan je de ontwapenende Porter alvast beluisteren in zijn podcast 'The Hang’. Met een rist aan grote namen waaronder Moby, Elvis Costello, Charlotte Gainsbourg, Celeste, Jamie Cullum en Disclosure praat hij over wat hen bindt: hun eindeloze passie voor muziek.
 

 De ticketverkoop start op woensdag 23 juni om 10u via greenhousetalent.com.