Garifuna - zes premières in september.

News

About: 
Garifuna - zes premières in september.
Artist: 
GARIFUNA
Place: 
Brussels
Date: 
Friday, 1. September 2023

Een overzicht van voorstellingen die u deze maand niet mag missen:

RIET MUYLAERT: HEB HET LEVEN LIEF
Zaterdag 16 september 2023, CC Palethe Pelt, 20.30 uur (Première)

 

Riet Muylaert zingt Liesbeth List. Dit doet ze samen met haar muzikant Stefan Wellens en de strijkers van het SunSunSunOrchestra.

Als pas afgestudeerde mocht Riet met Liesbeth List op tournee, dé Grand Dame van het Nederlandse Chanson. Gevleugelde stemmen heette de voorstelling. Twee vleugelpiano’s, twee pianisten, Liesbeth en Riet. Ze zongen hun eigen en elkaars repertoire, een 5-tal duetten. Met haar eigen muziek was Riet pas aan de weg aan het timmeren en speelde ze voor tien man en een paardenkop, met Liesbeth speelde ze voor overvolle schouwburgen.

Riet heeft Liesbeth van nabij leren kennen en zingt haar lied opdat de mensen haar niet zouden vergeten. Een eerbetoon.

 

Met: Riet Muylaert (zang, piano), Stefan Wellens (altviool, gitaar, arrangementen), SunSunOrchestra (Jeroen Baert (viool), Yumika Lecluyze (viool), Seraphine Stragier (cello))

 

 

JAN DE SMET EN DE GROTE LUXE
Vrijdag 15 september 2023, Het Oude Badhuis Antwerpen, 20.00 uur (Try-out)
Donderdag 21 september 2023, Cultuurhuis de Warande Turnhout, 20.15 uur (Première)

2023 is het jaar waarin Jan De Smet (ex-De Nieuwe Snaar) zijn zeventigste verjaardag viert. Het is voor hem een Grote Luxe om dit op het podium te vieren, samen met zeven uitgelezen muzikanten en zangeressen die een zeer eclectisch muzikaal programma beheersen.

 

Nele Paelinck, Laura vanden Heede en Juno Kerstens (The Bonnie Blues) zijn naast gedreven muzikantes op viool, accordeon, gitaar, cello en contrabas ook nog ‘meesteressen’ in de harmonieuze en swingende vocale drieklank.
Raf Timmermans, Gijs Hollebosch en Mathias Moors (Les Guitares Magiques) zijn ‘meesters’ in het bespelen van authentieke (soms exotische) snaarinstrumenten (dobro, lapsteel, ukulele, Hawaïaanse gitaar, tiple, Taropatch, etc.).

Stoy Stoffelen (drums en percussie) is de ritmische rots in de branding.

 

Ondertussen is het ook alweer 10 jaar geleden dat de liedjes van De Nieuwe Snaar op de Vlaamse en Nederlandse podia te horen waren. Met een orkest als dit is het dan ook een Grote Luxe om, naast het nieuwe luxerepertorium, ook een uitgelezen deel van dit muzikale erfgoed nog eens live te kunnen meemaken.

Het Grote Luxeoctet verdiende zijn muzikale sporen bij Kris De Bruyne, Flip Kowlier, School is Cool, Olla Vogala, De Nieuwe Snaar, Lady Angelina, Raymond van het Groenewoud, Lieven Tavernier, Les Talons Gitans, Hugo Matthyssen en de bomen, Kapitein Winokio, Guido Belcanto en vele anderen.

 

Met: Jan De Smet (zang, diverse instrumenten), The Bonnie Blues (Nele Paelinck, Laura vanden Heede, Juno Kerstens - zang, viool, accordeon, gitaar, cello, contrabas), Les Guitares Magiques (Raf Timmermans, Gijs Hollebosch, Mathias Moors - diverse snaarinstrumenten), Stoy Stoffelen (drums, percussie)

 

 

MAMA’S JASJE: DAGBOEK VAN EEN ZANGER
Vrijdag 22 september 2023, Den Egger Scherpenheuvel-Zichem, 20.00 uur (Première)

Peter Vanlaet grasduint in zijn 33-jarige carrière en kiest zijn meest autobiografische nummers. Zowel nummers van Mama’s Jasje als intieme liedjes van hem als soloartiest komen aan bod. Peter schuwt daarbij de persoonlijke verhalen niet.

In een sfeervolle setting, met een handvol topmuzikanten brengt hij in Dagboek van een zanger tekst en muziek die door merg en been gaan

 

Met: Peter Vanlaet (zang), Bert Verschuren (gitaar), Didier Deruytter (keyboard), Chantal Kashala (backing vocals), Steve Kashala (backing vocals)

 

 

SONG CIRCLE: KRIS WAUTERS, KLAAS DELRUE, JAN DE CAMPENAERE
Zaterdag 9 september 2023, Vrijetijdscentrum De Schelde Zandvliet, 20.30 uur (Try-out)
Vrijdag 15 september 2023, Tabloo bezoekerscentrum Dessel, 20.15 uur (Try-out)           
Vrijdag 22 september 2023, CC Kruispunt Diksmuide, 20.00 uur (Première)

De opzet van Song Circle is even eenvoudig als geniaal: zet drie boeiende en gepassioneerde artiesten samen op een podium, in een intieme setting. Om beurten spelen ze een lied uit hun oeuvre en vertellen ze het verhaal achter de muziek. Niks in de handen, niks in de mouwen. Met de kracht van hun liedjes en hun stem, met spontane gesprekken over het hoe en waarom, in wisselwerking met elkaar en met het publiek.

 

Kris Wauters kennen we als de helft van Clouseau. Als songwriter schreef Kris talloze hits, van Altijd heb ik je lief over En dans tot Wil niet dat je weggaat. Classics waar niemand nog omheen kan.

Klaas Delrue is de man achter Yevgueni. Hij schrijft liedjes die groots zijn vanuit hun kleine, alledaagse herkenbaarheid. Als Ze Lacht, Propere Ruiten, Adem, Nieuwe Meisjes, … Ontroerend én meezingbaar.

Jan De Campenaere noemt zichzelf ook wel eens Venus In Flames. Songwriting is zijn lust en zijn leven. Hij scoorde zelf met Better Man, Dance With Me of Hanging On, maar schrijft ook graag liedjes voor andere artiesten, van Ibe tot Dana Winner of Barbara Dex.

 

Met: Kris Wauters (zang, gitaar), Klaas Delrue (zang, gitaar), Jan De Campenaere (zang, gitaar)

 

 

JOOST VAN HYFTE: BIER!!!
Donderdag 28 september 2023, Cultureel Centrum Jan Tervaert Hamme, 20:15 uur (Première)

Heel Vlaanderen heeft de mond vol van Beleving, voor comedian Joost Van Hyfte het moment bij uitstek om met deze voorstelling ook te gaan voor the full experience.

Een show over, maar vooral mét bier. Doorspekt met straffe verhalen, toogpraat, hier en daar een mop. En ja … misschien wel met weetjes over bieren waar je nog nooit van hebt gehoord.

Een show voor maximaal honderd gelukkigen die allemaal vier heerlijke bieren kunnen en zullen proeven.

BIER!!! De perfecte voorstelling voor de goedlachse Bourgondiër.

 

 

DE FLANDRIENS: DE POPKLASSIEKER
Vrijdag 15 september 2023, GC De Wildeman Herent, 20.30 uur (Try-out)            
Vrijdag 29 september 2023, Cultuurhuis Stroming Berlare, 20.00 uur (Première)           

 

De Flandriens gaan opnieuw aan de slag met Belgisch muzikaal erfgoed. Ze hertalen Belgische popklassiekers (EN - FR) naar het Nederlands. Dit ‘hertalen’ mag je breed interpreteren als ‘er bestaan geen heilige huisjes’.

Koppig en eigenzinnig … als echte Flandriens. Zowel teksten als muziek worden aangepakt en binnenste buiten gekeerd om er een heel eigen hedendaagse draai aan te geven. Daarbij blijft geen genre of decennium onberoerd, van disco tot new wave, van dance tot chanson, van The Pebbles tot Stromae en zowat alles er tussenin.

 

In een vorige editie passeerden reeds heel wat klassiekers de revue, en met deze vernieuwde bezetting gaan ze nu helemaal tot aan het gaatje. Zo werkt dat als je een stomende 7-koppige liveband bent met maar liefst vijf zangers in de rangen. En waarvan de muzikanten elk afzonderlijk een flink stuk Belgische popgeschiedenis schreven, zowel solo als met o.a. The Radio’s, K’s Choice, Luna Twist, Toy, Axelle Red, Clement Peerens, The Scabs, dB & The Groove Quartet, Riguelle & Hautekiet.

 

Een avond gevuld met Belpop zoals u ‘m nog niet eerder hoorde.

 

Met: Ronny Mosuse (zang, bas), Gert Bettens (zang, gitaren, mondharmonica, percussie), Mira Bertels (zang, percussie), dirk Blanchart (zang, gitaren, synths, MD), Wigbert Van Lierde (zang, gitaren, mondharmonica), Jan Hautekiet (keyboards, sy