Het is The Great Communicators gelukt alle tegenslagen te overwinnen

News

About: 
Het is The Great Communicators gelukt alle tegenslagen te overwinnen
Artist: 
The Great Communicators
Place: 
Brussels
Date: 
Thursday, 18. June 2020
Wikipedia:
The Great Communicators is een Amsterdams/Haagse band die is opgericht in 2012. De groep onder leiding van frontman Arend Dijkstra maakte oorspronkelijk progressieve gimmickrock onder de naam Klopje Popje. Inmiddels is de naam van de band gewijzigd in The Great Communicators en maken ze Indiemuziek.

In 2014  ging de band vliegend van start  met een goed ontvangen debuut-EP en een knetterende Popronde. Er lijkt geen maat te staan op  The Great Communicators die in 2016 hun debuutalbum 'Lucky Horse' uitbrengen. Tot de ronkende machine krakend tot stilstand komt als de band breekt met vocalist Gaia Slotboom en er achter de schermen snel nieuw materiaal wordt verwacht. Frontman Arend Dijkstra belandt in een writersblock waarna de band zijn platenmaatschappij, boeker en manager afhaken en de groep er ineens alleen voor staat.

Na vier jaar zijn ze terug met 'Round the bend' hun nieuwe single. Op het in 2021 te verschijnen 'The Endless Haze' sijpelen invloeden van Beck, Arcade Fire en LCD Soundsystem door de liedjes...

https://www.facebook.com/thegreatcommunicatorsband/

 

by Katerina Bomhof-Plevkova