Gitaarwonder JOE BONAMASSA komt op 24 april 2022 naar de Lotto Arena

News

About: 
Gitaarwonder JOE BONAMASSA komt op 24 april 2022 naar de Lotto Arena
Artist: 
Joe Bonamassa
Place: 
Lotto Arena Antwerpen
Date: 
Sunday, 24. April 2022
GreenhouseTalent

PERSBERICHT

 
 
 

 

Gitaarwonder JOE BONAMASSA komt op 24 april 2022 naar de Lotto Arena

 
 

 

Joe Bonamassa
 
 
 
    Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 

ZO

24.04.2022

Lotto Arena, Antwerpen
Ticketverkoop start op vrijdag 10 september om 9u

 

Joe Bonamassa komt naar België in 2022! In 2020 zou hij voor een tweede keer in het Kursaal Oostende staan, dat hij in 2018 moeiteloos uitverkocht, maar corona besloot er anders over. In 2019 stelde hij zijn album "Redemption" voor in een uitverkocht Koninklijk Circus in Brussel. Na drie overvolle Lotto Arena's houdt hij in 2022 voor een vierde keer halt op zondag 24 april om er zijn langverwachte 15de studio-album "Time Clocks" te vieren. 

 

De ticketverkoop voor het concert op 24 april 2022 in de Lotto Arena start op vrijdag 10 september om 9u via greenhoustalent.be.

 

Met een succesvolle solo-carrière van meer dan dertien jaar is Joe Bonamassa één van de meest geprezen gitaristen wereldwijd. Sinds 2000 bracht de man maar liefst vijftien studioplaten uit, waarvan elf met een eerste plaats in de Billboard Blues Charts. In augustus 2021 loste Bonamassa de single "The Heart That Never Waits” van zijn gloednieuwe album "Time Clocks”, opgenomen in New York en gemixt door de legendarische Bob Clearmountain (release op 29 oktober 2021)

 

De muziek van Joe Bonamassa bereikt live, onder de gloed van de spots, zijn volle intensiteit. Getuige hiervan zijn de talloze officieel uitgebrachte concertregistraties. Zo verscheen in juni 2021 het live-album: Now Serving: Royal Tea - Live From The Ryman.

 

Omringd door zijn topmuzikanten speelt Bonamassa op 24 april 2022 in de Lotto Arena nummers van zijn nieuwste plaat "Time Clocks”, maar ook kleppers uit "Royal Tea”, "Redemption”, "Blues of Desperation”, "The Ballad of John Henry” en uiteraard ook de all-time fan favourites. De grandioze virtuoos en zanger blaast het publiek ongetwijfeld omver!

 
 

 

Weergaloze virtuoos ontdekt door B.B. King

 

Joe Bonamassa kreeg de liefde voor muziek met de paplepel mee. Zijn ouders hadden een gitaarwinkel en op zevenjarige leeftijd speelde hij nummers van Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix noot voor noot na. Zijn virtuositeit werd opgemerkt door B.B. King toen Bonamassa op twaalfjarige leeftijd zijn voorprogramma mocht verzorgen. De lijst van legendes met wie hij sindsdien samengespeeld heeft, is eindeloos: van Eric Clapton, Stephen Stills, Buddy Guy, Robert Cray, Steve Winwood tot Joe Cocker.

 

Zijn eerste plaat nam hij in 1994 op met Bloodlines, een groep met de zonen van Robby Krieger (The Doors) en Miles Davis. Joe speelde ook in Black Country Communion, een supergroep met Glen Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), Jason Bonham (Led Zeppelin) en Derek Sherinian (Billy Idol, Dream Theater). Daarnaast was hij lid van Rock Candy Funk Party en werkte hij succesvol samen met Beth Hart, waarmee hij in 2013 voor een uitverkochte Lotto Arena speelde.

 
 
 
 
 
Throwback naar zijn show in de Cirque Royal in 2014 en in de Lotto Arena in 2017 
(Foto's door: Rudy De Doncker & Nin Fontenai)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GreenhouseTalent

 
 
GreenhouseTalent