FAVORITE SCENE', de nieuwe single van Boogie Beasts, uit het derde album 'Love Me Some'

News

About: 
FAVORITE SCENE', de nieuwe single van Boogie Beasts, uit het derde album 'Love Me Some'
Artist: 
Boogie Beasts
 
 
'FAVORITE SCENE', de nieuwe single van Boogie Beasts, uit het derde album 'Love Me Some'
 
 
 
Dirty beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica en lekker veel fuzz.

Dat kan je verwachten van deze vierkoppige band uit België, met twee Vlaamse en twee Waalse muzikanten.

Boogie Beasts vertolken hun liefde voor (hill country) blues op geheel eigenzinnige wijze en dat klinkt ongeveer als: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, of RL Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Stones.
Met aanstekelijke energie zetten deze vier heren een uiterst smerige doch onweerstaanbare sound neer.
 
Hun derde album 'Love Me Some' zal tien nieuwe nummers bevatten plus als
bonustracks de twee 'coronajaar'-singles 'Howl' & 'Mine All Mine', waarbij Jim Diamond (cfr The White Stripes, The Dirtbombs & The Sonics) aan de knoppen zat.
 
 
 
- 'Van Rolling Heat' tot 'Favorite Scene' -
 
 
Toen de band begon aan 'Favorite Scene', hadden ze een soort The Rolling Stones meet Canned Heat-sfeertje in gedachten. De werktitel van de song werd dan ook zeer toepasselijk 'Rolling Heat'. Het was een catchy riff van gitarist Patrick die de basis vormde, en al snel werd duidelijk dat hier een kopstem bij hoorde.
 
Zanger Jan slaagde er echter niet in om de juiste lyrics en melodie te vinden, en dus liep de boel een beetje vast. Enkele maanden later, tijdens een residentie van de band in de GAM Studio in Waimes, besloot producer Koenraad het over een andere boeg te gooien. Hij kleedde het nummer helemaal uit tot een zeer dansbare groove met een ietwat Curtis Mayfield-achtige feel. De zangmelodie volgde spontaan, maar op de lyrics bleef het wachten tot enkele dagen voor de finale opnames in Studio Jupiter, in Tongeren.
 
Als finishing touch haalde Koenraad de backing vocals van girl next door Rijkje Crommen er weer bij, en zo werd 'Rolling Heat' uiteindelijk het sensuele 'Favorite Scene'.
 
 
Klik hier voor de video van 'Favorite Scene'
(met enkel vrouwen in de hoofdrol...)
 
 
 
- Live shows: België, Nederland, Duitsland, Zwitserland - 
 
 
(zie helemaal onderaan en hier voor een volledig overzicht)
 
 
 
- 'Verse Vis' van Cedric Maes (The Sore Losers) - 
 
 
In februari nam radiozender Willy deel aan De Week van de Belgische Muziek door een hele week alleen maar Belgische muziek te draaien en op zoek te gaan naar een portie 'Verse Vis'. Vijf presentators Marcel Vanthilt, Stijn Meuris, Luc Janssen, Andries Beckers en Cedric Maes gooiden elk hun lijn uit om een groep te kiezen waarvan zij vinden dat die een extra duwtje in de rug verdient. Marcel en co. stelden hun vangst voor in de ochtendshow van Wim Oosterlinck (beluister hier het interview)  en elke band speelde er dan ook een livesessie.
 
Boogie Beasts werd aan de haak geslagen door Cedric Maes en ze speelden 'Howl' & 'Mad' live in de studio. Beide video's samen werden bijna 17.000 keer bekeken.
 
 
 
 
 
- coronajaar 2020: 'Howl' & 'Mine All Mine' - 
 
 
Net voor de lockdown nam de groep twee nieuwe songs op ('Howl' & 'Mine All Mine') die ze lieten mixen door Jim Diamond (de Detroit garagerock ‘godfather’, die in het verleden al aan de knoppen zat bij o.a. The White Stripes, The Sonics en The Dirtbombs) en die ze in april en augustus als singles uitbrachten.
 
"We vonden de Detroit sound wel bij onze muziek passen, dus zijn we voor de mix bij Jim Diamond gaan aankloppen."
 
'Howl' werd door de luisteraars van Classic 21 bekroond met #14 in de 'Best of 2020'! De tweede hoogst genoteerde Belg (na Typh Barrow).
 
 
 
- coronajaar (bis) 2021... -
 
De vorige single ‘Bring It On’ (18 feb) was in België te horen op de nationale zenders Radio 1Classic 21 & Radio Willy en op lokale zenders, zoals: Belgique FM, Radio Benelux, ROXX, WBRS, Spa Live - Radio 4910, Tellin’ You op RQC FM & Radio Quartz.
Buiten België was 'Bring It On' te horen op meer dan 70 radiozenders, o.a in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten.
 
 
 
 - 10th Anniversary Specials:
'Tribute To The Roots' & 'Live at Studio Jupiter' -
 
Om hun tien jaar te vieren speelde de band op 6 maart een unieke stream 'Tribute To The Roots' samen met hun vaste geluidsman/compagnon de route Koenraad Foesters, vanuit diens Studio Jupiter in Tongeren. Een éénmalige set met uitsluitend obscure bluescovers, waarbij het viertal op zijn eigen manier een ode bracht aan hun roots.
 
Op 17 april volgde dan een 'best of' live set 'Live at Studio Jupiter' van songs in chronologische volgorde van hun EP (2014) en beide albums 'Come & Get Me' (2015) en 'Deep' (2019), beide singles uit 2020 en nieuwe songs uit het te verschijnen album 'Love Me Some' (17 sept).
  
 
 
 
Tribute To The Roots vanuit Studio Jupiter
 
 
 
 
 
Discografie albums
2019 - Deep
2021 - Sept 17 'Love Me Some'
 
 
BAND:
Gitaar, zang – Jan Jaspers
Gitaar, zang – Patrick Louis
Mondharmonica – Fabian Bennardo
Drums – Gert Servaes
 
LIVE:
31.07: Bluesnacht, Petershagen (D)
08.08: Jazz & Blues Festival, Gouvy (B)
14.08: Mañana Mañana, Laren (NL)
03.09: Blues Rules Festival, Crissier (CH)
14.10: Muziekodroom, Hasselt (B)
15.10: Le Delta, Namen (B)
16.10: De Djoelen, Oud-Turnhout (B)
13.11: Effenaar-Wilhelmina, Eindhoven (NL)
04.12: W:Halll, Brussel (B)
16.12: Botanique, Brussel (B), support voor Romano Nervoso
18.12: Zik-Zak, Itter (B)