" friendly is better", een tweede single voor wolf vanwymeersch

News

About: 
" friendly is better", een tweede single voor wolf vanwymeersch
Artist: 
wolf vanwymeersch
Place: 
Brussels
Date: 
Sunday, 15. August 2021

Vanwymeersch heeft er al wat bandkilometers opzitten. Eerst maakte hij de rockpodia onveilig met Waldorf, daarna scheerde hij jarenlang lang hoge toppen met The Van Jets. De laatste jaren experimenteerde hij vooral met Mario Govaert, Maarten Flamand en Stijn Vanmarsenille in 'supergroep' Elefant. En sinds het voorbije (corona)jaar is hij ook thuis aan solowerk begonnen.

Wolf, opgegroeid met The Beatles en Cohen, denkt liever niet in hokjes, maar in sferen.  Zijn melodieën zijn aanstekelijk en de songstructuren verraden een eigenzinnig muzikaal brein. Ook "Friendly is better" is een eerlijke zoektocht van een muzikant die houdt van een clash tussen verschillende sounds zoals singer-songwritermuziek en elektronica, opvalt door persoonlijke teksten en herkenbaar klinkt door zijn warme baritonstem. De onderliggende boodschap van zijn nieuwe single is simpel: een glimlach kan soms de key zijn tot gemoedsrust.

Live laat Vanwymeersch zich bijstaan door twee ervaren muzikanten: Stijn Vanmarsenille (Maya's Moving Castle, Future Old People Are Wizards, Elefant) en Roeland Vandemoortele (Too Tangled). De eerste is zijn partner in crime sinds jaar en dag, de tweede leerde hij al jammend kennen.

 

Volgend optreden op 19 augustus in Gent!

https://www.facebook.com/events/1243154949454028?acontext=%7B%22event_ac...

 

https://www.facebook.com/vanwymeerschwolf